Harley-Davidson - Οικονομικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου 2023

Μισογεμάτο το ποτήρι για την εταιρεία από το Milwaukee, καθόλου καλά τα νέα για τα ηλεκτρικά Livewire
HD 2023
Από το

motomag

31/7/2023

Η Harley-Davidson ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2023, τα οποία έχουν θετικές και αρνητικές συνέπειες όσον αφορά τη δυναμική της εταιρείας από το Milwaukee.

Τα ενοποιημένα έσοδα για την εταιρεία του Milwaukee μειώθηκαν κατά 2% το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022 (1.446 εκατομμύρια δολάρια το 2023 - 1,469 εκατομμύρια δολάρια το 2022), λόγω της μείωσης των εσόδων κατά 4% στην HDMC -Harley-Davidson Motor Company-, η οποία αντισταθμίστηκε εν μέρει από την αύξηση των εσόδων κατά 19% της HDFS -ακρωνύμιο για το τμήμα Harley-Davidson Financial Services-, το οποίο περιλαμβάνει προγράμματα χρηματοδότησης, ασφάλειας και σέρβις στους αγοραστές της αμερικανικής μάρκας. Τα ενοποιημένα λειτουργικά έσοδα κατά το δεύτερο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 20%, λόγω της μείωσης κατά 8% στην HDMC, της μείωσης κατά 31% στην HDFS. Το ενοποιημένο περιθώριο λειτουργικού εισοδήματος (Diluted EPS) -το μέρος του κέρδους μιας εταιρείας που αντιστοιχεί σε κάθε μία από τις μετοχές- το δεύτερο τρίμηνο ήταν μειωμένο κατά 15,3% σε σύγκριση με 18,9% το δεύτερο τρίμηνο πριν από ένα χρόνο (1.22 δολάρια ανά μετοχή το 2023 - 1.46 δολάρια ανά μετοχή το 2022).

HD 2023

Όσον αφορά τις εξαγωγές μοτοσυκλετών παγκοσμίως αυτές μειώθηκαν κατά 10% σε σχέση με πέρυσι (42.9 χιλιάδες το 2023 - 47.9 το 2022), λόγω μιας μη προγραμματισμένης αναστολής παραγωγής που σημειώθηκε το δεύτερο τρίμηνο και είχατε διαβάσει στο MOTO για αυτή. Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 4% (1.198 εκατομμύρια δολάρια το 2023 – 1.254 εκατομμύρια δολάρια το 2022), με την παγκόσμια τιμολόγηση να αντισταθμίζει εν μέρει τη μείωση των μονάδων. Τα έσοδα από ανταλλακτικά και αξεσουάρ αυξήθηκαν κατά 1% λόγω των ψηφιακών μέσων, ενώ τα έσοδα από ένδυση μειώθηκαν κατά 14% σε σύγκριση με την περυσινή περίοδο. Το μεικτό περιθώριο κέρδους του δεύτερου τριμήνου αυξήθηκε κατά 4 μονάδες χάρη στην τιμολόγηση, την παραγωγικότητα και τις μεταφορές, υπεραντισταθμίζοντας τις αρνητικές επιπτώσεις από τον μειωμένο όγκο και το συναλλαγματικό ισοζύγιο. Το περιθώριο λειτουργικών εσόδων του δεύτερου τριμήνου μειώθηκε κατά 0,6 μονάδες λόγω των υψηλότερων λειτουργικών εξόδων, συμπεριλαμβανομένου του υψηλότερου κόστους ζωής και των δαπανών του μάρκετινγκ.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις μοτοσυκλετών το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος αν και στην ευρωπαϊκή αγορά υπήρξε μείωση της τάξης του 6%. Τα έσοδα της HDFS αυξήθηκαν κατά 38 εκατ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο, δηλαδή κατά 19% (240 εκατομμύρια δολάρια το 2023 – 203 εκατομμύρια δολάρια το 2022), κυρίως λόγω των υψηλότερων εσόδων από τόκους και των αυξημένων εσόδων από επενδύσεις. Η μείωση των λειτουργικών εσόδων της HDFS κατά 27 εκατ. δολάρια ή κατά 31% οφείλεται στα υψηλότερα έξοδα τόκων και στις αυξημένες προβλέψεις για πιστωτικές ζημίες (59 εκατομμύρια δολάρια το 2023 – 86 εκατομμύρια δολάρια το 2022). Οι συνολικές καθαρές χρηματοοικονομικές απαιτήσεις στο τέλος του τριμήνου ανήλθαν σε 7.5 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένες κατά 6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, κυρίως λόγω της αύξησης των απαιτήσεων χονδρικής.

Τα έσοδα της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας LiveWire (7 εκατομμύρια δολάρια το 2023 – 13 εκατομμύρια δολάρια το 2022), για το δεύτερο τρίμηνο ήταν μειωμένα σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022, λόγω των χαμηλότερων πωλήσεων (33 πωλήσεις το 2023 - 225 πωλήσεις το 2022 στο αντίστοιχο διάστημα του δεύτερου τριμήνου). Τα λειτουργικά έξοδα της LiveWire ύψους 32 εκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο, οφείλονται στις δαπάνες για την ανάπτυξη προϊόντων που σχετίζονται με το λανσάρισμα της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας Del Mar.

HD 2023

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Harley-Davidson Jochen Zeitz δήλωσε: "Η Harley-Davidson παρουσίασε συνεχή πρόοδο στην υλοποίηση της στρατηγικής μας Hardwire αυτό το τρίμηνο, παρά τις μακροοικονομικές συνθήκες που επηρεάζουν τόσο την επιχείρηση όσο και τους πελάτες μας. Μετά την αναστολή της παραγωγής που βιώσαμε στα τέλη του τριμήνου, η οποία επηρέασε τις αποστολές μοτοσυκλετών, πετύχαμε αύξηση της λιανικής πώλησης και προσθέσαμε μια ισχυρή αύξηση του μικτού περιθωρίου κέρδους. Είμαστε σίγουροι για την ικανότητά μας να αντιμετωπίσουμε τους βραχυπρόθεσμα προβλήματα και παραμένουμε αισιόδοξοι για το μέλλον, κυρίως μετά την επιτυχημένη παρουσίαση των μοντέλων CVO που αλλάζουν το παιχνίδι και την μεγάλη συμμετοχή της κοινότητάς μας κατά τη διάρκεια του επετειακού μας έτους, ενισχύοντας τη διαρκή δύναμη της μάρκας.”

Ετικέτες

MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας

Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώνουν τέλη μόνο για όσους μήνες κινούν το όχημα, και κατόπιν θα το θέτουν σε ακινησία
motomag MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/5/2024

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν πλέον μέσω της πλατφόρμας MyCar της ΑΑΔΕ, να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, με την πλατφόρμα να τους δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουν ταυτόχρονα σε άρση ακινησίας.

Το ποσό το οποίο θα πληρώσουν εξαρτάται από τους μήνες που θα επιλέξουν να κυκλοφορούν το όχημα τους. Για έναν μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12, για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής.

Το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους, ενώ όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, το όχημα θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ψηφιακή ακινησία, αλλιώς θα κληθεί αυτός που έκανε την παρανομία να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα MyCar, κάνοντας χρήση των κωδικών TaxisNet, στην οποία θα συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος.

Αφού προηγηθεί αυτόματος έλεγχος, εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο, υποβάλλεται το αίτημα και στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες θα καταβάλλουν όσα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης ακινησίας. Έτσι θα μπορούν να επανατοποθετήσουν τις πινακίδες στα οχήματά τους και να τα κυκλοφορήσουν.

Στην περίπτωση που για παράδειγμα ένας ιδιοκτήτης πληρώσει για δύο μήνες τέλη κυκλοφορίας, θα πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε χρονικό διάστημα επιθυμεί, για να κάνει άρση ακινησίας ενώ μόλις η λήξει η διάρκεια αυτή θα πρέπει να προχωρήσει σε ψηφιακή ακινησία.

MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας