Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Παρουσίαση ομάδας Monster Energy Yamaha MotoGP

Και συμβόλαιο μέχρι το 2026 στα GP

Σήμερα έκανε την επίσημη παρουσίασή της και η ομάδα της Yamaha στα MotoGP, η Monster Energy Yamaha, μέσω ενός εικονικού περιβάλλοντος, όπως άλλωστε συνηθίζεται το τελευταίο διάστημα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Το logo-hashtag #ImItToWinIt αντανακλά απόλυτα την φιλοσοφία και την προσέγγιση της εργοστασιακής ομάδας, η οποία φέτος με διαφορετική σύνθεση αναβατών (Maverick Vinales και Fabio Quartararo) θα ξεκινήσει την πορεία της για την διεκδίκηση του τίτλου τον Μάρτιο στο Qatar.

Φέτος συμπληρώνεται και το ορόσημο των εξήντα χρόνων της Yamaha στους αγώνες GP, και η εταιρεία επέλεξε την ψηφιακή τεχνολογία για να παρουσιάσει την ομάδα της, αλλά και την στενή σχέση με τον βασικό χορηγό της, την Monster Energy Company. Την παρουσίαση συντόνισε η Fedrica Masolin, παρουσιάστρια της F1 και φανατική οπαδός των MotoGP, με συνεντεύξεις από τον Takahiro Sumi (MotoGP Group Leader της Yamaha Motor Co.), τον Lin Jarvis (Monster Energy Yamaha MotoGP Team Principal & Yamaha Motor Racing Managing Director), τον Massimo Meregalli (Monster Energy Yamaha MotoGP Team Director), τον Mitch Covington (Monster Energy Senior Vice President of Sports Marketing) και φυσικά από τους δύο αναβάτες της ομάδας, ενώ στην συνέχεια παρουσιάστηκε η YZR-M1 του 2021.

Ο Vinales είναι στην ομάδα της Yamaha από το 2017, παίρνοντας τις πρώτες του νίκες στους δύο πρώτους αγώνες, τερματίζοντας σταθερά μέσα στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος. Ο Quartararo είναι η νέα προσθήκη της ομάδας, παίρνοντας την θέση του Valentino Rossi, έχοντας εντυπωσιάσει τους ανθρώπους της Yamaha με τις επιδόσεις και τα αποτελέσματά του ως δορυφορικός αναβάτης της Petronas Yamaha Sepang Racing Team.

Σε ό,τι αφορά την μοτοσυκλέτα, τα γραφικά και τα χρώματα παρέμειναν ίδια με του 2020, με τον συνδυασμό του μαύρου και του μπλε να κυριαρχεί, όπως φυσικά και το λογότυπου του μεγάλου χορηγού, με τον οποίο συνεχίζει την μακροχρόνια συνεργασία της η εταιρεία. Παράλληλα, ανακοινώθηκε και η συνέχιση της συνεργασίας με την Thai Yamaha Motor Co., Ltd. και την Yamaha Motor Philippines, Inc.

Στις πρώτες δοκιμές για τη νέα σεζόν, που έχουν επαναπρογραμματιστεί για τις 6-7 και 10-12 Μαρτίου στην πίστα του Qatar, θα κάνει και το ντεμπούτο του ως αναβάτης δοκιμών για την εργοστασιακή ομάδα και ο Cal Crutchlow, μαζί με τους δύο εργοστασιακούς αναβάτες.

Στην λίστα με τους χορηγούς και τους συνεργάτες της ομάδας, προστίθεται για το 2021 και η VR46 Racing Apparel, η εταιρεία του Valentino Rossi, η οποία θα αναλάβει την κατασκευή του ρουχισμού της ομάδας. Καθόλου τυχαία επιλογή, καθώς ανακοινώθηκε επίσημα από την Yamaha πως η ομάδα θα συνεργαστεί στενά με τους δύο αναβάτες της Petronas Yamaha SRT (Rossi και Morbidelli) για την εξέλιξη της YZR-M1. Να θυμίσουμε ότι βάσει της συμφωνίας με τον Rossi, ο Γιατρός θα οδηγεί μια πλήρως εργοστασιακή μοτοσυκλέτα, ενώ ο Morbidelli μια A-Spec M1.

Εκτός όμως της παρουσίασης, ανακοινώθηκε από τον Lin Jarvis και η υπογραφή για την επέκταση της συμφωνίας μεταξύ Yamaha και Dorna μέχρι το 2026, στα πλαίσια της ανανέωσης των συμβολαίων όλων των ομάδων με την διοργανώτρια αρχή, εργοστασιακών και μη, για την παρουσία τους στην κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος. Όπως γράψαμε και παραπάνω, φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια συμμετοχής της Yamaha στα Grand Prix και αυτή η επέκταση της συνεργασίας αποκτά ένας ιδιαίτερο συμβολισμό.