Συνελήφθησαν δυο νεαροί διακινητές ναρκωτικών στο Νέο Ψυχικό με κλεμμένο δίκυκλο

GTA καταστάσεις made in Greece - 17 και 18 χρονών οι κλέφτες, που είχαν στην κατοχή τους πληθώρα χαπιών MDMA, κ.α.
Ομάδα ΔΙΑΣ
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

12/2/2025

Συνελήφθησαν βραδινές ώρες της 9-2-2025 από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), στην περιοχή του Νέου Ψυχικού 2 ημεδαποί, ηλικίας 18 και 17 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων, κλοπή κατά συναυτουργία και κατοχή πλαστών χαρτονομισμάτων.

Ειδικότερα, περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντόπισαν τους ανωτέρω επιβαίνοντες σε δίκυκλο και τους κάλεσαν σε έλεγχο.

Όπως διαπιστώθηκε, το δίκυκλο είχε κλαπεί λίγες ημέρες πριν από την περιοχή των Αμπελοκήπων, ενώ μετά από έρευνα στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -30- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,
  • μικροποσότητα MDMA,
  • -166- φαρμακευτικά δισκία,
  • σπρέι πιπεριού,
  • το χρηματικό ποσό των -425- ευρώ,
  • πλαστά χαρτονομίσματα και
  • διάφορα κοσμήματα.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Ετικέτες

Passo dello Stelvio: Χιόνια μετά τον καύσωνα στο ψηλότερο πέρασμα της Ιταλίας [Video]

Πριν μερικές μέρες ο ήλιος έψηνε, μα ο Ιούλιος μπήκε με το Stelvio στα λευκά
passo-stelvio
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

3/7/2026

Το Passo dello Stelvio στις Ιταλικές Άλπεις είναι το ψηλότερο ορεινό πέρασμα της Ιταλίας σε υψόμετρο 2.685 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και, απολύτως λογικά, είναι χιονοσκέπαστο για μεγάλο μέρος της χρονιάς.

Φέτος ωστόσο η Ιταλία πέρασε ένα εφιαλτικό τέλος Ιουνίου, ταλαιπωρημένη από τον δυνατό και επίμονο καύσωνα που ταλαιπώρησε όλη την κεντρική Ευρώπη, με πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη διάρκεια της ημέρας ακόμη και εκεί ψηλά, στο πέρασμα που αντλεί το όνομά του από τον ομώνυμο παγετώνα Stelvio των Άλπεων και με ένα χιονοδρομικό κέντρο που λειτουργεί όλον τον χρόνο!

Οι κάτοικοι της περιοχής προφανώς περίμεναν πώς και πώς την πτώση της θερμοκρασίας, ωστόσο η πρώτη μέρα του Ιούλη το πήγε ένα βήμα παρακάτω, με έντονη χιονόπτωση! Το φαινόμενο προκάλεσε αρκετά προβλήματα στην περιοχή και η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Trentino δούλεψε υπερωρίες για τον απεγκλωβισμό οχημάτων και καθαρισμό δρόμων από πεσμένα κλαδιά ή κορμούς δέντρων, ενώ μεγάλες καθυστερήσεις σημειώθηκαν στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Παρόλα αυτά το φαινόμενο δεν είναι ασυνήθιστο, καθώς σε αυτό το υψόμετρο αρκετές φορές μια πολύ ζεστή περίοδος ακολουθείται από κύματα κακοκαιρίας και αυτό ακριβώς συνέβη και φέτος – όπως άλλωστε και πέρυσι, όπως είχαμε διαπιστώσει ιδίοις όμμασι.

Όσοι έχετε προγραμματίσει μια καλοκαιρινή οδική εκδρομή στην περιοχή, καλό θα ήταν να έχετε υπόψη πως ο καιρός σε αυτά τα υψόμετρα δεν ακολουθεί τη γενικότερη λογική που έχουμε όλοι στο μυαλό μας και τέτοιου είδους απρόοπτα, όσο κι αν προκαλούν με τη μεγάλη αντίθεση καύσωνα τη μια μέρα και χιονοθύελλας την επόμενη, δεν είναι ούτε απίθανα, ούτε σπάνια.

Τουλάχιστον οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής μπορούν να πάρουν μια προσωρινή ανάσα από τις ορδές τουριστών και τα προβλήματα που φέρνουν μαζί τους.

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο με τις συνθήκες που επικρατούσαν στο πέρασμα Stelvio τις δύο πρώτες μέρες του Ιουλίου 2026 (επιλέξτε προβολή πλήρους οθόνης για να εμφανιστεί σωστά το βίντεο):

Ετικέτες