Velocifero: Προσπάθεια για Παγκόσμιο Ρεκόρ ταχύτητας με ηλεκτρικό πρωτότυπο scooter 200 ίππων

Η προσπάθεια θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιταλική εταιρεία στις 30 Ιουνίου 2023
Velocifero προσπάθεια για Παγκόσμιο Ρεκόρ Ταχύτητας
Από το

motomag

26/6/2023

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 στην πίστα της Monza, η εταιρεία ηλεκτρικών δικύκλων Velocifero, με αναβάτη τον Alexander Tartarini, θα προσπαθήσει να πετύχει Παγκόσμιο Ρεκόρ ταχύτητας με ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό scooter απόδοσης 200 ίππων.

Όλο και περισσότεροι κατασκευαστές μοτοσυκλετών προσπαθούν να πετύχουν Παγκόσμια Ρεκόρ ώστε να γίνουν πιο γνωστοί στο ευρύ κοινό μέσα από τα κατορθώματα τους. Σε αυτό το παιχνίδι μπαίνει και η ιταλική εταιρεία Velocifero, η οποία θέλει στα τέλη του Ιουνίου 2023 να γράψει τη δική της ιστορία με ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό scooter.

Έτσι, στη διάσημη πίστα της Monza θα βρεθούν χρονομέτρες από την Ιταλική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας ώστε να ελέγξουν και να επικυρώσουν τα αποτελέσματα -μέτρηση τελικής ταχύτητας, επιταχύνσεις, κ.α.- της συγκεκριμένης προσπάθειας. Στη σέλα του πρωτότυπου ηλεκτρικού scooter απόδοσης 200 ίππων της Velocifero θα βρίσκεται ο Alexander Tartarini, σχεδιαστής μοτοσυκλετών και γιος του Leopoldo Tartarini -ιδρυτή της Italjet και αγωνιζόμενου τη δεκαετία του 1950 με την Ducati- ο οποίος 54 χρόνια μετά θέλει να βαδίσει στα χνάρια του πατέρα του. Ο Leopoldo το 1969 είχε προσπαθήσει χωρίς επιτυχία να πετύχει ρεκόρ ταχύτητας με ένα τρίκυκλο όχημα το οποίο χρησιμοποιούσε έναν υγρόψυκτο κινητήρα 250 κυβικών εκατοστών της CZ.

Αν θα καταφέρει ο Alexander Tartarini να βάλει τόσο το όνομα της Velocifero όσο και το δικό του στο βιβλίο των ρεκόρ αυτό θα το μάθουμε στις 30 Ιουνίου στις 11 το πρωί ώρα Ιταλίας. Η συγκεκριμένη προσπάθεια θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από την ιστοσελίδα της Velocifero.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες