Σκοτώθηκε ο αναβάτης της Ducati Carlin Dunne στο Pikes Peak

Πηγαίνοντας για ρεκόρ με το πρωτότυπο Streetfighter V4
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/7/2019

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός θρηνεί την τραγική απώλεια του Carlin Dunne, αναβάτη της Ducati και έναν από τους ταχύτερους στην θρυλική ανάβαση του Pikes Peak. O Carlin είχε θέσει ρεκόρ το 2012 που κράτησε για πέντε χρόνια, είχε κερδίσει το 2011, 2012, 2013 και 2018, και ήταν ο άνθρωπος πίσω από την Multistrada Pikes Peak, την ειδική έκδοση της Ducati για την θρυλική ανάβαση.

Φέτος ο 36χρος Carlin Dunne από την Santa Barbara της California, δοκίμαζε το νέο πρωτότυπο Streetfighter V4, κι έχοντας ολοκληρώσει τα τρία τέταρτα της δοκιμής ήταν κοντά στην γραμμή τερματισμού, όταν έχασε τον έλεγχο και έφυγε εκτός διαδρομής. Αυτή την στιγμή δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί, για πιο λόγο ο έμπειρος αναβάτης της Ducati βρέθηκε στο κενό.

Στα προκριματικά ο Dunne και το νέο Streetfighter V4 είχαν τον καλύτερο χρόνο της κατηγορίας και όλα έδειχναν πως πηγαίνουν για νέο ρεκόρ. Ο Dunne είχε δώσει πολλές φορές συνεντεύξεις στο παρελθόν για το Pikes Peak και την επικινδυνότητά του, αναγνωρίζοντας τόσο την ιδιαιτερότητα της ανάβασης, όσο και την αναγκαιότητα να συνεχίσει να διοργανώνεται ως κομμάτι της αμερικάνικης ιστορίας - προτρέποντας τους αναβάτες που δοκιμάζουν να είναι συνετοί και συγκεντρωμένοι.

Φέτος ο στόχος για τον ίδιο ήταν ο 5ος τίτλος, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει στις τηλεοπτικές κάμερες και η ημέρα υποτίθεται πως ήταν καλή, απείχε μερικά μέτρα από το όνειρό του.

Ο Jason Chinnock, CEO της Ducati Β.Αμερικής, δήλωσε εκ μέρους της εταιρίας πως στα 97 χρόνια του αγώνα, αυτό ήταν το μόνο για το οποίο δεν θα ήθελε ποτέ να αναγκαστεί να μιλήσει. Μέρος μίας στενής οικογένειας, ο Carlin ήταν από τους πλέον ευγενικούς και αυθεντικούς ανθρώπους που έχουμε γνωρίσει, είπε χαρακτηριστικά. Σοκαρισμένοι από το γεγονός, η σκέψη των ανθρώπων της Ducati είναι με την οικογένεια του Dunne.

Καλό ταξίδι Carlin Dunne. Συλληπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του

 

Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.