Benelli Tornado 402 - Εμφανίστηκε στην Κίνα - Φωτογραφίες και Video

Με δικύλινδρο κινητήρα 48 hp, μονόμπρατσο ψαλίδι και κάμερα
Benelli Tornado 402
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/4/2023

Η Benelli παρουσίασε ένα νέο Tornado στην αγορά της Κίνας, με την ονομασία Tornado 402. Το design και κάποια στάδια της εξέλιξης της μοτοσυκλέτας έχουν γίνει στην Ιταλία, όμως η παραγωγή γίνεται στην Κίνα από τη μητρική εταιρεία Qianjiang.

Το Tornado 402 φορά έναν νέο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 400 κ.εκ., που αποδίδει 48 hp / 10.000 rpm και 3,9 lgm / 8.000 rpm, ενώ στο design της μοτοσυκλέτας ξεχωρίζουν τα δυο LED φωτιστικά σώματα του προβολέα μπροστά, τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο, το μονόμπρατσο αλουμινένιο ψαλίδι και οι ζάντες με τα βουρτσισμένα μπράτσα. Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό, ενώ η μοτοσυκλέτα φέρει ανεστραμμένο πιρούνι Marzocchi χωρίς ρυθμίσεις και μονό πίσω αμορτισέρ της ίδιας εταιρείας.

Tornado 402

Υπεύθυνη για τα φρένα είναι η Nissin με 2 δίσκους 300 mm μπροστά και έναν ακόμα 250 mm πίσω, ενώ στάνταρ είναι το δικάναλο ABS. Η μικρή Supersport μοτοσυκλέτα της Benelli διαθέτει και dash cam στο μπροστινό μέρος, που καταγράφει τις οδηγικές συνθήκες κατά τη βόλτα, με το υλικό να αποθηκεύεται στο smartphone του αναβάτη.

Στα όργανα βρίσκουμε μια ψηφιακή έγχρωμη οθόνη οργάνων με συνδεσιμότητα, που διαθέτει ακόμα και ενδείξεις πίεσης ελαστικών, ενώ στο εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνεται θύρα φόρτισης μικροσυσκευών USB κάτω από τα όργανα, ρυθμιζόμενες μανέτες, αναδιπλούμενοι καθρέπτες, MAXXIS ελαστικά, και full-LED φώτα.

Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για πιθανή έλευση του Tornado 402 στην Ευρώπη.

Ετικέτες

Benelli TRK 552X - Στην αγορά της Κίνας η αναβαθμισμένη έκδοση του μεσαίου On-Off

Πάτησε τις ρόδες της στους δρόμους της Ασίας
motomagBenelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

24/5/2024

Το Benelli TRK 552X έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα, ερχόμενο να αντικαταστήσει στις αγορές της Ασίας το δημοφιλές TRK 502, αποκτώντας περισσότερα κυβικά και ισχύ από τον προκάτοχό του, μαζί με πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό, όμως σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία δεν πρέπει να το περιμένουμε στην Ελλάδα.

Το νέο TRK 552X είχε αποκαλυφθεί στα τέλη Απριλίου, χάρη σε φωτογραφίες που έκαναν την εμφάνισή τους, πριν την παρουσίαση του μοντέλου από την εταιρεία. Όπως είχαμε δει και τότε, η εμφάνιση του νέου μοντέλου δεν διαφέρει πολύ από αυτή που γνωρίζουμε εμείς εδώ από το TRK 502, κρατώντας την ίδια σχεδιαστική ταυτότητα της περιπετειώδους οικογένειας της Benelli.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Η μεγαλύτερη αλλαγή εντοπίζεται στον κινητήρα, με τον δικύλινδρο εν σειρά να έχει δεχτεί μία αύξηση στα 550 κυβικά. Η απόδοση ανακοινώνεται στους 61 ίππους στις 8.500 στροφές και τα 5,6 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές, για τις χώρες όπου δεν έχουν κάποιο περιορισμό αντίστοιχο με την Α2 κατηγορία στην Ευρώπη. Για τη μεταφορά της δύναμης στον δρόμο φροντίζει ένας συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης, ο οποίος συνεργάζεται με κιβώτιο έξι σχέσεων. Το πλαίσιο παραμένει ατσάλινο σωληνωτό, με το ψαλίδι να είναι πλέον αλουμινένιο.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Το ρεζερβουάρ παραμένει στα 20 λίτρα, με το ύψος της σέλας να είναι λίγο πιο χαμηλά από το TRK 502 και σημαντικά πιο κάτω από την έκδοση X, στα 825 χιλιοστά. Αρχικά, η Benelli παρουσίασε την έκδοση με τους ακτινωτούς τροχούς και τον μπροστινό των 19 ιντσών, όμως αναμένεται ότι δίπλα του θα δούμε και μία ακόμη με χυτούς τροχούς με μπράτσα, 17 ιντσών μπροστά και πισω, περισσότερο προσανατολισμένη στην ασφάλτινη οδήγηση. Για την πρώτη το βάρος ανακοινώνεται στα 246 κιλά, ενώ για την έκδοση με τους χυτούς τροχούς, το βάρος πέφτει στα 228 κιλά.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Αναβαθμισμένος είναι και ο εξοπλισμός του TRK 552X, με αναρτήσεις και φρένα να υιοθετούν επώνυμες λύσεις. Το τυπικά για Benelli μεγάλο σε διάμετρο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά είναι της Marzocchi, όπως και το μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ αμφότερες οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες. Το όνομα της Benelli στις δαγκάνες που έχουμε στο TRK 502 έχει αντικατασταθεί στο TRK 552X με αυτό της J.Juan, με το δικάναλο ABS να ολοκληρώνει το πακέτο της πέδησης.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Μέσα από τους φωτιζόμενους διακόπτες, ο αναβάτης μπορεί να περιηγηθεί στο μενού της έγχρωμης TFT οθόνης των 5 ιντσών, στο οποίο θα βρει την επιλογή για την ενεργοποίηση των θερμαινόμενων grip και σέλας. Η οθόνη προσφέρει και δυνατότητα συνδεσιμότητας με το smartphone του αναβάτη για διαχείριση κλήσεων και μουσικής, αλλά και πλοήγηση. Στις ενδείξεις περιλαμβάνεται και αυτή της πίεσης των ελαστικών σε πραγματικό χρόνο, χάρη στο σύστημα TPMS, που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Τα φωτιστικά σώματα είναι παντού LED, με το traction control να ολοκληρώνει το πακέτο του πλούσιο εξοπλισμού.

Καλά όλα αυτά, όμως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από την ελληνική αντιπροσωπεία της Benelli,  Motoway Γ. Καμπράνης Α.Ε., το νέο TRK 552X δεν αναμένεται να πατήσει τις ρόδες του στην Ευρώπη.

Ετικέτες