MXGP - H TM Racing επιστρέφει και στην κατηγορία MX2 με τον Yago Martinez

Με το MX 250 ES Fi 4T, ενώ θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και ο αναβάτης που θα αγωνιστεί στην EMX125
motomag MXGP - H TM Racing επιστρέφει και στην κατηγορία MX2 με τον Yago Martinez
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/10/2023

Είχατε διαβάσει στο MOTO, πως η ΤΜ Racing επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross μετά από 8 χρόνια απουσίας στην μεγάλη κατηγορία MXGP με το MX 450 Fi 4T και αναβάτη τον Max Nagl, με την ιταλική εταιρεία να κάνει γνωστό πως θα έχει εκπροσώπηση και στην MX2 κατηγορία την επόμενη χρονιά καθώς υπέγραψε με τον Yago Martinez ο οποίος θα οδηγεί την MX 250 ES Fi 4T.

Ο Ισπανός ο οποίος αγωνιζόταν φέτος στην κατηγορία MX2 με την ομάδα της Racestore KTM Racing Team στόχο έχει να εξελίξει την αγωνιστική μοτοσυκλέτα της TM Racing MX 250 ES Fi 4T. Επιπρόσθετα η ΤΜ Racing αναμένεται να ανακοινώσει και τον αναβάτη ο οποίος θα αγωνίζεται το 2024 στην κατηγορία ΕΜΧ125.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της TM Racing, Massimiliano Costantini δήλωσε: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα επιστρέψουμε και στην κατηγορία MX2. Για ένα μικρό εργοστάσιο όπως το δικό μας, αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Η επιλογή του Yago είναι ένα στοίχημα για εμάς, πιστεύουμε πολύ στις δυνατότητες του συγκεκριμένου αναβάτη που πέρασε μια άτυχη περίοδο, αλλά τώρα φαίνεται να επιστρέφει αργά αλλά σταθερά στο επίπεδό του. Είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε σε τι επίπεδο βρίσκεται η μοτοσυκλέτα μας σε σχέση με τον ανταγωνισμό και ο Yago φαίνεται να είναι ο κατάλληλος αναβάτης για τον σκοπό μας αυτόν. Στην ομάδα θα υπάρχει και άλλος ένας νεαρός αναβάτης ο οποίος θα αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΕΜΧ125, το όνομα του οποίου θα ανακοινώσουμε σε λίγες ημέρες. Καλώς ήρθες Yago".

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Λόγω έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας
motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Το Σωματείο Α.Μ.Ο.Ε. με επιστολή του προς την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. έκανε γνωστό πως δεν δύναται να διοργανώσει τον τέταρτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στη 1 και 2 Ιουνίου καθώς υπάρχει έλλειψη των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας!

Η επιστολή του Σωματείου Α.Μ.Ο.Ε. αναφέρει:

“Το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, οφείλεται καθαρά και μόνο, στην καθυστέρηση επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από την πλευρά του Δήμου Εορδαίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., καθυστέρηση που έγκειται στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής μας και ειδικότερα στην έκταση των εγκαταστάσεων της πίστας.

Γνωρίζοντας την προσφορά και την αγάπη του Σωματείου προς το άθλημα, από την ίδρυση του -2009- έως και σήμερα, και τις προσπάθειες που κάνει για την ανάδειξη του αθλήματος τόσο στην περιοχή μας όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να μην μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα για το έτος 2024 εξαιτίας της έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας. Ο αγώνας Scramble μπορεί να διεξαχθεί κανονικά”.

Μένει να δούμε αν το αγωνιστικό καλεντάρι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross φέτος θα έχει έναν αγώνα λιγότερο ή αν η Ομοσπονδία προχωρήσει σε αντικατάσταση του αγώνα της Πτολεμαΐδας.

motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Ετικέτες