Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Νίκος Πανάρετος, παλιός αγωνιζόμενος – Τραγικά τα στοιχεία του δυστυχήματος

Χαρισματική προσωπικότητα και ικανότατος μοτοσυκλετιστής
Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Νίκος Πανάρετος, παλιός αγωνιζόμενος – Τραγικά τα στοιχεία του δυστυχήματος
Από το

motomag

3/7/2023

Τραγωδία στην Τραχειά Αργολίδας στην ευρύτερη περιοχή της Επιδαύρου το μεσημέρι του Σαββάτου 1η Ιουλίου όταν ο Νίκος Πανάρετος 73 ετών έχασε τη ζωή του μετά από σύγκρουση της μοτοσυκλέτας του με Peugeot 108 εταιρίας ενοικιάσεων που οδηγούσε ζευγάρι Γάλλων τουριστών, αμφότεροι 67 ετών. Ελαφρά τραυματίας ο οδηγός του αυτοκινήτου και τραυματίας η 67 σύζυγός του.

Το δυστύχημα έγινε έξω από την Τραχειά, κοντά στην πίστα Motocross της περιοχής και συγκεκριμένα στην διασταύρωση που οδηγεί προς Καρναζαίικα. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται αυτή την στιγμή και η λιτή ανακοίνωση της Τροχαίας είναι η παρακάτω:

«Χθες (1.7.2023) το μεσημέρι, στην Επίδαυρο Αργολίδας, δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε 73χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με Ι.Χ. επιβατηγό όχημα, που οδηγούσε 67χρονος αλλοδαπός και επέβαινε 67χρονη αλλοδαπή, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 73χρονου και τον τραυματισμό της 67χρονης».

Σύμφωνα ωστόσο με τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, ο Νίκος Πανάρετος κινούταν προς Κρανίδι ερχόμενος από την πλευρά της Αθήνας όταν το λευκό Peugeot έστριψε από το αντίθετο ρεύμα προς Καρναζαίικα κόβοντας την πορεία του άτυχου μοτοσυκλετιστή. Η σύγκρουση φαίνεται να είναι πλαγιομετωπική με τη μοτοσυκλέτα να χτυπά στο κέντρο του αυτοκινήτου.

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Νίκος Πανάρετος, παλιός αγωνιζόμενος – Τραγικά τα στοιχεία του δυστυχήματος

Τραγικό το γεγονός πως στην περιοχή σχετικά πρόσφατα είχαν τοποθετηθεί μπαριέρες πάνω στις οποίες βρήκε ακαριαία τον θάνατο ο Νίκος Πανάρετος. Στο σημείο εκείνο υπάρχει χωράφι, όμως το σώμα του σταμάτησε πάνω στις μπαριέρες δίχως να υπάρχει καμία ευκαιρία να επιζήσει της πρόσκρουσης. Γεγονός που αναδεικνύει εκτός των άλλων και το τεράστιο, χρόνιο, πρόβλημα με τα συστήματα αναχαίτισης οχημάτων που έχουν φτιαχτεί μονάχα με γνώμονα τα αυτοκίνητα και όχι τις μοτοσυκλέτες.

Ο Νίκος Πανάρετος, ενεργός μοτοσυκλετιστής με τεράστια αγωνιστική εμπειρία φαίνεται πως έφυγε άδοξα από λάθος άλλου οδηγού καθώς και έλλειψης υποδομών στη χώρα που αγαπούσε να οδηγεί μοτοσυκλέτα.

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Νίκος Πανάρετος, παλιός αγωνιζόμενος – Τραγικά τα στοιχεία του δυστυχήματος

Ιδιαίτερα αγαπητός στον χώρο της μοτοσυκλέτας, εξίσου γνωστός τόσο στους μεγαλύτερους, όσο και σε νεότερους αναβάτες ο Νίκος Πανάρετος ήταν για πολλούς παράδειγμα μίμησης τόσο ως χαρακτήρας, όσο και ως μοτοσυκλετιστής καθώς ευχή πολλών ήταν να μπορούν να οδηγούν όπως εκείνος σε αυτή την ηλικία.

Πρόσφατα είχαμε αποτυπώσει τον Νίκο με την Suzuki GSX-R 750 να οδηγεί παρέα με τον Φώτιο Λέκκα, εξίσου γνωστό αγωνιζόμενο με ίδια ηλικία, στην εκδήλωση «Κλασσικά Στα Μέγαρα 2020» και η ευχή όλων ήταν να οδηγεί μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Δυστυχώς το νήμα της ζωής του κόπηκε άδοξα.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη 5/7/23 στις 11:30 στο Νεκροταφείο Καισαριανής

Πηγή φωτό: anagnostis.org

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες