Wolf-Racing Motul BMW Motorrad Team – 2 βάθρα στην κατηγορία F1000 στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας BMU στις Σέρρες

Από ένα βάθρο κατέκτησαν στην F1000 οι Γιώργος Παρασκευάς και Νώντας Καρυώτης
motomag Wolf-Racing Motul BMW Motorrad Team – 2 βάθρα στην κατηγορία F1000 στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας BMU στις Σέρρες
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/4/2024

Η ομάδα Wolf-Racing Motul BMW Motorrad Team με αναβάτες τους Γιώργο Παρασκευά και Νώντα Καρυώτη στον πρώτο γύρο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας (BMU) που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες στις 13 και 14 Απριλίου πανηγύρισε δύο βάθρα στην κατηγορία F1000.

Οι δύο αναβάτες είχαν να αντιμετωπίσουν ακόμη 25 συμμετέχοντες σε μία κατηγορία η οποία είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική καθώς είναι ο προπομπός του SBK. Στόχος της Wolf-Racing Motul BMW Motorrad Team για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς για το BMU ήταν το βάθρο, με τους Παρασκευά και Καρυώτη να έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα δουλεύοντας όλο αυτό το διάστημα κυρίως στον τομέα της φυσικής κατάστασης.

Wolf-Racing Motul BMW Motorrad Team – 2 βάθρα στην κατηγορία F1000 στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας BMU στις Σέρρες

Οι προσπάθειες της ομάδας και η σκληρή προετοιμασία απέδωσαν καρπούς καθώς οι δύο αναβάτες κατάφεραν να πανηγυρίσουν από ένα βάθρο, με τον Γιώργο Παρασκευά να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση του βάθρου στον πρώτο αγώνα και τον Νώντα Καρυώτη με τη σειρά του να ανεβαίνει επίσης στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στον δεύτερο αγώνα.

O Γιώργος Παρασκευάς Τeam Μanager & αναβάτης της Wolf-Racing Motul BMW Motorrad Team δήλωσε: “Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος γιατί πάντα βάζω στόχους υψηλούς και πιέζω τον εαυτό μου αλλά και τα μέλη της ομάδας μου. Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά περισσότερα από αυτά που φανταζόμαστε, και είναι αυτή η φιλοσοφία που μας έφερε εδώ σε μόλις 5 μήνες. Στον πρώτο αγώνα ξεκίνησα από την 5η θέση και ήξερα ότι θα στρίψω πρώτος, όπως και έγινε.

Wolf-Racing Motul BMW Motorrad Team – 2 βάθρα στην κατηγορία F1000 στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας BMU στις Σέρρες

Στη 2η στροφή μπήκε εμπρός μου ένας οδηγός και πήγαμε έτσι μέχρι τον τρίτο γύρο όπου και είχε μια πτώση. Στην προσπάθεια μου να τον αποφύγω βγήκα εκτός πίστας και ξαναμπήκα 4ος. Με στρατηγική και επίμονη οδήγηση κατάφερα να αναρριχηθώ στην 2η θέση αλλά ο πρώτος είχε κάνει ήδη απόσταση.

Στον δεύτερο αγώνα τα πράγματα έδειχναν πιο ήπια και ξεκινώντας από τη 2η θέση πετάχτηκα και έστριψα 1ος όπου και κράτησα την θέση μέχρι τον τρίτο γύρο όπου και με πέρασε ένας άλλος οδηγός. Στον 4ο γύρο βλέποντας ότι κάποιος είναι στο +0 πίσω μου φτάνοντας στην Κ1 με 272 χλμ./ώρα και κλείνοντας το γκάζι για να στρίψω, ο οδηγός πίσω μου χάνει τα φρένα επιπόλαια και με εμβολίζει με 250χλμ. Η μοτοσυκλέτα μου εκσφενδονίστηκε όπως και εγώ, και φυσικά κατέληξα στο νοσοκομείο με αρκετά χτυπήματα αλλά όχι κάτι σπασμένο και κάτι πιο σοβαρό. Παρόλα αυτά είμαι πολύ χαρούμενος από το αποτέλεσμα και τις επιδόσεις μου, αλλά και της ομάδας μου συνολικά.”

Wolf-Racing Motul BMW Motorrad Team – 2 βάθρα στην κατηγορία F1000 στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας BMU στις Σέρρες

O Νώντας Καρυώτης ανέφερε: "Είμαι πολύ χαρούμενος από την επίδοση μου συνολικά καθώς η δουλεία που έχουμε κάνει έδειξε ότι αποδίδει στο 100%. Στον πρώτο αγώνα έφτασα στην 3η θέση οδηγώντας για πρώτη φορά στο 1:22.6 και αυτό από μόνο του λέει πολλά για την ομάδα μας και τη δουλειά που κάνουμε στη Wolf-Racing. Λόγω του λάθους μου στην εκκίνηση (jump start) κατατάχθηκα στην 7η θέση.

Στον δεύτερο αγώνα μπήκα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα αλλά ο αγώνας είχε διακοπεί λόγω της πτώσης του Γιώργου Παρασκευά. Στην επανεκκίνηση κράτησα ρυθμό και κατάφερα να περάσω αρκετούς αναβάτες ώσπου και έφτασα στην 2η θέση! Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό το βάθρο και τη συνολική μου επίδοση”.

Wolf-Racing Motul BMW Motorrad Team – 2 βάθρα στην κατηγορία F1000 στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας BMU στις Σέρρες

Την Wolf-Racing Motul BMW Motorrad Team στηρίζουν

 • BMW MOTORRAD HELLAS
 • BMW MOTORRAD SFAKIANAKIS
 • DNA HIGH PERFORMANCE AIR FILTERS
 • MOTUL GREECE
 • WOLF-RACING
 • INTRAMOTO
 • TECNOMOTO
 • VALTERMOTO
 • K-TECH
 • YSS RACING SUSPENSION
 • QNT
 • BIKE ALERT
 • DXL GRAPHICS
 • RISE CUSTOM
 • CL BRAKES
 • PAPASTAVROU SHOPS
Wolf-Racing Motul BMW Motorrad Team – 2 βάθρα στην κατηγορία F1000 στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας BMU στις Σέρρες

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών - Ξεκίνησαν έργα αναβάθμισης

Τηλεχειριζόμενη προστατευτική μπάρα στην είσοδο των paddock, αποκατάσταση οδοστρώματος pit-lane, κ.α.
Αναβάθμιση Αυτοκινητοδρομίου Σερρών
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2024

"Το Αυτοκινητοδρόμιο εισέρχεται, κυριολεκτικά σε μία νέα εποχή. Θέλουμε να θέσουμε ξανά τον πήχη ψηλά", δήλωσε ο Πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, Κωνσταντίνος Μπέγος, δίνοντας το στίγμα της νέας διοίκησης για την καινούρια προσπάθεια αναβάθμισής της πίστας.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλειος Κοτέογλου επισήμανε, ότι "το Αυτοκινητοδρόμιο απαλλάσσεται πλέον από προβλήματα του παρελθόντος που επηρέασαν την εύρυθμη λειτουργία του, αλλά και την ασφάλεια των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού που προσέρχονται για προπονήσεις. Τα κακώς κείμενα διορθώνονται και με τις αναγκαίες παρεμβάσεις η πίστα μας θα είναι ασφαλής για όλους, ιδίως για τους μοτοσυκλετιστές, για τους οποίους σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξε κι επικίνδυνη” διευκρίνισε. Ειδικότερα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σημείωσαν ότι με μια σειρά κινήσεων το νέο διοικητικό συμβούλιο στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Αυτοκινητοδρομίου, αλλά παράλληλα και στην καθιέρωση της νέας, σύγχρονης ταυτότητάς του.

“Εκφράζοντας τη βούληση της Δημάρχου για περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση του» συνέχισε ο κ. Μπέγος «το Αυτοκινητοδρόμιο, για τη νέα δημοτική αρχή, δεν αποτελεί αγγαρεία ή απλώς ένα βαρίδιο. Είναι ίσως το σημαντικότερο εργαλείο για την επίτευξη της πολυπόθητης εξωστρέφειας του Δήμου Σερρών”.

Χαρακτηριστικές οι επισημάνσεις του προέδρου, ο οποίος τόνισε: “Για να μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε στις σύγχρονες ανάγκες και στον διεθνή ανταγωνισμό πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά. Δυστυχώς διαπιστώσαμε μία εγκατάλειψη σε πλήρη αναντιστοιχία με το όραμα των δημιουργών του Αυτοκινητοδρομίου και των προσδοκιών του σερραϊκού λαού. Ωστόσο, η νέα αυτή εικόνα και φιλοσοφία είναι εμφανής στους επισκέπτες του Αυτοκινητοδρομίου, καθώς οι αντιδράσεις τους, όπως των αθλητών και των διοργανωτών είναι θετικές και ενθαρρυντικές”.

Κλείνοντας τις δηλώσεις τους στα σερραϊκά μέσα ενημέρωσης, τόσο, ο πρόεδρος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος ξεκαθάρισαν ότι "στην απ΄ εδώ και στο εξής πορεία του Αυτοκινητοδρομίου απαιτούνται σοβαρότητα, διαφάνεια κι επαγγελματισμός, ενώ δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά φαινόμενα, μέθοδοι και πρακτικές του παρελθόντος που αποτέλεσαν τροχοπέδη στη λειτουργία του και αιτία δυσφήμισής του."

Ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία και τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού οι κ.κ. Μπέγος και Κοτέογλου επισήμαναν τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί βεβαιώνοντας ότι “από τη πρώτη στιγμή η προσπάθειά μας εστίασε στο νοικοκύρεμα του Αυτοκινητοδρομίου και στη διασφάλιση όλων εκείνων των προϋποθέσεων για τη μελλοντική αναπτυξιακή του πορεία”.

Ενδεικτικές και οι εργασίες που έγιναν μέχρι τώρα:

- Αποκατάσταση περίφραξης στην περίμετρο του Αυτοκινητοδρομίου-Αναβάθμιση της υποδομής με κοπή κι απομάκρυνση δέντρων, της άναρχης βλάστησης, παλαιών ελαστικών, κ.α.

- Αναβάθμιση ασφάλειας του Αυτοκινητοδρομίου με την ελεγχόμενη πλέον είσοδο-έξοδο από και προς τους χώρους του. Εγκατάσταση και λειτουργία τηλεχειριζόμενης προστατευτικής μπάρας στην είσοδο των paddocks.

- Τακτοποίηση-χαρτογράφηση-λειτουργική αναβάθμιση του δικτύου καλωδιώσεων της υποδομής RAC που στηρίζει διαδυκτιακά το Αυτοκινητοδρόμιο.

- Παράλληλη αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτρονικών υπολογιστών στoν χώρο υποδοχής (reception) του Αυτοκινητοδρομίου.

- Αποκαθήλωση του οδοστρώματος της pit lane κι αποκατάστασή του σε όλο το μήκος της, από την αρχή της (στο ύψος της start lane) μέχρι και την συμβολή της με την κεντρική πίστα (στο ύψος της στροφής 16).

- Οι παρόμοιες εργασίες εκτελέστηκαν από τα συνεργεία της αυτής εταιρείας-την ίδια ημέρα-και στην υπόγεια κεντρική είσοδο-έξοδο του Αυτοκινητοδρομίου και στην οδό που οδηγεί ως τις κεντρικές κτιριακές εγκαταστάσεις του, με στόχο την αναβάθμιση-διασφάλιση της εύρυθμης προσβασιμότητας στους χώρους του.

- Προμήθεια τηλεοράσεων-τηλεοπτικών οθονών που θα εγκατασταθούν σε όλα τα boxes του Αυτοκινητοδρομίου, με σκοπό την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους εκάστοτε ενοικιαστές τους.

- Συντήρηση-αισθητική αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων του κεντρικού κτηρίου του Αυτοκινητοδρομίου με τον ελαιοχρωματισμό του διαδρόμων κι αιθουσών του.

- Προστατευτικά κολωνάκια σήμανσης προς βελτιστοποίηση της λειτουργικότητας της πίστας.

- Νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων χώρων ή εγκαταστάσεων του Αυτοκινητοδρομίου.

- Δημιουργία νέας διόδου πεζών από την πάρκινγκ έως τους χώρους του Αυτοκινητοδρομίου και το κεντρικό κτίριο, για την εύκολη κι ασφαλή μετακίνησή τους.

- Συντήρηση-καθαρισμός του δικτύου κλιματιστικών μηχανημάτων και του σχετικού εξοπλισμού του Αυτοκινητοδρομίου.

- Δενδροφύτευση κατά μήκος της οδού που οδηγεί στην υπόγεια διάβαση, είσοδο-έξοδο του Αυτοκινητοδρομίου. Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση.

- Εμπλουτισμός κι αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Αυτοκινητοδρομίου με την προμήθεια αναγκαίων μηχανημάτων (γεωργικού ελκυστήρα-τρακτέρ πολλαπλών χρήσεων για τη συντήρηση των γηπέδων και των εξωτερικών χώρων κ.α.)