Yamaha Ténéré Spirit Experience 2023 - Ακολουθήστε -χωρίς συναγωνισμό- ένα Rally με τη δική σας Tenere!

Στο πρόγραμμα των 4 διαθέσιμων Rally βρίσκεται ΚΑΙ το Hellas Rally!
Yamaha Tenere Spirit Experience
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/1/2023

Για το 2023, η Yamaha παρουσιάζει το νέο, αποκλειστικό Ténéré Spirit Experience, μια μοναδική Rally εμπειρία για ιδιοκτήτες Ténéré, χωρίς την πίεση του ανταγωνισμού. Είκοσι συνολικά αναβάτες θα οδηγήσουν την Tenere τους σε ορισμένα από τα πιο δημοφιλή Rally Raid events, ακολουθώντας τη διαδρομή του αγώνα αλλά και μια εναλλακτική διαδρομή, ενώ τα απογεύματα θα καταλύουν στο ίδιο Bivouac μαζί με την επίσημη Yamaha World Raid Team!

Η πορεία προς το Tenere Spirit Experience είναι ο τελευταίος σταθμός της νέας κατεύθυνσης της Yamaha όσον αφορά στους αγώνες και στις μοτοσυκλέτες Rally. Προηγήθηκε η αποχώρηση της ιαπωνικής εταιρείας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally, και η συμμετοχή της με τους Botturi και Tares σε επιλεκτικούς αγώνες Rally που επιτρέπουν μεγαλύτερους κυβισμούς από τα αγωνιστικά μονοκύλινδρα 450. Στόχος ήταν ο μεγαλύτερος εμπορικός αντίκτυπος με επίκεντρο την οικογένεια Tenere, και το χτίσιμο μιας ευρύτερης Off-Road κοινότητας. Σημειώστε πως παράλληλα με το νέο Tenere Spirit Experience, η Yamaha δημιουργεί και δικά της εκπαιδευτικά κέντρα (MBSM Ténéré Centres) που εκπαιδεύουν τους αναβάτες των Tenere με όλες τις γνώσεις και τις ικανότητες που χρειάζεται κάποιος για να ξεκινήσει να συμμετέχει σε αγώνες ράλι -οδήγηση, πλοήγηση, κλπ.

Έτσι το εργοστάσιο της Iwata ακολουθεί μεν στα χνάρια των BMW, Ducati, KTM, Triumph και Honda μεταξύ άλλων, προσφέροντας ένα ολιστικό πακέτο περιπέτειας, όμως προς τιμήν του, το Tenere Spirit Experience είναι κάτι εντελώς καινούργιο, που μέχρι στιγμής δεν προσφέρει καμία άλλη εταιρεία στο Off-Road κοινό της.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Yamaha:

"Η απόλυτη Rally Raid Περιπέτεια για κάθε ιδιοκτήτη Ténéré!

Η Yamaha Ténéré 700 ξεκίνησε το 2019 και δημιούργησε έναν συναρπαστικό νέο κόσμο ελευθερίας και περιπέτειας για περισσότερους από 40.000 Ευρωπαίους αναβάτες. Με τον υψηλής ροπής κινητήρα CP2, την εξαιρετική συμπεριφορά και τις μεγάλες δυνατότητες σε σχεδόν κάθε έδαφος, η Ténéré 700 είναι η πιο ευέλικτη μοτοσυκλέτα που έχει δημιουργήσει ποτέ η Yamaha.

Κατασκευασμένη με το ίδιο στιβαρό DNA των αυθεντικών μοντέλων Yamaha XT που κέρδισαν το πρώτο Ράλι Ντακάρ και συνέχισαν να διεκδικούν μια θέση στο βάθρο του πιο δύσκολου αγώνα στον κόσμο για περισσότερα από 40 χρόνια, η Ténéré απελευθερώνει το πνεύμα της περιπέτειας σε κάθε αναβάτη και του δίνει τη δυνατότητα, να ανακαλύψει τι υπάρχει πέρα από τον επόμενο ορίζοντα.

Η Ténéré είναι η απόλυτη adventure μοτοσυκλέτα για τους αναβάτες που αναζητούν ένα ελαφρύ μοντέλο με ταξιδιωτικό προσανατολισμό. Είναι όμως και η μοτοσυκλέτα που απέδειξε τις εξαιρετικές Rally δυνατότητές της το 2022, με τον θρυλικό αναβάτη της Ténéré World Raid Team Alessandro Botturi, να κερδίζει το Tunisia Desert Challenge. Ο ομόσταυλος Pol Tarrès έγραψε ιστορία στους εκτός δρόμου αγώνες, οδηγώντας την Yamaha Ténéré 700 του, πιο μακριά από οποιαδήποτε άλλη 2-κύλινδρη μοτοσυκλέτα στο Erzberg Rodeo.

Συνδυάζοντας τους κόσμους Touring, Rally και Enduro όπως καμία άλλη μοτοσυκλέτα, η Ténéré είναι αναμφίβολα το πιο συναρπαστικό μοντέλο Adventure που έχει κατασκευάσει ποτέ η Yamaha. Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε έναν νέο ορίζοντα, φέρνοντας τους πελάτες μας πιο κοντά στην αληθινή σημασία του ονόματος Ténéré και σε πολύ μικρή απόσταση από τους πραγματικούς αγώνες ράλι. Η Yamaha δημιούργησε ένα εντελώς νέο, καθηλωτικό Ténéré Spirit Experience που ανοίγει ακόμα περισσότερες δυνατότητες για τους αναβάτες της Ténéré, με το ίδιο πάθος για ακόμα περισσότερη περιπέτεια, αλλά και με την ίδια αφοσίωση στο έργο των Riders for Health.

Νέο Ténéré Spirit Experience για το 2023

Το να έχει ο κάθε αναβάτης την ευκαιρία να απολαμβάνει την Ténéré του στο έπακρο και σε όλες τις συνθήκες οδήγησης, αποτελεί μόνιμη δέσμευση της Yamaha. Για το 2023, η Yamaha παρουσιάζει το νέο, αποκλειστικό Ténéré Spirit Experience, όπου οι ιδιοκτήτες της Ténéré μπορούν να συμμετάσχουν σε ορισμένα από τα πιο δημοφιλή Rally Raid events, μαζί με την επίσημη Yamaha World Raid Team.

Συνολικά 20 πελάτες της Yamaha και οι μοτοσυκλέτες τους θα μεταφερθούν στο Rally Raid που έχουν επιλέξει, όπου θα ακολουθούν την πραγματική διαδρομή, αλλά και μια παράλληλη διαδρομή προς τους αγωνιζόμενους. Κάθε απόγευμα θα βρίσκονται στο bivouac μαζί με την αγωνιστική ομάδα. Για πολλούς αναβάτες αυτή θα είναι μια μοναδική εμπειρία ζωής που θα μείνει για πάντα στη μνήμη τους και για άλλους μπορεί να είναι ένα γεγονός που θα πυροδοτήσει την επιθυμία τους, για μελλοντική συμμετοχή σε Rally Raid.

Το Ténéré Spirit Experience, το οποίο διευθύνεται από τον πρώην πρωταθλητή Enduro και διευθυντή της Dakar Racing Team, Marc Bourgeois, μέσω της εταιρείας του MBSM για λογαριασμό της Yamaha, είναι ανοικτό για ιδιοκτήτες Yamaha Ténéré που θέλουν να ζήσουν εμπειρίες νέου επιπέδου και να πάρουν μια πραγματική γεύση από Rally Raid, αλλά χωρίς την έντονη πίεση του ανταγωνισμού. Ταυτόχρονα θα μπορούν να απολαύσουν τη φυσική ομορφιά της διαδρομής.

Συνολικό πακέτο από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό

Το Ténéré Spirit Experience είναι ένα συνολικό πακέτο 360 μοιρών, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει κάθε στάδιο της προετοιμασίας, τις πτήσεις, τη μεταφορά των μοτοσυκλετών και κάθε πτυχή της συμμετοχής στο Rally Raid που έχει επιλέξει ο πελάτης. Πριν από την εκδήλωση, κάθε αναβάτης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μαθήματα από ένα Ténéré Centre* εάν θέλει να λάβει εκπαίδευση σχετικά με τις τεχνικές οδήγησης ή την πλοήγηση. Η MBSM θα φροντίσει όλα τα υπόλοιπα από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό. Συμπεριλαμβάνονται καθημερινές ενημερώσεις πριν τον αγώνα, επιμελητεία, τεχνική υποστήριξη, τοποθέτηση του GPS tracker, πρωινό, δείπνο και κάμπινγκ.

Κατάλληλο για τα στάνταρ μοντέλα Ténéré

Οι πελάτες οδηγούν τη δική τους μοτοσυκλέτα στις εκδηλώσεις του Ténéré Spirit Experience, αλλά δεν είναι απαραίτητο να προχωρήσουν σε υπερβολικές τροποποιήσεις. Οι τεχνικοί της MBSM θα εξοπλίζουν κάθε μοτοσυκλέτα με ειδικούς τροχούς και ελαστικά, καθώς και με εξοπλισμό πλοήγησης πριν την εκκίνηση του αγώνα. Σε συγκεκριμένες εκδηλώσεις, η Ténéré του συμμετέχοντος θα πρέπει να εφοδιαστεί με ένα επιπλέον ρεζερβουάρ καυσίμου.

Γίνετε μέλος της Ténéré World Raid Team σε τέσσερις θρυλικές εκδηλώσεις για το 2023

Η ομάδα του Marc Bourgois (MBSM) θα αναλάβει τόσο την αγωνιστική οργάνωση όσο και το πρόγραμμα Customer, υπό την ομπρέλα της Ténéré World Raid Team. Θα προσφέρει απρόσκοπτη ενσωμάτωση του αληθινού αγωνιστικού πνεύματος με τη συνολική εμπειρία για τον πελάτη.

Το Ténéré Spirit Experience του 2023 περιλαμβάνει τέσσερις από τις πιο διάσημες εκδηλώσεις Rally Raid, ξεκινώντας με το Marocco Desert Challenge τον Απρίλιο και συνεχίζοντας με το Hellas Rally τον Μάιο. Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, οι TSE και TWRT θα συνεχίσουν με την εκδήλωση Transanatolia τον Σεπτέμβριο και θα ολοκληρώσουν με το Tunisia Desert Challenge τον Οκτώβριο.

Οι αναβάτες του Ténéré Spirit Experience θα μοιράζονται το bivouac με τους αναβάτες της Ténéré World Raid Team, Alessandro Botturi και Pol Tarrès, οι οποίοι θα διαγωνιστούν σε επιλεγμένους αγώνες. Σε διάφορους αγώνες έχουν προσκληθεί για να συμμετάσχουν και άλλοι κορυφαίου επιπέδου αναβάτες.

*MBSM Ténéré Centres

Σε διάφορες περιοχές από τη Γαλλία και το Μαρόκο, υπάρχουν MBSM Ténéré Centres, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για αναβάτες που επιθυμούν να λάβουν πρόσθετη off-road εκπαίδευση και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στην πλοήγηση. Η MBSM θα έχει δύο Ténéré Centres στη Γαλλία και το Μαρόκο. Άλλες χώρες της Ευρώπης διαθέτουν παρόμοιες δομές. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον Επίσημο Διανομέα της χώρας σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ténéré Spirit Experience και τα MBSM Ténéré Centres, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της MBSM ΕΔΩ.

Ετικέτες

Honda XL750 Transalp: Ανακοινώθηκε η τιμή σε Αυστρία! – Πόσο θα κάνει στην Ελλάδα

Αναμένουμε από έως 11.600 έως 11.700!
Honda Transalp 2023 price
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

28/1/2023

Λίγες ημέρες πριν από μία τοπική έκθεση μοτοσυκλέτας στην Αυστρία, λίγο έξω από την Βιέννη όπου η εκεί αντιπροσωπεία θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν από κοντά την νέα Transalp, οι Αυστριακοί παίρνουν τα μέτρα τους ώστε να μην χρειάζεται να απαντούν συνέχεια στην ερώτηση της «Τιμούλας», που αν και λιγότερο συμβαίνει και εκεί.

Στην Αυστρία θα κοστίζει €11.590 που αμέσως την κατατάσσει την φθηνότερη ανάμεσα στις Ιαπωνικές αλλά και την φθηνότερη της κατηγορίας στην εκεί αγορά, καθώς το Yamaha Ténéré 700 ξεκινά από €12,099, το νέο Suzuki V-Strom 800DE από €12,790 και το BMW F 850 ​​GS από €14,570. Το νέο V-Strom είναι επίσης μία μοτοσυκλέτα που περιμένουμε να ανακοινωθεί η τιμή της, ενώ στις διαφορές τους πρέπει να τονιστεί πως ο βασικός εξοπλισμός δεν είναι ίδιος. Το Suzuki για παράδειγμα δίνεται στην Αυστρία με quickshifter, ποδιά και χούφτες, βέβαια από την άλλη το νέο Transalp είναι με διαφορά το πιο δυνατό στην ονομαστική ιπποδύναμη που να θυμίσουμε πως είχαμε ανακοινώσει πρώτοι στον κόσμο έχοντας σίγουρο πως η Honda δεν θα αλλάξει την απόδοση με το Hornet, όπως και τελικά έπραξε. Παράλληλα στον τομέα των ηλεκτρονικών το νέο Transalp επίσης έρχεται με πλήρες πακέτο και έτσι στην Αυστρία ανακοινώνεται ως μία από τις καλύτερες προτάσεις με σχέση τιμής – κόστους, αν και προφανώς αυτό παραμένει τώρα στα χαρτιά, μέχρι την πρώτη την οδηγική του παρουσίαση που υπολογίζεται στα μέσα Μαρτίου.

Η Αυστρία, συγκεκριμένα, είναι μία αγορά που παρουσιάζει ομοιότητες με την δική μας λόγω υψηλότατης φορολογίας. Συχνά ο κόσμος παραβλέπει πως εμείς οι μοτοσυκλετιστές στην Ελλάδα πληρώνουμε δυσβάσταχτα ψηλότερα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους κάθε μοντέλο τόσο για το υψηλότερο ΦΠΑ με βάση το εισόδημα, όσο και με τις υπόλοιπες χρεώσεις με τις οποίες η Πολιτεία βαρύνει τις εισαγωγές.

Οι τιμές της Ιταλίας και της Γερμανίας για παράδειγμα, επιβαρύνονται λιγότερο και συχνά οι εκεί αντιπροσωπείες έχουν μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους με χαμηλότερη λιανική τιμή. Οι τιμές της Αυστρίας λοιπόν συχνά πλησιάζουν εκείνες της Ελλάδα, αν και το καλό για εκείνους είναι πως τα εισοδηματικά κριτήρια είναι καλύτερα που σημαίνει πως και η επιβάρυνση της Πολιτείας είναι πιο λογική εκεί. Από την στιγμή λοιπόν που εκεί θα κοστίζει €11.590, περιμένουμε κι εδώ μία λιανική έως €11.700 πράγμα που θα το φέρει στην ίδια τιμή με την βασική έκδοση του Tenere από το οποίο θα το χωρίζει όμως ο πλουσιότερος εξοπλισμός και αρκετά άλογα.

Είναι επίσης πραγματικότητα πως η τιμή του νέου Transalp αποτελεί για τους υπόλοιπους του ανταγωνισμού στην κατηγορία το μεγάλο ερωτηματικό, καθώς ελπίζουν να μην καταφέρει στην Ελλάδα να σπάσει το όριο των 12.000, ένα στοίχημα που δείχνει να χάνεται. Λογικά η επίσημη ανακοίνωση του νέου τιμοκαταλόγου δεν θα αργήσει να έρθει ώστε να δούμε αν είναι ακριβές το παράδειγμα.

Περισσότερα για τις τιμές της κατηγορίας σε προηγούμενο άρθρο εδώ.

Ετικέτες