Αστυνομία: Αφαίρεσε διπλώματα και άδειες κυκλοφορίας στη Δυτική Αττική

Πρόστιμα και για οδήγηση χωρίς κράνος και ζώνη ασφαλείας - Κόπηκαν κλήσεις και για κινητό
elascover
Από το

motomag

10/9/2025

Ειδική αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου σε περιοχές της Δυτικής Αττικής με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση τροχονομικών παραβάσεων

Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε απογευματινές και βραδινές ώρες της 4ης και της 5ης Σεπτεμβρίου, ειδική αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Κατά την διάρκεια των ελέγχων βεβαιώθηκαν 92 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. ενώ ακινητοποιήθηκαν και 16 οχήματα.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, οι οποίοι είχαν τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής. Σκοπός της επιχείρησης ήταν η πρόληψη και αντιμετώπιση τροχονομικών παραβάσεων που έχουν καταγραφεί σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, λογικά κάποιων συγκεκριμένων παραβάσεων, οι οποίες δεν έγιναν γνωστές στη σχετική ανακοίνωση, ενώ στο video που ακολουθεί βλέπουμε και ειδικό σκύλο της Ελληνικής Αστυνομίας με τον χειριστή του να ψάχνουν για ναρκωτικά.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από την Αστυνομία -δεν αναφέρεται πόσοι έλεγχοι έγιναν- βεβαιώθηκαν σε μερικές ώρες 92 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. για μη χρήση προστατευτικής ζώνης, μη χρήση κράνους, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, χρήση κινητού τηλεφώνου, έλλειψη ΚΤΕΟ κ.α.

Επιπλέον, ακινητοποιήθηκαν 16 οχήματα ενώ αφαιρέθηκαν 11 άδειες κυκλοφορίας και 12 άδειες ικανότητας οδήγησης.

Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση των τροχονομικών παραβάσεων στη Δυτική Αττική θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση.

 

3o Suzuki Festival - Έρχεται στις 15-17 Μαΐου 2026 σε άσφαλτο και χώμα

Με πολλά happenings, test rides και σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης 
Suzuki Festival 2026 ελλάδα
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

30/4/2026

Και φέτος για τρίτη χρονιά η ελληνική αντιπροσωπεία ανακοινώνει το Suzuki Festival με την πρόσκληση να είναι ανοιχτή σε όλους όσοι έχουν πραγματικό πάθος για τους δύο τροχούς και τη μοτοσυκλέτα.

Ακολουθεί δελτίο τύπου:

"Η Suzuki Moto Greece επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη φορά με το πιο δυναμικό ραντεβού της χρονιάς, το Suzuki Festival 2026, μια εμπειρία αφιερωμένη σε όσους έχουν πραγματικό πάθος για τη μοτοσυκλέτα.

Για 3 ημέρες, 15, 16, 17 Μάϊου, από τις 10:00 έως τις 19:00, στο Riding School του Θανάση Χούντρα στις Αφίδνες, ο κόσμος της Suzuki ανοίγεται μπροστά σας με έναν τρόπο πιο ζωντανό και άμεσο από ποτέ.

Νέα μοντέλα, αγαπημένες επιλογές της γκάμας, αλλά και ιδιαίτερες εκδόσεις και αγωνιστικές παρουσίες συνθέτουν ένα σκηνικό που αξίζει να δείτε από κοντά.

Το test ride παραμένει στο επίκεντρο της εμπειρίας, ασφάλτινες και χωμάτινες διαδρομές που έχουν σχεδιαστεί, ώστε να αναδείξουν τον χαρακτήρα κάθε μοτοσυκλέτας, με την καθοδήγηση της ομάδας του Riding School. Πριν από κάθε διαδρομή, οι εκπαιδευτές του Riding School θα σας παρέχουν πρακτικές συμβουλές, για να απολαύσετε τη βόλτα με ασφάλεια και σιγουριά.

Και φυσικά, το Festival δεν είναι μόνο οδήγηση. Σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης θα πραγματοποιηθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, από τις 14:00 έως τις 15:00, ενώ happenings και φαγητό δίνουν ρυθμό σε ένα τριήμερο γεμάτο εμπειρίες.

Κλείστε τη θέση σας για το test ride της μοτοσυκλέτας που επιθυμείτε, την ημέρα και την ώρα που σας εξυπηρετεί, στον παρακάτω σύνδεσμο, καθώς οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες, και ζήστε την απόλυτη εμπειρία Suzuki."