Honda και LG Energy Solution δημιουργούν νέο εργοστασίο μπαταριών EV στο Οχάιο

Eπένδυση που προβλέπεται να φτάσει τα 4,4 δισεκ. δολάρια.
Honda LG Factory
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/3/2023

Οι Honda και LG θεμελίωσαν ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών EV στο Ohio των Η.Π.Α., με μια αρχική επένδυση ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι μπαταρίες EV που θα κατασκευάζονται εκεί θα παρέχονται αποκλειστικά σε εργοστάσια της Honda για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων της που θα πωλούνται στη Β. Αμερική.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Honda:

Honda και η LG Energy Solution (LGES, KRX: 373220) πραγματοποίησαν την επίσημη τελετή θεμελίωσης ενός νέου εργοστασίου μπαταριών EV των δύο εταιρειών, εμβαδού άνω των 185.800 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο θα βρίσκεται στην κομητεία Fayette, κοντά στο Jeffersonville του Οχάιο.

Οι δύο εταιρείες έχουν δεσμευτεί να επενδύσουν 3,5 δισεκ. δολάρια στη νέα εγκατάσταση της κοινοπραξίας, με τη συνολική τους επένδυση να προβλέπεται να φτάσει τα 4,4 δισεκ. δολάρια. Η εγκατάσταση έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2024, με σχέδια για τη δημιουργία 2.200 θέσεων εργασίας και στόχο την ετήσια παραγωγική ικανότητα περίπου 40 GWh. Η κοινοπραξία θα παρέχει μπαταρίες ιόντων λιθίου με τεχνολογία αιχμής για την υποστήριξη του σχεδίου της Honda να κατασκευάσει ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία (EV) στη Βόρεια Αμερική.

Honda LG

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Toshihiro Mibe, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Honda Motor Co., Ltd., ο Dong-Myung Kim, πρόεδρος και επικεφαλής του Τμήματος Προηγμένων Μπαταριών Αυτοκινήτων της LG Energy Solution, ο κυβερνήτης του Οχάιο Mike DeWine, ο αντικυβερνήτης Jon Husted, άλλα μέλη της κυβέρνησης και αξιωματούχοι της τοπικής κοινότητας.

Κατά την τελετή, οι επικεφαλής της νέας κοινοπραξίας, ο CEO Robert H. Lee και ο COO Rick Riggle παρουσίασαν μία σειρά από ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες των νέων εγκαταστάσεων, που θα βρίσκονται περίπου 64 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Columbus.

«Είναι τιμή μου να εκπροσωπώ δύο μεγάλες εταιρείες, τη Honda και την LG Energy Solution, οι οποίες έχουν μακρά και περήφανη ιστορία επιτυχίας. Η LG Energy Solution είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής μπαταριών παγκοσμίως και επενδύει επιθετικά για να καλύψει τη ζήτηση στην ηλεκτροκίνηση. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτή τη συνεργασία με τη Honda, έναν ηγέτη στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία με φήμη για την ποιότητα και την αξιοπιστία» δήλωσε ο Lee. «Αν αξιοποιήσουμε αυτές τις δυνάμεις, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η κοινοπραξία μας θα είναι η πιο επιτυχημένη μονάδα μπαταριών στον κόσμο και ανυπομονούμε να συμμετάσχουμε σε αυτόν τον τεράστιο μετασχηματισμό προς την κατεύθυνση της αειφορίας.»

«Έχουμε μιλήσει πολύ για τη συνεργασία μεταξύ της Honda και της LG Energy Solution, αλλά οι κοινότητες του νότιου Οχάιο είναι επίσης μέρος αυτού του εγχειρήματος, και το βλέπουμε όχι τόσο ως ένα κοινό εγχείρημα, αλλά ως μια τριπλή κοινοπραξία μεταξύ των εταιρειών μας και της κοινότητας» δήλωσε ο Riggle. «Μοιραζόμαστε παρόμοιες αξίες και προοπτικές όσον αφορά τη σχέση που θέλουμε να έχουμε με το νέο μας εργατικό δυναμικό και αυτό το πνεύμα ομαδικής εργασίας θα είναι το κλειδί για την επιτυχία μας.»

Η τοποθεσία της κοινοπραξίας μεταξύ Honda και LGES ανακοινώθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2022 και η κοινή εταιρεία ιδρύθηκε επίσημα στις 12 Ιανουαρίου 2023. Στόχος του εργοστασίου είναι να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου τύπου pouch μέχρι το τέλος του 2025, οι οποίες θα παρέχονται αποκλειστικά σε εργοστάσια αυτοκινήτων της Honda για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων που θα πωλούνται στη Βόρεια Αμερική.

Honda LG

Η Honda ανακοίνωσε επίσης τα σχέδιά της να επενδύσει 700 εκατομμύρια δολάρια για να αναβαθμίσει αρκετά από τα υπάρχοντα εργοστάσια οχημάτων και κινητήριων μονάδων στο Οχάιο για την παραγωγή* ηλεκτρικών οχημάτων που θα χρησιμοποιούν τις μπαταρίες που κατασκευάζονται στη νέα εγκατάσταση της κοινοπραξίας. Η Honda σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή και τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων Honda στη Βόρεια Αμερική το 2026, βασισμένων στη νέα αρχιτεκτονική Honda e:Architecture. Στο πλαίσιο του στόχου της να επιτύχει την ουδετερότητα του άνθρακα για όλα τα προϊόντα και τις εταιρικές της δραστηριότητες έως το 2050, η Honda έχει ως όραμα τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία και κυψέλες καυσίμου να αντιπροσωπεύουν το 100% των πωλήσεων οχημάτων της έως το 2040.

Με την υποστήριξη του μεγαλύτερου παγκόσμιου δικτύου κατασκευής μπαταριών που έχει δημιουργήσει, η LG Energy Solution υλοποιεί την πρωτοβουλία της να επισπεύσει την παγκόσμια μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με την ετήσια παραγωγική της ικανότητα των 200 GWh να αυξάνεται περαιτέρω σε 300 GWh μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Αξιοποιώντας την πλούσια εμπειρία της στον τομέα Έρευνας & Εξέλιξης (R&D) και τη λειτουργική τεχνογνωσία της, η LGES είναι αφοσιωμένη στην παροχή ανταγωνιστικών λύσεων ενέργειας για τους πελάτες της, προωθώντας έτσι τις αξίες των πελατών και ενισχύοντας τις συλλογικές πρωτοβουλίες για τον ενεργειακό μετασχηματισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εργοστάσιο της κοινοπραξίας, επισκεφθείτε τον ιστότοπο lgeshonda.com."

1.865 κλήσεις για κράνος τον Οκτώβριο του 2025 στην Αττική

Και 486 καταγεγραμμένα τροχαία ατυχήματα με 568 παθόντες
Κλήσεις Οκτωβρίου 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/11/2025

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, τον Οκτώβριο του 2025 βεβαιώθηκαν 33.875 τροχαίες παραβάσεις, από τις οποίες οι 273 σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι έλεγχοι της τροχαίας συνεχίζονται, στον ίδιο υψηλό ρυθμό των τελευταίων μηνών, με έμφαση πάντα στις πιο επικίνδυνες παραβάσεις όπως είναι η μη χρήση κράνους και ζώνης ασφαλείας, η οδήγηση με αλκοόλ, η παραβίαση του κόκκινου, η χρήση κινητού τηλεφώνου και η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας. Παρατηρούμε για μια ακόμη φορά πως οι κλήσεις για κινητό είναι ιδιαίτερα λίγες σε σχέση με τον αριθμό των παραβατών, όμως όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν αυτό αναμένεται να αλλάξει με την εγκατάσταση των καμερών της Τροχαίας, εγκατάσταση που ακόμα αργεί.

Ενδεικτικά τον Οκτώβριο του 2025 από την Τροχαία Αττικής βεβαιώθηκαν:

  • 880 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι -53- ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
  • 2.482 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
  • 331 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  • 461 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • 1.420 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • 1.865 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και,
  • 100 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 486 τροχαία ατυχήματα με –568- παθόντες και ειδικότερα:

  •  12 θανατηφόρα με 14 νεκρούς,
  •  10 σοβαρά με 11 σοβαρά τραυματίες,
  •  464 ελαφρά με 543 ελαφρά τραυματίες.