Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Νίκος Πανάρετος, παλιός αγωνιζόμενος – Τραγικά τα στοιχεία του δυστυχήματος

Χαρισματική προσωπικότητα και ικανότατος μοτοσυκλετιστής
Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Νίκος Πανάρετος, παλιός αγωνιζόμενος – Τραγικά τα στοιχεία του δυστυχήματος
Από το

motomag

3/7/2023

Τραγωδία στην Τραχειά Αργολίδας στην ευρύτερη περιοχή της Επιδαύρου το μεσημέρι του Σαββάτου 1η Ιουλίου όταν ο Νίκος Πανάρετος 73 ετών έχασε τη ζωή του μετά από σύγκρουση της μοτοσυκλέτας του με Peugeot 108 εταιρίας ενοικιάσεων που οδηγούσε ζευγάρι Γάλλων τουριστών, αμφότεροι 67 ετών. Ελαφρά τραυματίας ο οδηγός του αυτοκινήτου και τραυματίας η 67 σύζυγός του.

Το δυστύχημα έγινε έξω από την Τραχειά, κοντά στην πίστα Motocross της περιοχής και συγκεκριμένα στην διασταύρωση που οδηγεί προς Καρναζαίικα. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται αυτή την στιγμή και η λιτή ανακοίνωση της Τροχαίας είναι η παρακάτω:

«Χθες (1.7.2023) το μεσημέρι, στην Επίδαυρο Αργολίδας, δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε 73χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με Ι.Χ. επιβατηγό όχημα, που οδηγούσε 67χρονος αλλοδαπός και επέβαινε 67χρονη αλλοδαπή, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 73χρονου και τον τραυματισμό της 67χρονης».

Σύμφωνα ωστόσο με τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, ο Νίκος Πανάρετος κινούταν προς Κρανίδι ερχόμενος από την πλευρά της Αθήνας όταν το λευκό Peugeot έστριψε από το αντίθετο ρεύμα προς Καρναζαίικα κόβοντας την πορεία του άτυχου μοτοσυκλετιστή. Η σύγκρουση φαίνεται να είναι πλαγιομετωπική με τη μοτοσυκλέτα να χτυπά στο κέντρο του αυτοκινήτου.

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Νίκος Πανάρετος, παλιός αγωνιζόμενος – Τραγικά τα στοιχεία του δυστυχήματος

Τραγικό το γεγονός πως στην περιοχή σχετικά πρόσφατα είχαν τοποθετηθεί μπαριέρες πάνω στις οποίες βρήκε ακαριαία τον θάνατο ο Νίκος Πανάρετος. Στο σημείο εκείνο υπάρχει χωράφι, όμως το σώμα του σταμάτησε πάνω στις μπαριέρες δίχως να υπάρχει καμία ευκαιρία να επιζήσει της πρόσκρουσης. Γεγονός που αναδεικνύει εκτός των άλλων και το τεράστιο, χρόνιο, πρόβλημα με τα συστήματα αναχαίτισης οχημάτων που έχουν φτιαχτεί μονάχα με γνώμονα τα αυτοκίνητα και όχι τις μοτοσυκλέτες.

Ο Νίκος Πανάρετος, ενεργός μοτοσυκλετιστής με τεράστια αγωνιστική εμπειρία φαίνεται πως έφυγε άδοξα από λάθος άλλου οδηγού καθώς και έλλειψης υποδομών στη χώρα που αγαπούσε να οδηγεί μοτοσυκλέτα.

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Νίκος Πανάρετος, παλιός αγωνιζόμενος – Τραγικά τα στοιχεία του δυστυχήματος

Ιδιαίτερα αγαπητός στον χώρο της μοτοσυκλέτας, εξίσου γνωστός τόσο στους μεγαλύτερους, όσο και σε νεότερους αναβάτες ο Νίκος Πανάρετος ήταν για πολλούς παράδειγμα μίμησης τόσο ως χαρακτήρας, όσο και ως μοτοσυκλετιστής καθώς ευχή πολλών ήταν να μπορούν να οδηγούν όπως εκείνος σε αυτή την ηλικία.

Πρόσφατα είχαμε αποτυπώσει τον Νίκο με την Suzuki GSX-R 750 να οδηγεί παρέα με τον Φώτιο Λέκκα, εξίσου γνωστό αγωνιζόμενο με ίδια ηλικία, στην εκδήλωση «Κλασσικά Στα Μέγαρα 2020» και η ευχή όλων ήταν να οδηγεί μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Δυστυχώς το νήμα της ζωής του κόπηκε άδοξα.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη 5/7/23 στις 11:30 στο Νεκροταφείο Καισαριανής

Πηγή φωτό: anagnostis.org

Ετικέτες

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

Αύξηση της αξίας της κατά 19%, σε σύγκριση με την προηγούμενη αποτίμηση (906 εκατομμύρια ευρώ το 2021)
motomag Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/12/2023

Ο Όμιλος Piaggio, ανέθεσε στην Interbrand - παγκόσμιος ηγέτης στη συμβουλευτική εμπορικών σημάτων- να διερευνήσει το πόσο αποτιμάται η αξία της εταιρείας Vespa, με την συμβουλευτική εταιρεία να αποτιμά την αξία του εμπορικού σήματος Vespa στα 1 δις ευρώ.

Τα αποτελέσματα της μελέτης της Interbrand έδειξαν ταυτόχρονα πως σε σχέση με το 2021 η εμπορική αξία της Vespa αυξήθηκε κατά 19% (το 2021 η εμπορική αξία άγγιζε τα 906 εκατομμύρια ευρώ), με τον Manfredi Ricca, Global Chief Strategy Officer της Interbrand να δηλώνει: “Ίσως γίνεται κατάχρηση του όρου εμβληματική, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να χαρακτηριστεί αυτή η μάρκα. H Vespa είναι μια μάρκα με κληρονομιά, η οποία εξελίσσεται διαρκώς. Έχει ιταλικές ρίζες, ωστόσο αγαπήθηκε παγκοσμίως. Eίναι μία premium μάρκα, που παραμένει όμως ανοιχτή σε όλους. Το έργο της αποτίμησης όχι μόνο προσδιορίζει σε αριθμούς την επιτυχία αυτής της μάρκας, αλλά δείχνει και ότι η Vespa αποτελεί μία κατηγορία από μόνη της, μία μίξη κινητικότητας, έκφρασης και κουλτούρας.”

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

Για τον προσδιορισμό της οικονομικής αξίας του εμπορικού σήματος Vespa, η Interbrand χρησιμοποίησε αποδεδειγμένες τεχνικές αποτίμησης, ενσωματώνοντας ένα ολοκληρωμένο σύνολο πόρων, δεδομένων της αγοράς και ποσοτικών μελετών που διεξήχθησαν σε 10 βασικές αγορές εμπορικής αναφοράς για την Vespa (Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, ΗΠΑ, Βιετνάμ, Ταϊλάνδη, Ινδονησία, Κίνα και Ινδία). Η Vespa επιβεβαιώνει ταυτόχρονα την ηγετική της θέση στις ευρωπαϊκές αγορές ενώ αποκτά μεγαλύτερη παρουσία στις Η.Π.Α. και την Ασία, παρουσιάζοντας ανάπτυξη ιδιαίτερα στην Ινδονησία, όπου ο όμιλος Piaggio άνοιξε πρόσφατα ένα νέο εργοστάσιο για την τοπική αγορά. Η μελέτη που διεξήγαγε η Interbrand, επιβεβαιώνει πως η Vespa δεν είναι ένα απλό scooter αλλά ένας σύγχρονος τρόπος lifestyle κάτι που αποδεικνύουν οι συνεργασίες με τις εταιρείες Christian Dior, Disney Pixar, τη Lego, την Walt Disney καθώς και τον τραγουδιστή Justin Bieber.

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

Σύμφωνα με τους παράγοντες δυναμικής της εταιρείας (Brand Strength Score) που αναλύθηκαν στη μελέτη της Interbrand, η Συγγένεια και η Διακριτικότητα επιβεβαιώνονται ως βασικές αρχές της Vespa. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα όχι μόνο τη βαθιά εγγύτητα που έχει η Vespa με τους πελάτες της, αλλά και την ικανότητά του να δημιουργεί συναισθηματική σύνδεση μαζί τους, μέσα από ιδιαίτερα διαφοροποιημένες και καινοτόμες κινήσεις. Εν ολίγοις, η Vespa επιβεβαιώνει πως είναι μια εταιρεία μόδας-lifestyle σε δύο τροχούς, η οποία στοχεύει προς το μέλλον με μια ξεκάθαρη στρατηγική, την οποία ακολουθούν και αγαπούν εκατομμύρια παθιασμένοι αγοραστές σε όλο τον κόσμο.

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

Η αποτίμηση της εμπορικής επωνυμίας άνω του 1 δις ευρώ αναδεικνύει τη σχέση που έχει η εταιρεία με το παγκόσμιο κοινό της καθώς επίσης πως η Vespa αποτελεί κλειδί στην επιχειρηματικότητα και όχι ζημιογόνα επιχείρηση. Επιπρόσθετα ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να λάβουμε υπόψιν είναι πως το Piaggio Group είδε φέτος τα έσοδα του να αυξάνονται κατά 25% αγγίζοντας τα 2 δις ευρώ.

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

 

Ετικέτες