Bareknuckle: Η επόμενη σελίδα της Harley

Στην EICMA του 2019
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

28/6/2019

Η προσπάθεια της Harley Davidson να εισβάλει σε "χωράφια" που μέχρι τώρα ήταν terra incognita γι' αυτήν, είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Μπήκε δυναμικά στο μέλλον των ηλεκτρικών με την LiveWire, ενώ το Pan America είναι το εισιτήριό της για το σύμπαν των μεγάλων adventure. Η εταιρεία από το Milwaukee δείχνει γενικότερα μια έντονη κινητικότητα σε ό,τι αφορά το μέλλον της, καθώς πρόσφατα ήρθε και σε συμφωνία με την Qianjiang για την κατασκευή ενός μικρού μονοκύλινδρου 338cc για τις ασιατικές –αρχικά- αγορές. Τώρα, οι φήμες που κυκλοφορούν έχουν να κάνουν με την επιστροφή στο πλάνο που ονομάζεται από την φίρμα "More Roads to Harley Davidson".
Το όλο θέμα πυροδοτήθηκε από την κατοχύρωση του ονόματος Bareknuckle, που προφανώς θα ανήκει στο streetfighter που ετοιμάζει η Harley, του οποίου το πρωτότυπο είχε παρουσιαστεί μαζί με την Pan America, με σαφείς παραπομπές στα θρυλικά Knuckleheads της Harley που ήταν στην παραγωγή από το 1936 ως το 1947. Όπως έχει ήδη διαρρεύσει, η μοτοσυκλέτα θα διαθέτει έναν υγρόψυκτο, V-2 κινητήρα 975cc, για τον οποίο δεν είναι γνωστά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του. Αν όλα εξελιχθούν βάσει των πλάνων της Harley Davidson, χωρίς απρόοπτα, το Bareknuckle θα κάνει το ντεμπούτο του στην EICMA του 2019.

Suzuki SV650: Επιστρέφει με τον κινητήρα του SV-7GX!

Μετά από έναν χρόνο απουσίας, το γυμνό V2 μοντέλο ετοιμάζεται για νέο ξεκίνημα
SV650
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/9/2026

Την Άνοιξη του 2025 η Suzuki είχε ανακοινώσει το τέλος δύο εμβληματικών μοντέλων της, των DL650 V-Strom και SV650, καθώς ο κινητήρας τους δεν είχε ενημερωθεί στις νέες προδιαγραφές της Ε.Ε. Λίγους μήνες αργότερα ωστόσο, οι Ιάπωνες αποκάλυψαν το SV-7GX που μας παρουσίασε την προσαρμογή αυτού του κινητήρα στις Euro 5+ και ουσιαστικά έδωσε νέα πνοή στον αειθαλή δικύλινδρο V 90 μοιρών των 645 cc.

Με εφαλτήριο αυτόν τον κινητήρα, τώρα η Suzuki ετοιμάζει να αναβιώσει και το SV650, κάτι που επιβεβαιώνεται καθώς τον δήλωσε στην αμερικανική υπηρεσία California Air Resources Board (CARB) ως μέλος της γκάμας του 2027.

Η λογική εκτίμηση είναι πως το νέο SV650 θα αναβαθμιστεί στην ίδια λογική με το SV-7GX, δηλαδή θα αποκτήσει ηλεκτρονικό γκάζι (ride-by-wire) και ride modes, traction control και quickshifter δύο δρόμων, ενώ πιθανότατα θα φορέσει και μια οθόνη ανάλογη ή ίδια με του SV-7GX.

Η πορεία του προς τις ΗΠΑ, όπως επιβεβαιώνεται από την καταχώρηση στην CARB, δεν εξασφαλίζει απαραιτήτως πως θα έρθει και στην Ευρώπη, ωστόσο με το SV-7GX να είναι ήδη διαθέσιμο στα μέρη μας δεν βλέπουμε για ποιον λόγο η Suzuki θα μπορούσε να κρατήσει το SV650 εκτός ευρωπαϊκών αγορών.

Αναμένουμε να το δούμε να ντεμπουτάρει τον Νοέμβριο στην EICMA.

Ετικέτες