YADEA - Θα παρουσιάσει νέα γυμνή ηλεκτρική μοτοσυκλέτα στην EICMA

Μετά την Keeness VDS αναμένεται να δούμε μία μεγαλύτερη έκδοση η οποία σχεδιαστικά δεν απέχει από το πρωτότοκο μοντέλο
motomag YADEA – Θα παρουσιάσει νέα γυμνή ηλεκτρική μοτοσυκλέτα στην EICMA
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/11/2023

Στην EICMA του 2022 η YADEA παρουσίασε την πρώτη της ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με ονομασία Keeness VDS, με την κινεζική εταιρεία να ανακοινώνει τώρα μέσω teaser-φωτογραφίας πως έρχεται στην έκθεση της EICMA 2023 η δεύτερη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της.

Το μοντέλο Keeness VDS που διέθετε διπλή μπαταρία 72V 32Ah, είχε τον ηλεκτροκινητήρα ονομασίας VFD-10KW τοποθετημένο στο κέντρο ώστε να υπάρχει καλύτερη κατανομή βάρους. Το Keeness VDS μπορούσε να επιταχύνει έως τα 100 χλμ./ώρα ενώ η μέγιστη ισχύ του ηλεκτροκινητήρα ήταν 10 kW (13,4 ίπποι). Η αυτονομία έφτανε τα 140 χιλιόμετρα ενώ οι δύο αφαιρούμενες μπαταρίες ζύγιζαν 14 κιλά. Η νέα ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της YADEA η οποία θα παρουσιαστεί στην EICMA σε λίγες ημέρες δεν θα διαφέρει σχεδιαστικά πολύ από το Keeness VDS καθώς στη φωτογραφία που δημοσίευσε η YADEA οι ομοιότητες είναι αρκετές, τεχνικά χαρακτηριστικά δεν γνωρίζουμε για το νέο τέκνο της κινεζικής εταιρείας ωστόσο στις 7 Νοεμβρίου και ώρα 15:30 -τοπική ώρα Ιταλίας- θα γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες καθώς θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του νέου μοντέλου.

YADEA

ΜΟΤΟ ΞΟΥΧΕΛΗΣ

Ετικέτες

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες