Honda - Με 16 customized CL500 στο Wheels and Waves 2024

Από scrambler και flat-track εκδόσεις μέχρι και cafe-racer
H Honda στο Wheels and Waves 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/6/2024

Η Honda θα συμμετάσχει και το 2024 στο φεστιβάλ Surf και Custom μοτοσυκλετών “Wheels and Waves” που γίνεται στο Biarritz της Γαλλίας, ενώ στο φετινό event μοτοσυκλέτα πάνω στην οποία κλήθηκαν να αφήσουν τη φαντασία τους να καλπάσει οι βελτιωτές είναι το CL500.

Συνολικά 16 είναι τα custom CL500 που θα δουν από κοντά οι επισκέπτες του φεστιβάλ, από 9 διαφορετικές χώρες, ενώ έχουμε και ένα custom CL250.

Το στιλ των μοτοσυκλετών εμπνέεται από διάφορες ένδοξες εποχές και αντίστοιχες χρωματικές εκδόσεις μοντέλων του παρελθόντος της Honda, με τις χώρες που συμμετέχουν να είναι οι: Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Βρετανία, Γερμανία, Βέλγιο, Ελβετία και Τουρκία -στην τοπική αγορά της τελευταίας είναι που πωλείται το CL250.

Honda - Wheels and Waves 2024

Πολλά από τα custom CL500 κάνουν χρήση των επίσημων αξεσουάρ της Honda, ενώ και τα 16 θα εκτεθούν στο φεστιβάλ από τις 12 έως τις 16 Ιουνίου, με τη Honda να “τρέχει” μια on-line ψηφοφορία στο hondacustoms.com, όπου οι επισκέπτες μπορούν να βοηθήσουν να αναδειχτεί η αγαπημένη τους μοτοσυκλέτα. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στα τέλη του καλοκαιριού.

Θυμίζουμε πως το 2020 η Honda είχε συμμετάσχει στο φεστιβάλ με την CB1000R ως μοτοσυκλέτα βάσης, το 2021 με το CB650R, το 2022 με το CMX500 Rebel και το 2023 με τα minibikes της εταιρείας.

SK Motorium

 

Ετικέτες

Kawasaki Ninja H2 SX Hydrogen - Η πρώτη δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου στον κόσμο [VIDEO]

Κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής των 8 ωρών της Suzuka
Kawasaki H2 SX Hydrogen
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/7/2024

Στις 20 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής 8 ωρών της Suzuka για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EWC, η Kawasaki πραγματοποίησε την πρώτη στον κόσμο δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου (ICE) από κατασκευαστή μοτοσυκλετών μαζικής παραγωγής.

Η μοτοσυκλέτα υδρογόνου ICE της Kawasaki σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023, με δοκιμές που ξεκίνησαν φέτος, με αποκορύφωμα τη δημόσια επίδειξη στην ιαπωνική πίστα. Η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα φέρει κινητήρα υδρογόνου που βασίζεται στον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 998 με υπερτροφοδότηση του Ninja H2, με τροποποιήσεις που έγιναν ώστε να επιτρέπεται η έγχυση καυσίμου υδρογόνου στους κυλίνδρους με άμεσο ψεκασμό. Τα ρεζερβουάρ υδρογόνου βρίσκονται στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας και για την ώρα είναι τεραστίων διαστάσεων κάνοντας τη μοτοσυκλέτα να θυμίζει Bat-mobile των πρώτων ταινιών Batman.

Kawasaki H2 SX Hydrogen


Οι μοτοσυκλέτες Hydrogen ICE λειτουργούν με καύση υδρογόνου, παράγοντας παραπλήσιο ήχο με τις βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες, και έχοντας τους σωστούς κραδασμούς, ενώ τα κατάλοιπά τους είναι κυρίως... νερό. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, ένα πολύ μικρό ποσό λιπαντικού κινητήρα καίγεται, εκπέμπτωντας ένα επίσης πολύ μικρό ποσό CO2.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο ΜΟΤΟ έχουμε γράψει εδώ και χρόνια για τα οφέλη του υδρογόνου, που πέρα από την "πράσινη" λειτουργία του, έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στην επιβίωση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, διασώζοντας και την πολύτιμη αίσθηση του, που αποτελείται από τον ήχο, τον παλμό από τις πιστονιές και τους κραδασμούς, που κάνουν τόσο ξεχωριστή την οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, η Kawasaki Motors διεξάγει επί του παρόντος έρευνα και εξέλιξη με στόχο την υλοποίηση μιας λειτουργικής μοτοσυκλέτας υδρογόνου ICE ως μια από τις ανθρακικά ουδέτερες επιλογές για τους αναβάτες στις αρχές της δεκαετίας του 2030.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Η Kawasaki Motors είναι πλήρες μέλος της HySE (Hydrogen Small mobility & Engine technology), μιας ερευνητικής ένωσης που αποτελείται από τις Kawasaki, Suzuki, Toyota, Honda και Yamaha, που επικεντρώνεται στην τεχνολογία υδρογόνου και διεξάγει ενεργά βασική έρευνα σε κινητήρες υδρογόνου, συστήματα πλήρωσης υδρογόνου και συστήματα παροχής καυσίμου, προκειμένου να παράγει μικρά οχήματα κινητικότητας με κινητήρα υδρογόνου, συμπεριλαμβανομένων και των μοτοσυκλετών. Για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί επιδόσεις, κατανάλωση και αυτονομία από την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα του Akashi.

Ετικέτες