Ghost Rider - Στόχος για το 2023, σούζα μήκους ενός χιλιομέτρου με 360 χλμ/ώρα!

Γνωστός μας από τα παλιά ακραία βίντεο του σε δημόσιους δρόμους, ψάχνει ξανά το ρεκόρ Guinness
Ghost Rider wheelie record attempt
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/3/2023

Ο Σουηδός Ghost Rider, κατά κόσμον Patrick Von Furstenhoff, γνωστός μας από τα βίντεο που τον έδειχναν να τρέχει με 300+ χλμ/ώρα στους αυτοκινητόδρομους της Σουηδίας, προκαλώντας το κοινό αίσθημα και κυνηγητά με την αστυνομία, έχει βάλει στόχο το ρεκόρ Guinness στη σούζα, δηλώνοντας έτοιμος για σούζα χιλιομέτρου με 360 χλμ/ώρα, αυτή τη φορά νομότυπα σε διάδρομο αεροδρομίου.

Τριάντα τρία χρόνια μετά από τη σούζα των 402 μέτρων που έκανα με ταχύτητα 241 χλμ/ώρα στο Vasteras της Σουηδίας, επανέρχομαι. Τριακόσια εξήντα χιλιόμετρα την ώρα, ή θα πεθάνω προσπαθώντας!” Τάδε έφη, Ghost Rider.

Κανείς δεν κατάλαβε ποτέ πώς σε μια εξαιρετικά ευνομούμενη χώρα όπως η Σουηδία (αλλά και σε επισκέψεις του στην Ολλανδία, και στο Παρίσι), ο Ghost Rider είχε τη δυνατότητα να προκαλεί κυνηγητά με την αστυνομία οδηγώντας δυο βελτιωμένα GSX-R 1000 και Hayabusa (αλλά και διάφορα ακόμα... ιδιαίτερα οχήματα όπως ένα snowmobile), να καταγράφει τα κατορθώματα του σε βίντεο, τόσο με onboard πλάνα όσο και με στρατηγικά τοποθετημένες κάμερες στον δρόμο, και να συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος, βγάζοντας λεφτά από τα DVD με τις παρανομίες του.

Σημειώστε μάλιστα πως οι Europe (ναι, αυτοί του Final Countdown -αν τους θυμάστε, ανήκετε στο ιδρυτικό κοινό μας), είχαν χρησιμοποιήσει πλάνα από τα βίντεο του Ghost Rider στο video-clip του τραγουδιού Got to have faith (πρέπει να έχεις πίστη) από το άλμπουμ Start from the Dark.

Τώρα, μετά από απουσία πολλών ετών, ο Ghost Rider ανακοίνωσε την επιστροφή του με μερικά “επετειακά” βίντεο παράνομης οδήγησης στο κανάλι του στο Youtube, για να συνεχίσει σε περισσότερο… νόμιμα πλαίσια, με την προσπάθεια του για το ρεκόρ σούζας που αυτή τη στιγμή κατέχει ο Ιρλανδός Ted Brady με Suzuki Hayabusa turbo με 540 hp. Ένα ρεκόρ που παλαιότερα ανήκε στον Furstenhoff, που είχε κάνει σούζα με 320 χλμ/ώρα καβάλα στο δικό του Hayabusa turbo, απόδοσης 500 hp.

Το ρεκόρ του Brady (1.000 μέτρα σούζα με 350 χλμ/ώρα) επετεύχθη στο αεροδρόμιο Elvington της Βρετανίας, εκεί όπου κάθε χρόνο διοργανώνεται ο πιο γνωστός στον κόσμο διαγωνισμός σούζας (World Wheelie Records), και σημειώνονται τα ρεκόρ Guinness. Ο διαγωνισμός για το 2023 διοργανώνεται στις 20-21 Μαΐου, όπου και αναμένουμε να δούμε αν ο Ghost Rider τηρήσει την υπόσχεση του και κάνει επανεμφάνιση με στόχο το ρεκόρ, οδηγώντας ένα νέο Suzuki Hayabusa με turbo της σουηδικής McXpress -το 2021.

Ετικέτες

VOGE SR250GT PLAY - Στην παραγωγή η ασιατική έκδοση του επερχόμενου στην Ευρώπη SR3 [VIDEO]

GT Scooter με κορυφαίο εξοπλισμό που περιλαμβάνει ακόμα και… AI αναγνώριση φωνής!
VOGE SR250GT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/11/2023

Το SR250GT αποτελεί την ασιατική έκδοση του SR3 που είδαμε στην EICMA 2023, και πέρα από τον αυξημένο κυβισμό του ευρωπαϊκού μοντέλου, μοιράζεται εμφάνιση και εξοπλισμό μαζί του. Αν τώρα το SR1 της VOGE έχει κάνει πάταγο στη χώρα μας, με τον κορυφαίο συνδυασμό τιμής / εξοπλισμού του, αναμένουμε ανάλογη εμπορική πορεία και από το SR3.

Πρόκειται για ένα GT Scooter με τροχούς 14 και 13 ιντσών, και με έναν υγρόψυκτο, τετραβάλβιδο και ψεκαστό (Bosch) κινητήρα 244 κ.εκ. στην ασιατική έκδοση, με απόδοση 25,47 hp / 8.250 rpm και ροπή 2,34 kgm / 6.500 rpm. Η VOGE κάνει λόγο για τελική ταχύτητα 125+ χλμ/ώρα, επιτάχυνση 0-60 χλμ/ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα και ρεζερβουάρ 14 λίτρων που χαρίζει στο scooter αυτονομία… 400+ χιλιομέτρων!

To βάρος του SR250GT ανακοινώνεται στα μόλις 165 κιλά, με την VOGE να έχει κάνει εκτενείς προσπάθειες για συγκράτηση του βάρους χαμηλά σε όλους τους τομείς του scooter.

Το ύψος σέλας βρίσκεται στα 770 mm, ενώ στον πλούσιο -όπως μας έχει συνηθίσει η εταιρεία- εξοπλισμό του scooter περιλαμβάνονται δικάναλο ABS και Traction Control, full-LED φώτα, DRL LED φωτιστικά σώματα, φωτιζόμενο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα με χώρο για 2 κράνη, keyless σύστημα, τεράστια TFT οθόνη οργάνων με T-Box (συνδεσιμότητα με τηλεφωνία, μουσική και πλοήγηση), ρυθμιζόμενη ψηλή ζελατίνα, υποστήριξη μέσης αναβάτη, μεγάλο μεταξόνιο 1.525 mm που δημιουργεί μεγάλους χώρους για άνετη διαβίωση δυο μεγαλόσωμων ατόμων πάνω στο scooter, USB θύρα φόρτισης μικροσυσκευών, κάμερα μπροστά για βίντεο και φωτογραφίες, ακόμα και… AI σύστημα φωνητικής επικοινωνίας του αναβάτη με το scooter, με ακρίβεια 99,9% -όπως υποστηρίζει η VOGE.

Αναμένουμε τώρα περισσότερες πληροφορίες για το SR3, χρόνος άφιξης και τιμή του στην Ελλάδα.

Ετικέτες