Εγνατία Οδός – Δεν τίθεται ζήτημα ασφαλείας στη διέλευσή της

Οι δηλώσεις του υφυπουργού Υποδομών ήρθαν με αφορμή τις εργασίες συντήρησης στην σήραγγα Μαλακάσι
motomagΕγνατία Οδός – Δεν τίθεται ζήτημα ασφαλείας για την διέλευσή της
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

22/4/2024

Απολύτως ασφαλής κρίνεται η διέλευση από την Εγνατία Οδό, σύμφωνα με δηλώσεις του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών και αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου, με αφορμή τη συντήρηση της σήραγγας Μαλακάσι, η οποία δημιούργησε ανησυχία αναφορικά με την στατικότητα τόσο αυτής, όσο και των υπόλοιπων υπόγειων διελεύσεων του κεντρικού οδικού άξονα.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Νίκος Ταχιάος από τα Ιωάννινα, παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη και της διοίκησης της εταιρείας “Εγνατία Οδός Α.Ε.”, των κ.κ. Γεώργιου Κωσταντόπουλου και Κωσταντίνου Κουτσούκου, ξεκαθάρισε τις αιτίες των βαριών εργασιών συντήρησης που συντελούνται στην σήραγγα “Μαλακάσι A”. Σύμφωνα με τον  Υφυπουργό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στατικότητας, ενώ οι εργασίες συντήρησης αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου. Μέχρι τότε, η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο τμήμα θα συνεχίσει να διεξάγεται κανονικά, μέσω αμφιδρόμησης του Νότιου κλάδου.

Εγνατία Οδός – Δεν τίθεται ζήτημα ασφαλείας για την διέλευσή της

Σύμφωνα με τον κ. Ταχιάο, έχει γίνει ήδη έλεγχος από εμπειρογνώμονες, οι οποίοι μετά από αυτοψία που έκαναν στον χώρο, δεν διαπίστωσαν κάποιο ζήτημα με την στατικότητα. Όπως τόνισε, τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν έχουν να κάνουν με την αποφλοίωση του εσωτερικού και την εισροή υδάτων από τα σημεία αυτά, κυρίως λόγω της παλαιότητας της σήραγγας και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Ο λόγος που έχει αποφασιστεί το κλείσιμο της σήραγγας για μικρό χρονικό διάστημα είναι να γίνουν κάποιες επεμβάσεις από τον εργολάβο που έχει αναλάβει τις εργασίες συντήρησης, προκειμένου να μην υπάρχει το παραμικρό ενδεχόμενο για τυχόν πτώση τμήματος των τοιχωμάτων.

Υπεύθυνος για την ολοκλήρωση των εργασιών παραμένει ο εργολάβος που έχει ήδη αναλάβει το έργο. Η ευθύνη του αναμένεται να τερματιστεί με την ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχώρησης της Εγνατίας Οδού στην κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – EGIS, που υπολογίζεται να ολοκληρωθεί μέχρι και το τέλος του έτους. Μόλις γίνει αυτό, θα ελεγχθούν όλες οι σήραγγες, ενώ όπου απαιτείται θα ακολουθήσει βαριά συντήρηση της οδού, όπως προβλέπει και η σύμβαση παραχώρησης. Όσον αφορά την “Εγνατία Οδός Α.Ε.”, υπάρχει ήδη ο προγραμματισμός να ασχοληθεί με νέα κατασκευαστικά έργα.

Με την ολοκλήρωση της παραχώρησης θα ξεκινήσει η κατασκευή συμπληρωματικών έργων, που περιλαμβάνουν το οδικό τμήμα “Χαλάστρα – Εύζωνοι”. Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και αρμόδιος για τις Υποδομές, κ. Ταχιάος, θα συζητηθεί η σύνδεση του ημικόμβου, ο οποίος πρόκειται να καλύψει την περιοχή του Περάματος.

Στην συνέχεια ο Υφυπουργός, τόνισε ότι προτεραιότητα για τα μελλοντικά έργα που σχεδιάζονται για την περιοχή της Ηπείρου, έχει ο οδικός άξονας “Ιωάννινα – Κακαβιά”, ο οποίος θα διευκολύνει τις μετακινήσεις μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας. Η σύμβαση για την κατασκευή του αναμένεται να γίνει εντός του τρέχοντος έτους.

Λόγω του ότι πλησιάζει η εορταστική περίοδος του Πάσχα, όπου αναμένεται αύξηση των μεταφορών στους κεντρικούς οδικούς άξονες της χώρας μας, ο Υφυπουργός δήλωσε ότι έχουν παρθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια όλων των πολιτών που θα βρεθούν στον άξονα σύνδεσης της Ανατολής με την Δύση.

Ετικέτες

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Υψηλή τεχνολογία κρατώντας την παραγωγή στην Ελλάδα
DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/5/2024

Με μία διαφορετική βραδινή εκδήλωση σε αέρα Μιλάνου με επίσημο ενδυματολογικό κώδικα, και ακριβώς όπως θα διοργάνωνε μία αντίστοιχη ιταλική εταιρεία, η ελληνική DNA High Performance Filters γιόρτασε τα 20 χρόνια λειτουργίας της, σε ένα Gala που αναδείκνυε τα φίλτρα μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου, στον μέγιστο βαθμό.

Υπό την έννοια ενός εξαρτήματος που σε συντροφεύει σε όλη την διάρκεια ζωής της μοτοσυκλέτας καθώς δεν το αλλάζεις παρά μόνο το καθαρίζεις και το φροντίζεις, τα φίλτρα της DNA κερδίζουν επάξια τα φώτα της δημοσιότητας πριν κρυφτούν μέσα στο φιλτροκούτι, ή το αντικαταστήσουν σε κάποιο επόμενο στάδιο αναβάθμισης.

Κι από την στιγμή που βοηθούν τον κινητήρα να κερδίσει ίππους, βελτιώνοντας παράλληλα την καύση και την κατανάλωση, αποτελούν και το πρώτο στάδιο σε κάθε βελτίωση. Για αυτό και ένα από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν την DNA είναι η αμεσότητα με την οποία παρουσιάζει τις προτάσεις της για τα νέα μοντέλα, ταυτόχρονα με την πρώτη τους εμφάνιση στα καταστήματα, πολλές φορές και νωρίτερα. Διότι πολλοί ιδιοκτήτες αγοράζουν φίλτρο της DNA με την παραγγελία της νέας μοτοσυκλέτας τους και πριν αυτή τους παραδοθεί!

Για να φτάσουν όμως να αποτελούν την πρώτη επιλογή, η οικογένεια Νικολαΐδη έδωσε έναν αγώνα να εδραιωθεί και να αποδείξει την αξία της, σε κάθε διαφορετική αγορά ανά την υφήλιο καθότι αποτελεί μία καθαρά εξαγωγική εταιρεία με την Ελλάδα να αποτελεί μικρό ποσοστό του συνολικού κύκλου εργασιών της - Παρόλο που έχει υψηλό ποσοστό διείσδυσης στην ελληνική αγορά. Έπειτα από τον παραπάνω αγώνα, η DNA έδωσε -και δίνει συνεχώς- έναν ακόμη ξεχωριστό: Να κρατήσει την γραμμή παραγωγής εντός συνόρων, μία δύσκολη διαδικασία στην οποία εμμένει.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Όλη αυτή η ανοδική πορεία που αντανακλάται στην σημερινή εμπορική επιτυχία της DNA, αναπτύχθηκε σε μία συγκινητική συζήτηση που διεύθυνε ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, θέτοντας ερωτήσεις στα μέλη της οικογένειας. Παρουσιάστηκαν οι τρόποι, η αγωνία, οι θυσίες, αλλά και ανέκδοτες ιστορίες πίσω από κάθε περίοδο της λειτουργίας της DNA, με την οικογένεια να τις μοιράζεται με τους καλεσμένους της, χωρίς να καταβάλλει προσπάθεια να κρύψει την συγκίνησή της.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Πολλές από αυτές τις ιστορίες και τις θυσίες, μπορούσε κανείς να τις καταχωρήσει σε κεφάλαια ανά όνομα φίλτρου, ένα στοιχείο που φανερώνει τον λόγο που όσα κατασκευάζει η DNA ξέφυγαν από το στάδιο του φίλτρου και έγιναν προϊόντα τεχνολογίας. Η αγωνιστική τους χρήση σε παγκόσμια πρωταθλήματα από εργοστασιακές ομάδες, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για την παραπάνω θέση.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Στη συνέχεια της βραδινής εκδήλωσης η DNA Filters χαιρέτισε ένα προς ένα τους καλεσμένους της και ευχήθηκε για μεγαλύτερη εξωστρέφεια της μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα με περισσότερες εταιρείες που ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας μας. Με την δεύτερη γενιά στο τιμόνι της εταιρείας και μία υγιέστατη σταδιακή παράδοση της σκυτάλης που αποτελεί “case study” για τα ελληνικά δεδομένα και την προσκόλληση στο micromanagement που κατά κόρον παρουσιάζουν οι ιδρυτές ελληνικών επιχειρήσεων, η DNA τρέχει ήδη τις εξελίξεις ώστε στο επόμενο επετειακό Gala που θα διοργανώσει να έχει εδραιωθεί σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της εταιρείας:

 

Η DNA High Performance Filters γιόρτασε  με ένα εντυπωσιακό Gala τα 20 χρόνια λειτουργίας και υπεροχής.

     Την Τετάρτη στις 15 Μαΐου η εταιρεία DNA High Performance Filters επισφράγισε με ένα μοναδικό Gala τα 20 χρόνια λειτουργίας της. Η δεξίωση πραγματοποιηθηκε στον κατάμεστο χώρο του Universe Live Stage, στην Αθήνα και είχε τρομερή επιτυχία, ενώνοντας πολλούς επιχειρηματίες από τον χώρο της μοτοσυκλέτας και του αυτοκινήτου, ορισμένους εκλεκτούς καλεσμένους από το εξωτερικό, εξαίρετους δημοσιογράφους του χώρου καθώς και σύσσωμους τους εργαζόμενους της εταιρείας.

     Η βραδιά με παρουσιαστή τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη ήταν γεμάτη με όμορφες εκπλήξεις, περιλάμβανε ομιλία από τους ιδρυτές της εταιρείας αναδεικνύοντας την πορεία της DNA από μια μικρή νεοφυή επιχείρηση σε έναν παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία υψηλής απόδοσης φίλτρων. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ζωντανή μουσική, γκουρμέ δείπνο και μια ειδική παρουσίαση που ανέδειξε τα ορόσημα και τα επιτεύγματα της εταιρείας.

     Ο CEO της εταιρείας Ντίνος Νικολαΐδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, δηλώνοντας: "Αυτό το ορόσημο αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης της ομάδας μας καθώς και της αδιάκοπης υποστήριξης των πελατών μας.”

Ενώ ο Managing Director, Μάριος Νικολαΐδης συμπλήρωσε “ Είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την κληρονομιά της αριστείας μας." ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι: “ η εταιρεία είναι πλέον έτοιμη να αναλάβει νέα τεχνολογικά  έργα που θα ανεβάσουν την χώρα μας ακόμα πιο ψηλά, στην κατάταξη των εξιδεικευμένων επιχειρήσεων του χώρου”.

     Η εκδήλωση υπογράμμισε τη δέσμευση της DNA High Performance Filters στην καινοτομία και την αριστεία, θέτοντας τις βάσεις για συνεχιζόμενη ανάπτυξη και επιτυχία τα επόμενα χρόνια.

     Η βραδιά έκλεισε με πολλά χαμόγελα και την υπόσχεση για το επόμενο ραντεβού σε άλλα 20 χρόνια!

Ετικέτες