Valentino Rossi: Πρώτη επαφή του Γιατρού με τη νέα Yamaha V4

Είπε να θυμηθεί τα παλιά ο Γιατρός, αλλά μόνο στατικά
Rossi
Από τον

Παύλο Καρατζά

18/9/2025

Ο Valentino Rossi δεν μπόρεσε να αντισταθεί. Ήθελε να δει και να αγγίξει τη νέα Yamaha V4 που έφερε ο Augusto Fernandez στο Misano και φυσικά η Yamaha δεν μπορούσε να αρνηθεί κάτι τέτοιο στον Γιατρό!

Η νέα Yamaha V4 τράβηξε την προσοχή και τα βλέμματα όλου του paddock στο Misano. Ακόμη και ο Valentino Rossi δεν μπόρεσε να αντισταθεί και είπε να θυμηθεί τα παλιά, ανεβαίνοντας στη σέλα της πρωτότυπης V4. Φυσικά, η ιαπωνική εταιρεία δεν έκανε καμία προσπάθεια να του χαλάσει το χατίρι και ο Rossi είχε μια πρώτη επαφή με τη νέα αγωνιστική μοτοσυκλέτα της εταιρείας των τριών διαπασών.

Ο ζωντανός θρύλος του MotoGP συζήτησε και με τον αναβάτη εξέλιξη Augusto Fernandez, ο οποίος την έφερε και στο αγωνιστικό της ντεμπούτο Grand Prix του San Marino, ενώ δοκίμασε τη θέση οδήγησης στατικά και πόζαρε επίσης για τους φωτογράφους. Λογικά η Yamaha δεν θα πει όχι στον Γιατρό ούτε αν ζητήσει ο ίδιος μια κανονική γνωριμία με την V4 σε περιβάλλον πίστας, αφού εκτός από την προβολή που θα λάβει το όλο πράγμα, η "ματιά" του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή έχει πάντα τη δική της σημασία.

Η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος δώρισε δύο ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες Can-Am στην ελληνική αστυνομία

Πρόκειται για μία Can-am Pulse και μία Origin
Can
Από το

motomag

18/12/2025

Σήμερα στις 18 Ιανουαρίου 2025 η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος έκανε δωρεά στην Ελληνική Αστυνομία δύο Can-Am  ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

Η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος συγκεκριμένα δώρισε τα μοντέλα:

Μία Can-Am Pulse,που προσφέρει αυτονομία έως και 160 χιλιόμετρα και φέρει ηλεκτρικό κινητήρα με μέγιστη απόδοση 35 kw και επιτάχυνση 0-100 σε 3,8 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 130 χλμ./ώρα. Η μοτοσυκλέτα μπορεί να φορτίσει από το 20% στο 80% σε 50 λεπτά σε φορτιστή λειτουργίας 3.

Pulse

Μπροστά βρίσκουμε ανεστραμμένο πιρούνι της KYB διαμέτρου 41 mm και διαδρομής 140 mm και πίσω αμορτισέρ της SACHS με διαδρομή 140 mm. Στα φρένα βρίσκουμε διπίστονη δαγκάνα της J.Juan με δίσκο 320 mm μπροστά και μονοπίστονη δαγκάνα J.Juan με δίσκο 240 mm πίσω.

Ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει οθόνη TFT με συνδεσιμότητα, διαφορετικά riding modes, traction control, όπισθεν, ABS, φώτα LED, προστατευτικό αλυσίδας, ενώ η μπαταρία είναι ενσωματωμένη στο πλαίσιο. Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανέρχεται στα 177 κιλά.

Μία Can-Am Origin,που προσφέρει αυτονομία έως και 145 χιλιόμετρα και φέρει ηλεκτρικό κινητήρα με μέγιστη απόδοση 35 kw και επιτάχυνση 0-100 σε 4,3 δευτερόλεπτα, ενώ και η Origin μπορεί να φορτίσει από το 20% στο 80% σε 50 λεπτά σε φορτιστή λειτουργίας 3. Μάλιστα η μοτοσυκλέτα φέρει αναρτήσεις της KYB με μεγάλες διαδρομές (255 mm) για να μπορεί να κινηθεί και στο χώμα. Στο σύστημα πέδησης συναντάμε διπίστονη δαγκάνα της J.Juan με δίσκο 320 mm μπροστά και μονοπίστονη δαγκάνα J.Juan με δίσκο 240 mm πίσω.

Origin

Ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει οθόνη TFT με συνδεσιμότητα, διαφορετικά riding modes, traction control, όπισθεν, ABS, φώτα LED, προστατευτικό αλυσίδας, ενώ η μπαταρία είναι ενσωματωμένη στο πλαίσιο. Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανέρχεται στα 187 κιλά.

Μάλιστα πίσω ακριβώς από τον Πρόεδρο του Ομίλου διακρίνει κανείς και το ελληνικό ηλεκτρικό scooter NOOS που κατασκευάζεται από τον όμιλο Πέτρος Πετρόπουλος και έχει πάρει ευρωπαϊκή έγκριση τύπου.