Velocifero: Προσπάθεια για Παγκόσμιο Ρεκόρ ταχύτητας με ηλεκτρικό πρωτότυπο scooter 200 ίππων

Η προσπάθεια θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιταλική εταιρεία στις 30 Ιουνίου 2023
Velocifero προσπάθεια για Παγκόσμιο Ρεκόρ Ταχύτητας
Από το

motomag

26/6/2023

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 στην πίστα της Monza, η εταιρεία ηλεκτρικών δικύκλων Velocifero, με αναβάτη τον Alexander Tartarini, θα προσπαθήσει να πετύχει Παγκόσμιο Ρεκόρ ταχύτητας με ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό scooter απόδοσης 200 ίππων.

Όλο και περισσότεροι κατασκευαστές μοτοσυκλετών προσπαθούν να πετύχουν Παγκόσμια Ρεκόρ ώστε να γίνουν πιο γνωστοί στο ευρύ κοινό μέσα από τα κατορθώματα τους. Σε αυτό το παιχνίδι μπαίνει και η ιταλική εταιρεία Velocifero, η οποία θέλει στα τέλη του Ιουνίου 2023 να γράψει τη δική της ιστορία με ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό scooter.

Έτσι, στη διάσημη πίστα της Monza θα βρεθούν χρονομέτρες από την Ιταλική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας ώστε να ελέγξουν και να επικυρώσουν τα αποτελέσματα -μέτρηση τελικής ταχύτητας, επιταχύνσεις, κ.α.- της συγκεκριμένης προσπάθειας. Στη σέλα του πρωτότυπου ηλεκτρικού scooter απόδοσης 200 ίππων της Velocifero θα βρίσκεται ο Alexander Tartarini, σχεδιαστής μοτοσυκλετών και γιος του Leopoldo Tartarini -ιδρυτή της Italjet και αγωνιζόμενου τη δεκαετία του 1950 με την Ducati- ο οποίος 54 χρόνια μετά θέλει να βαδίσει στα χνάρια του πατέρα του. Ο Leopoldo το 1969 είχε προσπαθήσει χωρίς επιτυχία να πετύχει ρεκόρ ταχύτητας με ένα τρίκυκλο όχημα το οποίο χρησιμοποιούσε έναν υγρόψυκτο κινητήρα 250 κυβικών εκατοστών της CZ.

Αν θα καταφέρει ο Alexander Tartarini να βάλει τόσο το όνομα της Velocifero όσο και το δικό του στο βιβλίο των ρεκόρ αυτό θα το μάθουμε στις 30 Ιουνίου στις 11 το πρωί ώρα Ιταλίας. Η συγκεκριμένη προσπάθεια θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από την ιστοσελίδα της Velocifero.

Ετικέτες

Honda: Προσθέτει κι άλλη γραμμή παραγωγής δικύκλων στην Ινδία – Δυνατότητα επιπλέον 670.000 μονάδων ετησίως

Στοχεύουν στην παραγωγή 8 εκατομμύριων μονάδων ετησίως το 2028
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/3/2026

Η Honda Motorcycle and Scooter India Private Limited (HMSI) ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει και τρίτη γραμμή παραγωγής στο δεύτερο εργοστάσιο της στην Ινδία, που θα παράγει 670.000 δίκυκλα ετησίως.

Σας είχαμε ενημερώσει πέρυσι, πως η ιαπωνική εταιρεία ετοιμαζόταν για την προσθήκη τέταρτης γραμμής παραγωγής στο πρώτο εργοστάσιο της στο Vithalapur και σήμερα η θυγατρική εταιρεία της Honda στην Ινδία ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει και τρίτη γραμμή παραγωγής στο δεύτερο της εργοστάσιο στην Tapukara.

Η νέα γραμμή παραγωγής υπολογίζεται πως θα αρχίσει να λειτουργεί το 2028, με ετήσια παραγωγική δυνατότητα 670,000 μονάδων, κάτι που θα αυξήσει την συνολική ετήσια παραγωγή του εργοστασίου στα 2,01 εκατομμύρια μονάδες. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο άρχισε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2011 με ετήσια παραγωγική ικανότητα 600.000 μονάδων, η οποία αυξήθηκε σε 1,2 εκατομμύρια μονάδες τον Μάρτιο του 2012.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στη ζήτηση για δίκυκλα στην Ινδία, η οποία αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται, η HMSI θα επενδύσει 140 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει ένα οικόπεδο έκτασης 74.000 στρεμμάτων δίπλα στο εργοστάσιο, ώστε να μπορέσει να επεκταθεί. Η νέα γραμμή παραγωγής θα είναι ικανή να παράξει 670.000 σκούτερ και μοτοσυκλέτες 125-160 κυβικών ετησίως, κάτι που θα δημιουργήσει παράλληλα 2.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η HMSI σχεδιάζει την γενικότερη ανάπτυξή της παραγωγικής της ικανότητας και σκοπεύει να την αυξήσει από τα 6,25 εκατομμύρια μονάδες που είναι σήμερα σε περίπου 8 εκατομμύρια μονάδες ετησίως έως το 2028.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Tsutsumu Otani, δήλωσε: “Η αγορά δικύκλων στην Ινδία συνεχίζει να επεκτείνεται σταθερά παράλληλα με την οικονομική ανάπτυξη. Η Honda θα συνεχίσει να ενισχύει συνεχώς το σύστημα εφοδιασμού της, προκειμένου να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη των πελατών της, τόσο στην Ινδία όσο και σε όλο τον κόσμο. Μέσω της πρόσθετης επένδυσης στο δεύτερο εργοστάσιο, θα προσφέρουμε ελκυστικά προϊόντα και υπηρεσίες με στόχο την περαιτέρω αύξηση της ικανοποίησης των πελατών μας.”