Ghost Rider - Στόχος για το 2023, σούζα μήκους ενός χιλιομέτρου με 360 χλμ/ώρα!

Γνωστός μας από τα παλιά ακραία βίντεο του σε δημόσιους δρόμους, ψάχνει ξανά το ρεκόρ Guinness
Ghost Rider wheelie record attempt
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/3/2023

Ο Σουηδός Ghost Rider, κατά κόσμον Patrick Von Furstenhoff, γνωστός μας από τα βίντεο που τον έδειχναν να τρέχει με 300+ χλμ/ώρα στους αυτοκινητόδρομους της Σουηδίας, προκαλώντας το κοινό αίσθημα και κυνηγητά με την αστυνομία, έχει βάλει στόχο το ρεκόρ Guinness στη σούζα, δηλώνοντας έτοιμος για σούζα χιλιομέτρου με 360 χλμ/ώρα, αυτή τη φορά νομότυπα σε διάδρομο αεροδρομίου.

Τριάντα τρία χρόνια μετά από τη σούζα των 402 μέτρων που έκανα με ταχύτητα 241 χλμ/ώρα στο Vasteras της Σουηδίας, επανέρχομαι. Τριακόσια εξήντα χιλιόμετρα την ώρα, ή θα πεθάνω προσπαθώντας!” Τάδε έφη, Ghost Rider.

Κανείς δεν κατάλαβε ποτέ πώς σε μια εξαιρετικά ευνομούμενη χώρα όπως η Σουηδία (αλλά και σε επισκέψεις του στην Ολλανδία, και στο Παρίσι), ο Ghost Rider είχε τη δυνατότητα να προκαλεί κυνηγητά με την αστυνομία οδηγώντας δυο βελτιωμένα GSX-R 1000 και Hayabusa (αλλά και διάφορα ακόμα... ιδιαίτερα οχήματα όπως ένα snowmobile), να καταγράφει τα κατορθώματα του σε βίντεο, τόσο με onboard πλάνα όσο και με στρατηγικά τοποθετημένες κάμερες στον δρόμο, και να συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος, βγάζοντας λεφτά από τα DVD με τις παρανομίες του.

Σημειώστε μάλιστα πως οι Europe (ναι, αυτοί του Final Countdown -αν τους θυμάστε, ανήκετε στο ιδρυτικό κοινό μας), είχαν χρησιμοποιήσει πλάνα από τα βίντεο του Ghost Rider στο video-clip του τραγουδιού Got to have faith (πρέπει να έχεις πίστη) από το άλμπουμ Start from the Dark.

Τώρα, μετά από απουσία πολλών ετών, ο Ghost Rider ανακοίνωσε την επιστροφή του με μερικά “επετειακά” βίντεο παράνομης οδήγησης στο κανάλι του στο Youtube, για να συνεχίσει σε περισσότερο… νόμιμα πλαίσια, με την προσπάθεια του για το ρεκόρ σούζας που αυτή τη στιγμή κατέχει ο Ιρλανδός Ted Brady με Suzuki Hayabusa turbo με 540 hp. Ένα ρεκόρ που παλαιότερα ανήκε στον Furstenhoff, που είχε κάνει σούζα με 320 χλμ/ώρα καβάλα στο δικό του Hayabusa turbo, απόδοσης 500 hp.

Το ρεκόρ του Brady (1.000 μέτρα σούζα με 350 χλμ/ώρα) επετεύχθη στο αεροδρόμιο Elvington της Βρετανίας, εκεί όπου κάθε χρόνο διοργανώνεται ο πιο γνωστός στον κόσμο διαγωνισμός σούζας (World Wheelie Records), και σημειώνονται τα ρεκόρ Guinness. Ο διαγωνισμός για το 2023 διοργανώνεται στις 20-21 Μαΐου, όπου και αναμένουμε να δούμε αν ο Ghost Rider τηρήσει την υπόσχεση του και κάνει επανεμφάνιση με στόχο το ρεκόρ, οδηγώντας ένα νέο Suzuki Hayabusa με turbo της σουηδικής McXpress -το 2021.

Ετικέτες

KTM 125 / 390 Enduro R / SMC R και 390 Adventure 2025: Αποκαλύφθηκε όλη η σειρά!

Αυγάτισε η οικογένεια των 390, ξαναμπαίνουν και τα 125 στο παιχνίδι
KTM 125 / 390 Enduro R / SMC R και 390 Adventure 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

23/10/2024

Σε ιταλικό forum ανέβηκαν φωτογραφίες που δείχνουν την επερχόμενη γκάμα των KTM 390 Adventure και 125 / 390 Enduro R/SMC R 2025, ενώ παράλληλα παραθέτουν τα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων Α1 και Α2 μοτοσυκλετών του Pierer Group.

Αρχίζοντας από τα ολοκαίνουργια Enduro R και SMC R σε εκδόσεις 125 και 390, οι On-Off και Supermoto μοτοσυκλέτες είναι από τα πλέον αναμενόμενα μοντέλα της KTM, που ενώ όλοι τα ήθελαν από την παρουσίαση των πρώτω KTM 390 Duke, κανείς δεν ξέρει γιατί έπρεπε να περιμένουμε τόσα χρόνια για να τα δούμε στην παραγωγή.

Σημειώστε πως στην καρδιά όλων των νέων 390 μοτοσυκλετών θα χτυπά ο αναβαθμισμένος μονοκύλινδρος κινητήρας των 399 κ.εκ. που έχουμε δει στο τελευταίο 390 Duke με απόδοση 45,3 hp, ενώ αναμένουμε πληροφορίες για τον νέο κινητήρα των 125 κυβικών.

Το περίεργο για τα νέα μικρά Off-Road μοντέλα των "πορτοκαλί" είναι πως η εξάτμιση βγαίνει χαμηλά και κάτω από τον κινητήρα, αντί για ψηλά και πλάι, κάτι που την αφήνει εκτεθειμένη σε πέτρες. Είμαστε σχεδόν σίγουροι πως η KTM θα διαθέτει ψηλή εξάτμιση στα έξτρα αξεσουάρ της.

KTM 125-390

 

Πάμε να δούμε παρακάτω τι νέο μάθαμε από την πρόσφατη διαρροή.

KTM 125 / 390 Enduro R

Στα πρότυπα των 690 Enduro R, τα μονοκύλινδρα Enduro R σε 125 και 390 εκδόσεις προσανατολίζονται σε μεγάλο ποσοστό Off-Road χρήσης, και έρχονται με ακτινωτούς τροχούς 21 και 18 ιντσών, μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων, In-Mold γραφικά για αντοχή στον χρόνο, και ίσια σέλα.

KTM 125 / 390 SMC R

Οι Supermoto εκδόσεις των 125 και 39 διαθέτουν τροχούς 17 ιντσών με μπράτσα, αναρτήσεις με ασφάλτινες διαδρομές, χαμηλότερο ύψος σέλας, In-Mold γραφικά για αντοχή στον χρόνο και ίσια σέλα.

KTM 390 Adventure R

Το hardcore Adventure μοντέλο 390 θα κυκλοφορήσει με ακτινωτούς τροχούς 21 και 18 ιντσών, σέλα με ύψος 885 mm, TFT H50 έγχρωμη οθόνη οργάνων με συνδεσιμότητα, Cornering ABS και MTC Traction Control, και με μεγάλες διαδρομές 230 mm στις ρυθμιζόμενες αναρτήσεις.

KTM 390 Adventure X

Το ασφάλτινο Adventure της οικογένειας θα διαθέτει ίδιο πλαίσιο, κινητήρα, και κοστούμι με το 390 Adventure R, αλλά χαμηλότερο επίπεδο εξοπλισμού και πιστεύουμε και φθηνότερη τιμή.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται χυτές ζάντες με μπράτσα 19 και 17 ιντσών, μικρότερες διαδρομές 200 mm στις αναρτήσεις -οι οποίες ΔΕΝ θα είναι ρυθμιζόμενες-, ύψος σέλας 825 mm, LCD ψηφιακή οθόνη οργάνων και απλό -όχι cornering- ABS.

Γκάμα 390 Adventure

 

Ήδη έχουμε δει πως οι μικρές μοτοσυκλέτες θα διαθέτουν και cruise control, αλλά και τους νέους φωτιζόμενους διακόπτες που έχουμε δει στα KTM 390 Duke και Vitpilen / Svartpilen του 2024, με το επίπεδο εξοπλισμού τους να θέτει νέα στάνταρ, ενώ κατόπιν της παρουσίασής τους στην EICMA, η γκάμα των μικρών μοτοσυκλετών της KTM θα διαθέτει περισσότερες επιλογές από ποτέ -μην ξεχνάμε και τα Duke αλλά και τα RC μοντέλα -όπου αυτά κυκλοφορούν ακόμα.