MotoGP – Η WP επιστρέφει στην Moto2 κατηγορία με τρεις ομάδες

Τελευταία χρονιά της στην μεσαία κατηγορία ήταν το 2019
motomagMotoGP – Η WP επιστρέφει στην Moto2 κατηγορία με τρεις ομάδες
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

5/4/2024

Η WP, η εταιρεία του Ομίλου Pierer που ασχολείται με την κατασκευή των αναρτήσεων, επιστρέφει στην Μοτο2 μετά από 4 χρόνια απουσίας από την μεσαία κατηγορία των MotoGP, εξοπλίζοντας τις APEX PRO τις ομάδες Red Bull KTM Ajo, CFMOTO Aspar Team και Liqui Moly Husqvarna Intact GP.

MotoGP – Η WP επιστρέφει στην Moto2 κατηγορία με τρεις ομάδες

Ήδη η WP έχει παρουσία σε MotoGP και Moto3 κατηγορίες, ενώ φροντίζει και τους αυριανούς πρωταθλητές, μέσω του Red Bull Rookies Cup. Μαζί με την KTM, η WP έχει καταφέρει να βρεθεί δύο φορές στην δεύτερη θέση γενικής στην ενδιάμεση κατηγορία. Η πρώτη ήταν το 2017 με τον Miguel Oliveira και η δεύτερη το 2019 με τον Brad Binder. Η αποχώρηση όμως των πορτοκαλί στο τέλος της σεζόν του 2019 από την κατασκευή πλαισίων για την Moto2 παρέσυρε μαζί και τον τομέα των αναρτήσεων.

Την ίδια χρονιά έφυγε και η KYB, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στην Ohlins, η οποία μέχρι και σήμερα ήταν το μονοπώλιο. Οι ομάδες που μέχρι τότε χρησιμοποιούσαν πλαίσια της KTM, στράφηκαν στην KALEX για την σπονδυλική στήλη της μοτοσυκλέτας τους, αφήνοντας πίσω μαζί και τις αναρτήσεις της WP για χάρη της σουηδικής Ohlins.

MotoGP – Η WP επιστρέφει στην Moto2 κατηγορία με τρεις ομάδες

To 2024, η WP ανακοινώνει την επιστροφή της στην Moto2 κατηγορία, με τις αναρτήσεις της σειράς APEX PRO να εξοπλίζουν για αρχή τις Red Bull KTM Ajo, CFMOTO Aspar Team και Liqui Moly Husqvarna Intact GP, δηλαδή ομάδες που έχουν στενές σχέσεις με το Pierer Group.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες