Honda CB1300 Final Edition - Πλησιάζει η παρουσίαση της τελευταίας έκδοσης

Νέο site από τη Honda για το μεγάλο 4κύλινδρο, λίγο πριν το τέλος
Honda CB1300 Super four Final Edition 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

14/2/2025

Η Honda προανήγγειλε την τελευταία έκδοση των CB1300 Super Four και CB1300 Super Bol d'Or χωρίς ωστόσο να δίνει αυτή τη στιγμή περισσότερες λεπτομέρειες.

Αυτό που έκανε ωστόσο η Honda Ιαπωνίας, εκεί που διατίθεται αποκλειστικά η μεγάλη 4κύλινδρη μοτοσυκλέτα της τα τελευταία χρόνια, σε περιορισμένο αριθμό, ήταν να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα για τους απόγονους του CB1000 Super Four που παρουσιάστηκε από τη Honda το 1992, στα πρότυπα του concept “Project BIG-1”.

Τα Honda CB1300 Final Edition δεν αναμένεται να έχουν διαφορές έναντι της μοτοσυκλέτας που πρωτοεμφανίστηκε το 1998 για να διαδεχθεί το CB1000 Super Four, με μοτέρ που προερχόταν με μικρές τροποποιήσεις από το power cruiser X4. Για την περασμένη χρονιά το μεγαλύτερο σε κυβισμό CB κατασκευάστηκε σε μόλις 1.500 αντίτυπα συνολικά.

Honda CB1300 Super four Final Edition 2025

Το τέλος για τη μεγάλη ιαπωνική μοτοσυκλέτα που άφησε τη δική της εποχή και έβαλε το λιθαράκι στην κατηγορία των μεγάλου κυβισμού naked μοτοσυκλετών έρχεται μετά από 33 χρόνια και λογικά οι διαφορές θα περιοριστούν στα γραφικά, ενώ δεν αποκλείεται ο χρωματικός συνδυασμός που θα επιλεχθεί να αντλεί την έμπνευσή του από το πρώτο CB1000 Super Four, όπως αναφέρει και το ιαπωνικό Young Machine.

Στην ιστοσελίδα της Honda για το μεγάλο CB, την οποία θα βρείτε εδώ, υπάρχουν αυτή τη στιγμή μόνο τρία video και η εικόνα που βλέπετε στις οθόνες σας με το κείμενο στα ιαπωνικά να αποδίδεται ως εξής: "Συναισθηματική σχεδίαση. Δυνατή αίσθηση. Υπερβολικός όγκος. Το CB εκφράζει μια μυστήρια γοητεία με έναν άμεσο τρόπο. Ακόμη και μετά από 30 χρόνια από το λανσάρισμά του η παρουσία του είναι μεγάλη, δυνατή και όμορφη. Μοναδικό στο είδος του. Είναι γεμάτο υπερηφάνεια ως ένα μεγάλο", με την τελευταία φράση να αποτελεί σαφή αναφορά στο project BIG-1.

Αναβαθμισμένος ο ρόλος της BMW Motorrad στον ACEM: Νέος πρόεδρος ο Markus Flasch!

Η γενική συνέλευση της ACEM επικύρωσε τη διαδοχή του Roberto Colaninno της Piaggio από τον Γερμανό ομόλογό του
acem-board
Από αριστερά: Claudio Domenicali, Clément Villet, Markus Flasch και Michele Colaninno
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/6/2026

Η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Μοτοσυκλετών, ACEM, διοργάνωσε την ετήσια γενική της συνέλευση στο κτίριο BMW Welt στο Μόναχο, φιλοξενούμενη από τη BMW Motorrad. Εκεί συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι όλης της μοτοσυκλετιστικής βιομηχανίας της Ευρώπης για μια ανασκόπηση των εξελίξεων και δράσεων της χρονιάς που πέρασε, ενώ τέθηκαν οι στρατηγικές προτεραιότητες που θα ακολουθήσει η ACEM.

Στα πλαίσια της συνέλευσης έγινε και η εκλογή του νέου προέδρου, στη θέση του οποίου εξελέγη ο Markus Flasch, διευθύνων σύμβουλος της BMW Motorrad, με τη θητεία του να ξεκινά επισήμως την 1η Ιουλίου 2026.

Ο Γερμανός αναλαμβάνει τα ηνία της ACEM για να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του, Michele Colaninno (διευθύνων σύμβουλος Piaggio Group), σε μια δύσκολη εποχή γεμάτη εξωγενείς αντιξοότητες που επηρεάζουν βαθιά την ευρωπαϊκή βιομηχανία μοτοσυκλέτας.

acem
H Γενική Συνέλευση του ACEM, με τον νέο πρόεδρο δεύτερο από αριστερά

Οι στρατηγικοί στόχοι που τέθηκαν σε προτεραιότητα είναι τρεις:

  • Η ενσωμάτωση των δικύκλων στο πλάνα Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις,
  • Η προώθηση της απεξάρτησης από τον άνθρακα στη βιομηχανία χωρίς να πληγεί η ανταγωνιστικότητά της και
  • Η προώθηση της μοτοσυκλέτας στον τουρισμό και τον αθλητισμό ως μέσο οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Το προεδρείο της ACEM απαρτίζεται πλέον από τον πρόεδρο και τρεις αντιπροέδρους, τους Michele Colaninno (Piaggio Group), Claudio Domenicali (Ducati Motor Holding) και Clément Villet (Yamaha Motor Europe N.V.).

Ετικέτες