Εγνατία Οδός – Δεν τίθεται ζήτημα ασφαλείας στη διέλευσή της

Οι δηλώσεις του υφυπουργού Υποδομών ήρθαν με αφορμή τις εργασίες συντήρησης στην σήραγγα Μαλακάσι
motomagΕγνατία Οδός – Δεν τίθεται ζήτημα ασφαλείας για την διέλευσή της
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

22/4/2024

Απολύτως ασφαλής κρίνεται η διέλευση από την Εγνατία Οδό, σύμφωνα με δηλώσεις του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών και αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου, με αφορμή τη συντήρηση της σήραγγας Μαλακάσι, η οποία δημιούργησε ανησυχία αναφορικά με την στατικότητα τόσο αυτής, όσο και των υπόλοιπων υπόγειων διελεύσεων του κεντρικού οδικού άξονα.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Νίκος Ταχιάος από τα Ιωάννινα, παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη και της διοίκησης της εταιρείας “Εγνατία Οδός Α.Ε.”, των κ.κ. Γεώργιου Κωσταντόπουλου και Κωσταντίνου Κουτσούκου, ξεκαθάρισε τις αιτίες των βαριών εργασιών συντήρησης που συντελούνται στην σήραγγα “Μαλακάσι A”. Σύμφωνα με τον  Υφυπουργό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στατικότητας, ενώ οι εργασίες συντήρησης αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου. Μέχρι τότε, η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο τμήμα θα συνεχίσει να διεξάγεται κανονικά, μέσω αμφιδρόμησης του Νότιου κλάδου.

Εγνατία Οδός – Δεν τίθεται ζήτημα ασφαλείας για την διέλευσή της

Σύμφωνα με τον κ. Ταχιάο, έχει γίνει ήδη έλεγχος από εμπειρογνώμονες, οι οποίοι μετά από αυτοψία που έκαναν στον χώρο, δεν διαπίστωσαν κάποιο ζήτημα με την στατικότητα. Όπως τόνισε, τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν έχουν να κάνουν με την αποφλοίωση του εσωτερικού και την εισροή υδάτων από τα σημεία αυτά, κυρίως λόγω της παλαιότητας της σήραγγας και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Ο λόγος που έχει αποφασιστεί το κλείσιμο της σήραγγας για μικρό χρονικό διάστημα είναι να γίνουν κάποιες επεμβάσεις από τον εργολάβο που έχει αναλάβει τις εργασίες συντήρησης, προκειμένου να μην υπάρχει το παραμικρό ενδεχόμενο για τυχόν πτώση τμήματος των τοιχωμάτων.

Υπεύθυνος για την ολοκλήρωση των εργασιών παραμένει ο εργολάβος που έχει ήδη αναλάβει το έργο. Η ευθύνη του αναμένεται να τερματιστεί με την ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχώρησης της Εγνατίας Οδού στην κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – EGIS, που υπολογίζεται να ολοκληρωθεί μέχρι και το τέλος του έτους. Μόλις γίνει αυτό, θα ελεγχθούν όλες οι σήραγγες, ενώ όπου απαιτείται θα ακολουθήσει βαριά συντήρηση της οδού, όπως προβλέπει και η σύμβαση παραχώρησης. Όσον αφορά την “Εγνατία Οδός Α.Ε.”, υπάρχει ήδη ο προγραμματισμός να ασχοληθεί με νέα κατασκευαστικά έργα.

Με την ολοκλήρωση της παραχώρησης θα ξεκινήσει η κατασκευή συμπληρωματικών έργων, που περιλαμβάνουν το οδικό τμήμα “Χαλάστρα – Εύζωνοι”. Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και αρμόδιος για τις Υποδομές, κ. Ταχιάος, θα συζητηθεί η σύνδεση του ημικόμβου, ο οποίος πρόκειται να καλύψει την περιοχή του Περάματος.

Στην συνέχεια ο Υφυπουργός, τόνισε ότι προτεραιότητα για τα μελλοντικά έργα που σχεδιάζονται για την περιοχή της Ηπείρου, έχει ο οδικός άξονας “Ιωάννινα – Κακαβιά”, ο οποίος θα διευκολύνει τις μετακινήσεις μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας. Η σύμβαση για την κατασκευή του αναμένεται να γίνει εντός του τρέχοντος έτους.

Λόγω του ότι πλησιάζει η εορταστική περίοδος του Πάσχα, όπου αναμένεται αύξηση των μεταφορών στους κεντρικούς οδικούς άξονες της χώρας μας, ο Υφυπουργός δήλωσε ότι έχουν παρθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια όλων των πολιτών που θα βρεθούν στον άξονα σύνδεσης της Ανατολής με την Δύση.

Ετικέτες

Zontes 703T: Στην Ελλάδα η τρικύλινδρη sport touring με σούπερ τιμή

Η διάθεση της νέας Zontes 703T στην ελληνική αγορά ξεκίνησε, με τις πρώτες μοτοσυκλέτες να παραδίδονται ήδη στους ιδιοκτήτες τους.
ZONTES_703T
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

14/9/2026

Δίπλα στην 703F, η Zontes παρουσίασε στην περσινή έκθεση EICMA την ασφάλτινη εκδοχή 703T, με 17άρες ζάντες και εξοπλισμό που αναβαθμίζει το πλουσιότατο πακέτο της F σε πολλά σημεία και τώρα είναι επιτέλους διαθέσιμη στην ελληνική αγορά.

Η τρικύλινδρη Sport Touring με την όρθια θέση οδήγησης χτίζεται γύρω από τον τρικύλινδρο υγρόψυκτο κινητήρα των 699 cc που αποδίδει 95,2 ίππους στις 11.200 σ.α.λ. και 7,6 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 8.500 σ.α.λ. με σχέση συμπίεσης 13.0:1, φορώντας σφυρήλατα πιστόνια και κυλίνδρους με ειδική κεραμική επίστρωση που περιορίζει τις τριβές και ενισχύει την αντοχή.

Διαθέτοντας πλέον κεντρική μονάδα IMU 6 αξόνων και ηλεκτρονικό γκάζι ETC, η 703Τ υποστηρίζει Cornering ABS και ρυθμιζόμενο Cornering TCS, διαθέτει 4 Riding Modes (Road, Sport, Rain και Rider), ρυθμιζόμενο φρένο κινητήρα (Engine Brake), το Cruise Control που έλειπε από την 703F και quickshifter διπλής κατεύθυνσης (ανέβασμα και κατέβασμα σχέσης).

ZONTES_703T

Η Zontes 703T χτίζεται γύρω από ένα περιμετρικό αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών, τύπου διαμάντι, με το κύριο πλαίσιο να ζυγίζει μόλις 12,5 kg και το υποπλαίσιο 2,7 kg, καθώς και χυτό ψαλίδι αλουμινίου.

Στον τομέα των αναρτήσεων εξοπλίζεται με πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι Marzocchi 43 mm, με διαδρομή 155 mm. Πίσω, η προοδευτική ανάρτηση με μοχλικό διαθέτει υδραυλική ρύθμιση προφόρτισης και ρύθμιση απόσβεσης επαναφοράς.

Η πέδηση υποστηρίζεται εμπρός από δύο ημίπλευστους δίσκους 300 mm με ακτινικές δαγκάνες και ακτινική τρόμπα φρένων της Nissin, ενώ πίσω χρησιμοποιείται δίσκος 240 mm.

Η Zontes έχει εξοπλίσει την 703Τ με έγχρωμη TFT οθόνη 8” που διαθέτει 4 διαφορετικές επιλογές εμφάνισης, συνδεσιμότητα με smartphone και πλοήγηση μέσω mirroring.

Η 703T διαθέτει επίσης Keyless σύστημα 3ης γενιάς, εμπρός και πίσω κάμερα καταγραφής με ποιότητα Full HD 1080P, υπερευρυγώνιο φακό 140° και διάφραγμα F2.0, καθώς και ενσωματωμένη μνήμη 128 GB.

Στον touring εξοπλισμό περιλαμβάνονται ρεζερβουάρ 20 λίτρων με ηλεκτρονικό κλείδωμα, θερμαινόμενα γκριπ, θερμαινόμενη σέλα αναβάτη, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα μεγάλης επιφάνειας, διπλή θύρα USB-A και USB-C ταχείας φόρτισης έως 30W, κεντρική σχάρα αποσκευών αλουμινίου, σχάρες πλαϊνών βαλιτσών, ανοξείδωτα προστατευτικά κάγκελα και ρυθμιζόμενος λεβιές πίσω φρένου.

ZONTES_703T

Τιμή και Διαθεσιμότητα

Όπως είχαμε ενημερώσει ήδη από την Άνοιξη, όταν υποδεχτήκαμε στα γραφεία του ΜΟΤΟ την πρώτη μοτοσυκλέτα που πάτησε τους τροχούς της στην Ευρώπη, η νέα Zontes 703T διατίθεται σε αποχρώσεις Special Black και Silver, ενώ η τιμή της έχει οριστεί στο ανταγωνιστικότατο επίπεδο των 7.295€.

Το νέο ZONTES 703T με μια ματιά

✓ Τρικύλινδρος Κινητήρας

✓ 95,2 PS Ισχύς και 74,5 Nm Ροπής στον στρόφαλο

✓ Ηλεκτρονικό Γκάζι – ETC

✓ Cruise Control

✓ Quickshifter Διπλής Κατεύθυνσης

✓ Ram Air Σύστημα Εισαγωγής

✓ 4 Riding Modes ROAD / SPORT / RAIN / RIDER

✓ Ρυθμιζόμενο Engine Brake

✓ Αλουμινένιο Πλαίσιο και Ψαλίδι

✓ Marzocchi USD Πλήρως Ρυθμιζόμενο Πιρούνι

✓ Marzocchi  Πίσω Ανάρτηση με Μοχλικό, Υδραυλική Ρύθμιση Προφόρτισης & Ρύθμιση Απόσβεσης Επαναφοράς

✓ MICHELIN ROAD 6 Ελαστικά

✓ Σύστημα Ελέγχου Πίεσης Ελαστικών TPMS

✓ Nissin Τετραπίστονες Ακτινικές Δαγκάνες

✓ Nissin Ακτινική Τρόμπα Φρένου

✓ IMU 6 Αξόνων

✓ Cornering ABS

✓ Ρυθμιζόμενο TCS

✓ 8” TFT Έγχρωμη Οθόνη

✓ Bluetooth και Wi-Fi Συνδεσιμότητα

✓ Keyless Σύστημα 3ης Γενιάς

✓ 2 Κάμερες Καταγραφής

✓ 20 L Ρεζερβουάρ με Ηλεκτρονικό Κλείδωμα

✓ Ηλεκτρικά Ρυθμιζόμενη Ζελατίνα

✓ Full LED Φωτισμός

✓ Φώτα Ομίχλης

✓ Φωτιζόμενοι Διακόπτες

✓ Θερμαινόμενα Γκριπ και Σέλα Αναβάτη

✓ Χούφτες με Ενσωματωμένα Φλας

✓ Ανοξείδωτα Προστατευτικά Κάγκελα

✓ Σχάρα Αποσκευών

✓ Σχάρες Πλαϊνών Βαλιτσών

✓ Διπλή Θύρα USB A/C Ταχείας Φόρτισης έως 30W

ZONTES_703T

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

703T ETC

Κινητήρας

Τετράχρονος, Υγρόψυκτος, 699cc

Κύλινδροι/Βαλβίδες

3 εν σειρά – DOHC / 12

Σχέση Συμπίεσης

13.0:01

Διάμετρος x Διαδρομή

70.0 x 60.6

Τροφοδοσία

EFI MARELLI

Σύστημα Λίπανσης

Υγρό κάρτερ

Τύπος Συμπλέκτη

Υγρός, Πολύδισκος

Κιβώτιο

6 Ταχύτητες

Ισχύς

95 ps /11.200 rpm
στον στρόφαλο.

Ροπή

74,5 Nm / 8.500 rpm

Κατανάλωση

4,3 L / 100km (WMTC3)

Ρεζερβουάρ

20 L

Διαστάσεις (ΜxΠxΥ)

2.130 x 880 x 1.400/1.460 mm

Μεταξόνιο

1.480 mm

Ύψος Σέλας

840 mm

Απόσταση Από Έδαφος

160 mm

Βάρος (πλήρες υγρών)

216 kg (Με σχάρες και κάγκελα)

Φρένα Εμπρός

2 Ημίπλευστοι Δίσκοι 300mm
Ακτινικές Δαγκάνες Nissin
& Ακτινική Τρόμπα Φρένων Nissin

Φρένα Πίσω

Δίσκος 240mm
Mε Δαγκάνα J.Juan

ABS

Cornering ABS

Ανάρτηση Εμπρός

Marzocchi Πλήρως Ρυθμιζόμενο Ανεστραμμένο Πιρούνι

Ανάρτηση Πίσω

Προοδευτική Ανάρτηση με Μοχλικό
με Υδραυλική Ρύθμιση Προφόρτισης και Ρύθμιση Απόσβεσης Επαναφοράς

Εμπρός Ελαστικό

120/70 ZR17
MICHELIN ROAD 6

Πίσω Ελαστικό

180/55 ZR17
MICHELIN ROAD 6

 

Ετικέτες