Γράφτηκε από: 
το Λάζαρο Μαυράκη

Kawasaki ZX6-R 2019

Ακόμη πιο επιθετικό

 

Τα νέα μοντέλα συνεχίζουν να παρουσιάζονται με καταιγιστικό ρυθμό, ακόμη και πριν την έναρξη της EICMA στο Μιλάνο, ενώ αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Kawasaki να κάνει την επίθεσή της. Με μια παρουσίαση στο Las Vegas των Η.Π.Α. οι "Πράσινοι" έδειξαν το ανανεωμένο ΖΧ-6R.
Το πρώτο πράγμα που ξεχωρίζει είναι η πιο επιθετική εμφάνιση, καθιστώντας το ως το πιο αγριεμένο supersport Που έχει βγει ποτέ αππό τις γραμμές παραγωγής του Akashi. Τα φώτα είναι LED (εμπρός-πίσω), ενώ τα φλας είναι ενσωματωμένα πλέον στο φαίρινγκ. Στον στάνταρ εξοπλισμό ανήκει τώρα και το quickshifter, όπως και ο μονόδρομος συμπλέκτης με την υποβοήθηση.

Οι σχέσεις των ταχυτήτων είναι διαφορετικές, ούτως ώστε να εκμεταλλευτεί καλύτερα την δύναμη χαμηλά, και να αποκτήσει έναν πιο χρηστικό χαρακτήρα στο δρόμο. Ο κυβισμός εξακολουθεί να παραμένει στα 636 κυβικά και φυσικά ο κινητήρας πληροί τις προδιαγραφές Euro4.
Για να γίνει όμως αυτό χωρίς να χρειαστεί να θυσιαστεί ποσοστό της δύναμης, οι μηχανολόγοι της Kawasaki χρησιμοποίησαν διαφορετικά μπεκ στον ψεκασμό που προσφέρουν καλύτερη διασπορά καυσίμου με σταγόνες μικρότερες από 60 microns, ώστε να είναι πιο αποδοτική η καύση. Αυτή η ακρίβεια στο μίγμα επιτρέπει και την μείωση των εκπομπών ρύπων, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν την απόδοση του κινητήρα στα ίδια υψηλά επίπεδα με το παρελθόν.

Tags: