MXGP - Ηλεκτρική κατηγορία MXEP από το 2026

Ακολουθώντας τα χνάρια του MotoGP με την κατηγορία MotoE
motomag Έρχεται η ηλεκτρική κατηγορία MXEP στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross από το 2026
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

15/3/2024

H Infront Moto Racing η οποία είναι υπεύθυνη για τον θεσμό του MXGP, ανακοίνωσε πως από το 2026 θα υπάρχει στον θεσμό υποστηρικτική ηλεκτρική κατηγορία με ονομασία MXEP.

Σε αυτή τη νέα κατηγορία θα λάβουν μέρος πρωτότυπες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, με τους 6 ευρωπαϊκούς αγώνες να διεξάγονται παράλληλα με τους αγώνες του MXGP. Η Infront Moto Racing θα συνεργαστεί πολύ στενά με τη FIM και την MSMA (Ένωση Κατασκευαστών Μοτοσυκλέτας) για τη διαμόρφωση των νέων κανονισμών και της απαραίτητης υποδομής ώστε να καθιερωθεί το MXEP ως ένας πρωτοπόρος θεσμός. Ταυτόχρονα το MXGP θα πρωτοστατήσει στην περαιτέρω βελτίωση του αθλήματος για τους αναβάτες, τους οπαδούς αλλά και τους κατασκευαστές μοτοσυκλετών.

Έρχεται η ηλεκτρική κατηγορία MXEP στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross από το 2026

Ο CEO της Infront Moto Racing, Giuseppe Luongo ανέφερε: "Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πως η ηλεκτροκίνηση έρχεται και στις μοτοσυκλέτες οπότε είναι μία καλή χρονικά στιγμή για να θέσουμε τις βάσεις για μία νέα κατηγορία. Δεν θέλαμε να μπλέξουμε τις κατηγορίες, για αυτό προχωρήσαμε στη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας που αφορά τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

Βλέπουμε το τελευταίο διάστημα να υπάρχει μία σύγχυση σε άλλα Πρωταθλήματα με τα ηλεκτρικά μοντέλα, όποτε νομίζω ότι εμείς προχωρήσαμε στην σωστότερη κίνηση. Ανακοινώσαμε ένα πλάνο δύο ετών ώστε να είναι έτοιμες όλες οι πλευρές τόσο εμείς όσο και οι κατασκευαστές. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να υπάρξει ανάπτυξη τόσο από πλευράς τεχνολογίας όσο και από πλευράς προβολής του νέου θεσμού της MXEP”.

Η δημιουργία της ηλεκτρικής κατηγορίας MXEP στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross θα λύσει όπως φαίνεται ένα σημαντικό πρόβλημα όσον αφορά τους τεχνικούς κανονισμούς ενώ αναμένεται την συγκεκριμένη φόρμουλα να υιοθετήσουν και άλλοι θεσμοί λίαν συντόμως ώστε να αποφύγουν τα προβλήματα που είδαμε να συμβαίνουν με την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Stark.

MXGPMXGP

 

Ετικέτες

MOTOCROSS Ολυμπία: Ανταγωνιστικός 4ος αγώνας – Πρώτες φωτογραφίες – Αποτελέσματα

Ακόμη καλύτερο κλίμα από εχθές
MOTOCROSS Ολυμπία: Ανταγωνιστικός 4ος αγώνας – Πρώτες φωτογραφίες – Αποτελέσματα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/9/2025

Στην MX1 δεν δόθηκε συνέχεια στην χθεσινή αψιμαχία ενώ δεν υπήρχε και η ευκαιρία καθώς ο Κουζής Ν#338 TM έφυγε εμπρός και στα δύο σκέλη τερματίζοντας με δύο πρώτες θέσεις. Ο Κανάκης Ν#49 KTM πήρε την δεύτερη θέση και ομοίως ο Ράδος Ν#97 GASGAS την τρίτη χωρίς διαφοροποιήσεις.

Στην πράξη οι αγώνες ήταν καρμπόν για το μεγαλύτερο τμήμα τους σε ότι αφορά την κατάταξη και μάλιστα αυτό ίσχυε και για την MX300.

Την πρώτη θέση της μικρότερης κατηγορίας πήρε αναμενόμενα ο Μπακας Ν#29 Beta με το βάθρο να συμπληρώνουν ο Μοδεστος Ν#33 GASGAS και ο Χριστοδουλου Αθανασιος Ν#46 Yamaha.

Στην MX2 είχαμε περισσότερο ανταγωνισμό με Φωτάκη Ν#307 KTM και Ζούνη Ν#37 Yamaha να ανταλλάσσουν πρώτη-δεύτερη θέση στα σκέλη και τελική επικράτηση του Φωτάκη. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Θεοδωρίδης Ν#344 GASGAS.

Απίστευτος ο Ταμβακος Ν#66 Yamaha που πήρε την πρώτη θέση της MX125 τερματίζοντας στην 4η γενικής. Ακολούθησε ο Παπαδάκης Ν#177 Husqvarna και ο Ποϊραζης Ν#123 KTM.

 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΧ 4ος γύρος αρχαία Ολυμπία . Ξεκινάμε με κατηγορία Open!!

Posted by Moto Magazine Greece on Sunday, September 14, 2025

 

 

Συνέχισε την φανταστική εμφάνιση από εχθές ο Ασημακόπουλος Ν#57 Yamaha στην MXOPEN κάνοντας δύο τις νίκες του. Με μία τρίτη θέση σήμερα αλλά ανεβαίνοντας στην δεύτερη συνολικά για τον 4ο αγώνα ακολούθησε ο Ροζακης Ν#111 Yamaha ακολουθούμενος από τον Λεβειδιωτη Ν#244 Kawasaki. Να σημειωθεί πως σήμερα την δεύτερη θέση πήρε ο Τζανετης Ν#29 Honda που εχθές δεν είχε βαθμούς.

Στην MXSenior ο Δημολιάνης Ν#5 GASGAS συμπλήρωσε άλλη μία νίκη έναντι του συντάκτη μας στο MOTO, Κεραμιδά Ν#777 Suzuki με την τρίτη θέση σήμερα και μαζί και συνολικά να πηγαίνει στον Καραναση Ν#271 Honda.

Στην MX85 ο Κουκαλιώτης πήρε σήμερα την νίκη με ατυχία του χθεσινού νικητή Τρακαδα Κ. Ν#23 ενώ η δεύτερη θέση αλλά συνολικά τρίτη πήγε στον Τσαλικη Ν#114 Yamaha. Τρίτος σήμερα ο Τρακαδας Α. Ν#4 KTM που πήρε την δεύτερη θέση του αγώνα μετά από δύο σκέλη.

Στην MX65 την νίκη σήμερα πήρε ο Τσιγκολης Ν#98 GASGAS και δεύτερος ο Αρωνης Ν#55 που όμως κρατά την 3η συνολικά. Ο χθεσινός νικητής Φωτοπουλος Ν#911 Yamaha πήρε σήμερα την 3η θέση και έτσι ανεβαίνει στην δεύτερη θέση του 4ου αγώνα.

Στην MXWomen είχαμε την επανάληψη του χθεσινού βάθρου με μία μικρή διαφορά καθώς οι αδερφές Λάμπρου άλλαξαν μεταξύ τους θέσεις και έτσι την νίκη σήμερα πήρε η Αμαλία Λάμπρου Ν#17 Yamaha ακολουθούμενη από την Ιωάννα Λάμπρου Ν#7 Yamaha με το βάθρο της γενικής να συμπληρώνει όπως και εχθές η Βαρελι Στέλλα Ν#311 Honda.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες και τα αποτελέσματα
Θα ακολουθήσει MEGA GALLERY