Ghost Rider - Στόχος για το 2023, σούζα μήκους ενός χιλιομέτρου με 360 χλμ/ώρα!

Γνωστός μας από τα παλιά ακραία βίντεο του σε δημόσιους δρόμους, ψάχνει ξανά το ρεκόρ Guinness
Ghost Rider wheelie record attempt
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/3/2023

Ο Σουηδός Ghost Rider, κατά κόσμον Patrick Von Furstenhoff, γνωστός μας από τα βίντεο που τον έδειχναν να τρέχει με 300+ χλμ/ώρα στους αυτοκινητόδρομους της Σουηδίας, προκαλώντας το κοινό αίσθημα και κυνηγητά με την αστυνομία, έχει βάλει στόχο το ρεκόρ Guinness στη σούζα, δηλώνοντας έτοιμος για σούζα χιλιομέτρου με 360 χλμ/ώρα, αυτή τη φορά νομότυπα σε διάδρομο αεροδρομίου.

Τριάντα τρία χρόνια μετά από τη σούζα των 402 μέτρων που έκανα με ταχύτητα 241 χλμ/ώρα στο Vasteras της Σουηδίας, επανέρχομαι. Τριακόσια εξήντα χιλιόμετρα την ώρα, ή θα πεθάνω προσπαθώντας!” Τάδε έφη, Ghost Rider.

Κανείς δεν κατάλαβε ποτέ πώς σε μια εξαιρετικά ευνομούμενη χώρα όπως η Σουηδία (αλλά και σε επισκέψεις του στην Ολλανδία, και στο Παρίσι), ο Ghost Rider είχε τη δυνατότητα να προκαλεί κυνηγητά με την αστυνομία οδηγώντας δυο βελτιωμένα GSX-R 1000 και Hayabusa (αλλά και διάφορα ακόμα... ιδιαίτερα οχήματα όπως ένα snowmobile), να καταγράφει τα κατορθώματα του σε βίντεο, τόσο με onboard πλάνα όσο και με στρατηγικά τοποθετημένες κάμερες στον δρόμο, και να συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος, βγάζοντας λεφτά από τα DVD με τις παρανομίες του.

Σημειώστε μάλιστα πως οι Europe (ναι, αυτοί του Final Countdown -αν τους θυμάστε, ανήκετε στο ιδρυτικό κοινό μας), είχαν χρησιμοποιήσει πλάνα από τα βίντεο του Ghost Rider στο video-clip του τραγουδιού Got to have faith (πρέπει να έχεις πίστη) από το άλμπουμ Start from the Dark.

Τώρα, μετά από απουσία πολλών ετών, ο Ghost Rider ανακοίνωσε την επιστροφή του με μερικά “επετειακά” βίντεο παράνομης οδήγησης στο κανάλι του στο Youtube, για να συνεχίσει σε περισσότερο… νόμιμα πλαίσια, με την προσπάθεια του για το ρεκόρ σούζας που αυτή τη στιγμή κατέχει ο Ιρλανδός Ted Brady με Suzuki Hayabusa turbo με 540 hp. Ένα ρεκόρ που παλαιότερα ανήκε στον Furstenhoff, που είχε κάνει σούζα με 320 χλμ/ώρα καβάλα στο δικό του Hayabusa turbo, απόδοσης 500 hp.

Το ρεκόρ του Brady (1.000 μέτρα σούζα με 350 χλμ/ώρα) επετεύχθη στο αεροδρόμιο Elvington της Βρετανίας, εκεί όπου κάθε χρόνο διοργανώνεται ο πιο γνωστός στον κόσμο διαγωνισμός σούζας (World Wheelie Records), και σημειώνονται τα ρεκόρ Guinness. Ο διαγωνισμός για το 2023 διοργανώνεται στις 20-21 Μαΐου, όπου και αναμένουμε να δούμε αν ο Ghost Rider τηρήσει την υπόσχεση του και κάνει επανεμφάνιση με στόχο το ρεκόρ, οδηγώντας ένα νέο Suzuki Hayabusa με turbo της σουηδικής McXpress -το 2021.

Ετικέτες

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2023 - MEGA Gallery με τα καλύτερα στιγμιότυπα της 1ης μέρας

Δείτε τα περίπτερα και τα μοντέλα του event, και φωτογραφίες από τα test-ride που επιμελείται το ΜΟΤΟ
Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/3/2023

Πολλοί ήταν οι επισκέπτες την 1η ημέρα της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας 2023 που διοργανώνεται στο Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου -πρώην Tae Kwon Do, επισκέπτες που είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά πληθώρα μοντέλων scooter, μοτοσυκλέτας και ATV, να παρακολουθήσουν το Stunt-Show του Λευτέρη Καρέτσου, να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς και φυσικά να οδηγήσουν 30+ δίκυκλα -θερμικά και ηλεκτρικά- στα test-ride που επιμελείται το ΜΟΤΟ και το California Superbike School.

Στα Test-Ride οι συμμετέχοντες μπόρεσαν να οδηγήσουν μέχρι 3 μοντέλα, σε μια ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή και να πάρουν μια πρώτη γεύση από τις μοτοσυκλέτες ή τα scooter που τους ενδιέφεραν.

Στα περίπτερα των εκθετών υπήρχαν πολλά από τα μοντέλα του 2023, αρκετά από τα οποία έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους. Δίπλα τους υπήρχαν και αγωνιστικά μοντέλα, με κορυφή το RC16 που οδηγούσε το 2022 ο εργοστασιακός αναβάτης MotoGP, Brad Binder, αλλά και το Husqvarna Factory Rally 450 του Luciano Benavides.

Test-Ride

Θυμίζουμε πως τα παιδιά μέχρι 12 ετών δεν χρειάζεται να πληρώσουν το εισιτήριο των 7 ευρώ, ενώ με αυτό το εισιτήριο οι ενήλικες μπορούν να συμμετέχουν χωρίς άλλη χρέωση σε 3 test ride. Επίσης μην ξεχνάτε πως για τα test-ride είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να έχετε μαζί σας κράνος, μπουφάν με προστασίες και γάντια μοτοσυκλέτας.

Η Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2023 θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή 2 Απριλίου.

Δείτε παρακάτω σε υψηλή ανάλυση 177 φωτογραφίες από την 1η ημέρα της Έκθεσης.