Ducati V4 Lamborghini Speciale Clienti “Centauro” - Έτσι ανεβάζεις κι άλλο την αξία μιας ήδη συλλεκτικής Ιταλίδας [VIDEO]

Ο “Κένταυρος” της Ducati, άντλησε την έμπνευσή του από τον “Μινώταυρο” της Lamborghini Huracan EVO.
Ducati art
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

5/2/2024

Η Ducati παρουσίασε στις 2 Φεβρουαρίου το “Centauro”, μία μοναδική δημιουργία του καλλιτέχνη Paolo Troilo, με τη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιήθηκε να προέρχεται από τις μόλις 63 της έκδοσης Streetfighter V4 Lamborghini Speciale Clienti, μετά από επιθυμία του κατόχου της να την κάνει ακόμα πιο σπέσιαλ και ακόμα πιο συλλεκτική, με τη μοτοσυκλέτα να εκτίθεται μέχρι και τις 5 Φεβρουαρίου στο πολυτελές εμπορικό πολυκατάστημα Galleri Cavour.

Η σχέση της Ducati με τη Lamborghini είναι γνωστή, με την τελευταία τους συνεργασία να είναι η δημιουργία της έκδοσης περιορισμένης παραγωγής 630 αντιτύπων, Streetfighter V4 Lamborghini. Το εργοστάσιο του Borgo Panigale, θέλοντας να τιμήσει τους ιδιοκτήτες τις ιταλικής εταιρείας κατασκευής σπορ αυτοκινήτων, κατασκεύασε επίσης 63 τεμάχια της Streetfighter V4 Lamborghini Speciale Clienti, ενώ όσοι ήθελαν μπορούσαν μέσω του Centro Stile Ducati να βάψουν τη συγκεκριμένη έκδοση στα ίδια χρώματα με την Lamborghini τους.

Ducati V4 Lamborghini Speciale Clienti “Centauro” – Μοναδική δημιουργία δια χειρός Paolo Troilo – [VIDEO]

Ένας, όμως, ιδιοκτήτης της μοναδικής αυτής έκδοσης Speciale Clienti δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό. Θέλοντας να  κάνει ακόμα πιο μοναδική την παρουσία του, αποφάσισε να αναθέσει στον Paolo Troilo την δημιουργία μίας μοναδικής ζωγραφιάς, πάνω στην εξαιρετικά σπάνια Ducati Streetfighter V4 Lamborghini Speciale Clienti του, αντλώντας μάλιστα έμπνευση από, όπως πολύ καλά μαντεύετε, την ιταλική εταιρεία με σήμα τον ταύρο. Από αυτόν φαίνεται ότι εμπνεύστηκε και ο Troilo όταν ζωγράφισε το 2021 μία Lamborghini Huracan EVO, ονομάζοντας την δημιουργία του “Μινώταυρο”, ένα μυθικό τέρας με σώμα ανθρώπου και κεφάλι και ουρά ταύρου.

Η Ducati Streetfighter V4 Lamborghini Speciale Clienti, έρχεται να αντλήσει την έμπνευσή της από την συγκεκριμένη δημιουργία. Βέβαια, εδώ ο Troilo επέλεξε να ονομάσει την καλλιτεχνική του δημιουργία ως “Κένταυρο”, που στην ιστορία και την τέχνη απεικονίζεται ως σύζευξη ανθρώπου και αλόγου.

Ducati V4 Lamborghini Speciale Clienti “Centauro” – Μοναδική δημιουργία δια χειρός Paolo Troilo – [VIDEO]

Ο Ιταλός ζωγράφος Paolo Troilo είναι γνωστός για τη μοναδική του τέχνη να ζωγραφίζει υπερ-ρεαλιστικά μοτίβα με τα δάχτυλά του. Αξιοποιώντας αυτή την τεχνική, ο “Κένταυρος” αναπαριστά τα χέρια ενός άντρα που λυγίζουν από τη δύναμη της επιτάχυνσης, τα οποία βγαίνουν στα πλαϊνά του ρεζερβουάρ. Την καλλιτεχνική δημιουργία ολοκληρώνουν διάφορα γεωμετρικά σχέδια που ακολουθούν τον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας. Στόχος του έργου είναι να συνδυάσει τον μύθο με την πραγματικότητα ενσαρκώνοντας μία υπεράνθρωπη παρουσία, με εξώκοσμα χαρακτηριστικά στα σχήματα και τους όγκους ενός αντικειμένου.

Ducati V4 Lamborghini Speciale Clienti “Centauro” – Μοναδική δημιουργία δια χειρός Paolo Troilo – [VIDEO]

Η δημιουργία του Streetfighter V4 Lamborghini, το οποίο αποτέλεσε το δεύτερο δείγμα της συνεργασίας μετά το Diavel 1260 Lamborghini, γέννησε μαζί του και την ιδέα της “Τέχνης της Δημιουργίας του Μύθου” (“Art of Creating Myths”). Η εν λόγω εκδήλωση, συγκέντρωσε σε ένα χώρο 200 εκλεκτούς καλεσμένους της Ducati και της Lamborghini, με την παρουσία των CEO των δύο εταιρειών, των Claudio Domenicali και Stephan Winkelmann, αντίστοιχα. Τα δύο στελέχη δεν παρέλειψαν να τονίσουν την αγαστή συνεργασία μεταξύ των εταιρειών τους, υπογραμμίζοντας την συμβολή της στην ιστορία της Motor Valley της Ιταλίας, όπως χαρακτηρίζονται οι περιοχές γύρω από την Bologna και την Modena.

Ducati V4 Lamborghini Speciale Clienti “Centauro” – Μοναδική δημιουργία δια χειρός Paolo Troilo – [VIDEO]

Η εκδήλωση που έλαβε χώρα την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2023, που διοργανώθηκε από την Ducati και την Automobili Lamborghini, εντάσσεται στα πλαίσια της έκθεσης ART CITY Bologna και αποτελεί μέρος της συμμετοχής του κατασκευαστή μοτοσυκλετών με έδρα την Bologna στην Arte Fiera 2024. Για την ακρίβεια, η Ducati αποτελεί έταιρο της σημαντικής έκθεσης μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης, υποστηρίζοντας το “Percorso” την διαδρομή που συνδέει μέσω της κοινής θεματικής ορισμένες γκαλερί. Το πιο αξιόλογο έργο του “Percorso” θα βραβεύεται με το βραβείο “Officina Arte Ducati Award”, το οποίο ίδρυσε ο Ιταλός κατασκευαστής. Στα εγκαίνια της Arte Fiera, στις 2-4  Φεβρουαρίου η Ducati θα εκθέσει το μαρμάρινο γλυπτό “Fortitudo Mea in Levitate” στα περίπτερα 25 και 26.

Από την άλλη ο “Κένταυρος” της Ducati και ο “Μινώταυρος” της Lamborghini θα παραμείνουν ως εκθέματα στο πολυτελές εμπορικό πολυκατάστημα Galleria Cavour που χαρακτηρίζεται από την εντυπωσιακή γυάλινη οροφή του, μέχρι και τις 5 Φεβρουαρίου 2024.

Ακολουθεί το βίντεο, όπου ο Troilo εξιστορεί την έμπνευση και δημιουργία του “Centauro”:

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες