Benelli Tornado 402 - Εμφανίστηκε στην Κίνα - Φωτογραφίες και Video

Με δικύλινδρο κινητήρα 48 hp, μονόμπρατσο ψαλίδι και κάμερα
Benelli Tornado 402
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/4/2023

Η Benelli παρουσίασε ένα νέο Tornado στην αγορά της Κίνας, με την ονομασία Tornado 402. Το design και κάποια στάδια της εξέλιξης της μοτοσυκλέτας έχουν γίνει στην Ιταλία, όμως η παραγωγή γίνεται στην Κίνα από τη μητρική εταιρεία Qianjiang.

Το Tornado 402 φορά έναν νέο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 400 κ.εκ., που αποδίδει 48 hp / 10.000 rpm και 3,9 lgm / 8.000 rpm, ενώ στο design της μοτοσυκλέτας ξεχωρίζουν τα δυο LED φωτιστικά σώματα του προβολέα μπροστά, τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο, το μονόμπρατσο αλουμινένιο ψαλίδι και οι ζάντες με τα βουρτσισμένα μπράτσα. Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό, ενώ η μοτοσυκλέτα φέρει ανεστραμμένο πιρούνι Marzocchi χωρίς ρυθμίσεις και μονό πίσω αμορτισέρ της ίδιας εταιρείας.

Tornado 402

Υπεύθυνη για τα φρένα είναι η Nissin με 2 δίσκους 300 mm μπροστά και έναν ακόμα 250 mm πίσω, ενώ στάνταρ είναι το δικάναλο ABS. Η μικρή Supersport μοτοσυκλέτα της Benelli διαθέτει και dash cam στο μπροστινό μέρος, που καταγράφει τις οδηγικές συνθήκες κατά τη βόλτα, με το υλικό να αποθηκεύεται στο smartphone του αναβάτη.

Στα όργανα βρίσκουμε μια ψηφιακή έγχρωμη οθόνη οργάνων με συνδεσιμότητα, που διαθέτει ακόμα και ενδείξεις πίεσης ελαστικών, ενώ στο εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνεται θύρα φόρτισης μικροσυσκευών USB κάτω από τα όργανα, ρυθμιζόμενες μανέτες, αναδιπλούμενοι καθρέπτες, MAXXIS ελαστικά, και full-LED φώτα.

Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για πιθανή έλευση του Tornado 402 στην Ευρώπη.

Ετικέτες

Suzuki SV-7GX: Ανακοινώθηκε τιμή και διαθεσιμότητα στην Ελλάδα – Φθηνότερο από DR-Z4! [Video]

Η ελληνική Suzuki δέχεται ήδη προπαραγγελίες για το νέο μοντέλο
Suzuki SV 650GX
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/6/2026

H Suzuki παρουσίασε το SV-7GX στην έκθεση EICMA τον περασμένο Νοέμβρη, χαράσσοντας μια νέα Euro 5+ ζωή για τον αειθαλή V2 που έχει γράψει χιλιάδες πωλήσεις στη χώρα μας με τα SV650 και V-Strom 650.

Το νέο μοντέλο συνδυάζει την ασφάλτινη στόχευση που εκφράζουν οι τροχοί 17 ιντσών μπροστά και πίσω με την πιο όρθια θέση οδήγησης που δημιουργεί η εργονομία του SV-7GX ενώ, παρά την προσαρμογή στις πιο πρόσφατες ευρωπαϊκές προδιαγραφές εκπομπών καυσαερίων, η απόδοση του δικύλινδρου V των 645 cc διατηρείται σε οικεία επίπεδα με 73 ονομαστικούς ίππους για 211 υγρά κιλά.

Suzuki SV-7GX

Η νέα μοτοσυκλέτα της Suzuki αναμένεται στην Ελλάδα στα τέλη Αυγούστου 2026, ωστόσο η ελληνική αντιπροσωπεία δέχεται ήδη προπαραγγελίες για όσους δεν μπορούν να περιμένουν κι ανακοινώνει την τιμή για την αγορά της χώρας μας στα 8.295 ευρώ.

Πρόκειται για μια τιμολόγηση που το διατηρεί στα ίδια περίπου επίπεδα που κόστιζε το βασικό μοντέλο DL650 V-Strom (από 7.995), ενώ το φέρνει και 200 ευρώ χαμηλότερα από τα DR-Z4S και DR-Z4SM (αμφότερα στα 8.495).

Suzuki SV-7GX

Στην Ελλάδα το νέο SV-7GX θα έρθει σε τέσσερις χρωματισμούς: Λευκό (Pearl Brilliant White), Μπλε (Pearl Brilliant White / Metallic Triton Blue), Γκρι (Pearl Mat Greige) και Μαύρο (Glass Sparkle Black).

Η έναρξη των προπαραγγελιών πραγματοποιείται μέσω της ελληνικής ιστοσελίδας της Suzuki και του δικτύου εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων της.

Ετικέτες