Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Οι 13 φανταστικές custom CB1000R!

Διαγωνισμός Honda Garage Dreams

Τα τελευταία χρόνια, με την άνοδο που έχει γνωρίσει σε παγκόσμια κλίμακα το customizing, τα περισσότερα εργοστάσια έχουν ξεκινήσει να μπαίνουν δυναμικά στην κατηγορία των νεορετρό μοτοσυκλετών, δημιουργώντας ολόκληρες οικογένειες, με την Yamaha να μπαίνει πρώτη –απ’ τις ιαπωνικές εταιρείες– στο χορό, με τη σειρά των XSR.

Η Honda απ’ την πλευρά της, δεν ήθελε να απουσιάζει απ’ την κατηγορία και γι’ αυτό παρουσίασε σχεδόν μονομιάς ολόκληρη την οικογένεια των Neo Sports Café (NSC), αφήνοντας το CB650R για το τέλος. Συγκεκριμένα, για την δημιουργία της οικογένειας NSC, η Honda είχε βασιστεί στο μοντέλο των 650cc, δημιουργώντας ανά τα χρόνια διάφορα εντυπωσιακά πρωτότυπα όπως το CB4 (εδώ μπορείτε να το δείτε στο δεύτερο στάδιο ένα βήμα πριν βγει στην παραγωγή)  και το Interceptor, αυξάνοντας γεωμετρικά το ενδιαφέρον του κόσμου με τον σχεδιασμό τους και ελέγχοντας την απήχηση που θα είχε η σειρά. Όμως, το μονόμπρατσο ψαλίδι δεν έφτασε ποτέ στην γραμμή παραγωγής του μεσαίου μοντέλου, μια δυστυχώς αναμενόμενη κίνηση για να μην αυξηθεί το κόστος κατασκευής.

Θυμηθείτε απ' την επίσκεψή μας στην MBE, την Special Edition του CB1000R

Όπως είχε κάνει στο παρελθόν η Yamaha με τον διαγωνισμό Yamaha Yard build για την προώθηση των μοντέλων της, έτσι και η Honda Motor Europe Iberia διοργάνωσε κάτι παρόμοιο, τον Honda Garage Dreams. Για την ακρίβεια όμως το βεληνεκές του διαγωνισμού περιορίζεται μόνο στην Ισπανία και Πορτογαλία και όχι σ’ ολόκληρη την Ευρώπη όπως της Yamaha. Το Honda Garage Dreams έχει ξεκινήσει απ’ την πρώτη Ιανουαρίου με τους συμμετέχοντες να αποτελούνται απ’ τους αντιπρόσωπους της ιαπωνικής εταιρείας στις δύο αυτές χώρες.

Στο τέλος ακολουθεί το gallery με όλες τις μοτοσυκλέτες

Η ναυαρχίδα της οικογένειας των NSC θα αποτελέσει τον καμβά για όσους λάβουν μέρος. Οι κανονισμοί που έχουν τεθεί απ’ την πλευρά τις διοργάνωσης έχουν αρκετό ενδιαφέρον, καθώς αναφέρουν πως οι μοτοσυκλέτες που θα παρουσιαστούν δεν χρειάζεται να είναι νόμιμες για χρήση στο δρόμο αλλά ο σκοπός τους μπορεί να είναι μόνο εκθεσιακός. Σε περίπτωση όμως που κάποιος θελήσει να αγοράσει κάποια απ’ τις 13 custom CB1000R θα έχει την δυνατότητα να το κάνει, αφού πρώτα ενημερωθεί απ’ τους υπεύθυνους σχετικά με την κατάστασή της.

Για την δημιουργία του κάθε project, οι κανονισμοί ορίζουν πως το κόστος για τον εξοπλισμό των μοτοσυκλετών με τα αξεσουάρ δεν πρέπει να ξεπερνά τις 3.000€, όμως θα υπάρχει η δυνατότητα να προστεθούν στο budget άλλες 2.000€ αν κριθεί απαραίτητο. Κάθε ένα απ’ αυτά είναι μοναδικό, αναδεικνύοντας με ιδιαίτερο τρόπο τις δυνατότητες που έχει το CB1000R ως βάση για τη δημιουργία ενός custom, με όλες τις δημιουργίες να αντανακλούν ακριβώς αυτό. Η ψηφοφορία για την ανάδειξη των τριών φιναλίστ έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ ο νικητής θα ανακηρυχθεί στις 7 Απριλίου, στην έκθεση Live Moto Barcelona.