Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro: Τελευταίος αγώνας με μεγάλη νίκη Κίμωνα Καράμπελα

Πολύς ωραίος αγώνας με 100 συμμετοχές μαζί με Κύπελο Ν.Ελλάδας
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro: Τελευταίος αγώνας με μεγάλη νίκη Κίμων Καράμπελα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

10/12/2023

Μία μεγάλη νίκη πήρε ο συντάκτης του MOTO, Κίμων Καράμπελας στην δεύτερη ουσιαστικά συμμετοχή του στην φετινή αγωνιστική σεζόν. Η αυλαία του πρωταθλήματος που είχε ήδη καθορίσει πρωταθλητές από τον προηγούμενο αγώνα, έγινε σήμερα με τον καλύτερο τρόπο καθώς ο καιρός ήταν ιδανικός για Enduro, το έδαφος άψογο και οι διαδρομές πολύ σωστά μελετημένες με αντιθέσεις σε τεχνικό και γρήγορο κομμάτι, δίνοντας έτσι έναν φανταστικό αγώνα.

Το γενικότερο σύνολο των αγωνιζομένων είχε μία φανταστική αγωνιστική ημέρα με απαιτητική οδήγηση αλλά ταυτόχρονα διασκεδαστική σε μία όμορφη τοποθεσία και με πλούσιο… ρεπερτόριο σε μονοπάτια.

Ο Κίμων Καράμπελας #2 που τρέχει με ολοκαίνουριο KTM EXC TBI 300 στην E3 δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την νίκη καθώς ο φετινός πρωταθλητής Παναγιώτης Κακολύρης με BETA 480 είχε ένα πρόβλημα στα φρένα αλλά τερμάτισε εντός δεκάδας και ένας από τους ταχύτερους Έλληνες αναβάτες, ο Παναγιώτης Κουζής (Fantic) εγκατέλειψε ενώ όμως πρόλαβε να οδηγήσει εξαρετικά γρήγορα τα XE-F 450 ξεδιπλώνοντας τις ικανότητες του.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα δεν υπάρχουν παρά μετά βίας τριάντα συμμετοχές, ευτυχώς όμως μαζί με το Κύπελλο Νοτίου Ελλάδας οι συμμετοχές ανέβηκαν στις εκατό. Μακάρι κάποιοι από αυτούς να ακολουθήσουν όλο το πρωτάθλημα από την νέα σεζόν και να δούμε περισσότερους αναβάτες να ακολουθούν όλους τους αγώνες Enduro.

Αποτελέσματα και περισσότερες φωτογραφίες:
 

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 2ου & 3ου αγώνα στη Σπάρτη

Αγωνιστική δράση η οποία ζωντανεύει μέσα από 500 φωτογραφίες!
motomag Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 2ου & 3ου αγώνα στη Σπάρτη
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/5/2024

Ο δεύτερος και τρίτος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro & Κύπελλο Enduro στη Σπάρτη ήταν άρτια διοργανωμένος, με τους 83 συμμετέχοντες όλων των κατηγοριών να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στον αρκετό κόσμο που βρέθηκε στις ειδικές διαδρομές τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι την πρώτη ημέρα ο Αλέξης Ζώρας (GASGAS), πήρε τη νίκη στην γενική και στην Ε2, με τους Παναγιώτη Κακολύρη (Beta) και Παναγιώτη Κουζή (Honda), να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στη δεύτερη ημέρα του αγώνα είχαμε διαφορετικά αποτελέσματα με τον Κουζή να κερδίζει και τους Ζώρα και Κακολύρη να συμπληρώνουν το βάθρο της γενικής και της Ε2 κατηγορίας.

Ταυτόχρονα στη Σπάρτη πραγματοποιήθηκε και ο αγώνας του Πανελληνίου Κυπέλλου Enduro. Στην C1 νικητής αναδείχθηκε ο Χρήστος Ραυτόπουλος (Yamaha), με τους Μιχάλη Τράντζα (Honda) και Ναθαναήλ Κολεύρη (ΚΤΜ) να συμπληρώνουν το βάθρο. Στην C2, o Στέφανος Ζελέστης (Beta), ήταν ο νικητής με τον Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου (Sherco) να κερδίζει στην κατηγορία C3. Οι Χριστόφορος Αποστολόπουλος (Beta) και Παναγιώτης Αναστασόπουλος (Beta), πήραν τις νίκες στις κατηγορίες CS και CV, με τον Αλέξανδρο Γρούτσο (Yamaha) να κερδίζει στην κατηγορία Junior Sprint.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Σπάρτη – Διαβάστε το ρεπορτάζ του αγώνα ΕΔΩ

Απολαύστε όλες τις φωτογραφίες του 2ου και 3ου αγώνα ο οποίος έλαβε χώρα στη Σπάρτη!

Ετικέτες