Sym HD 300 2019 στην EICMA

Πλήρως ανανεωμένο
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

8/11/2018

Το νέο μοντέλο ήρθε για να επαναφέρει το όνομα HD στην γκάμα της Sym που γνωρίζαμε παλιότερα ως HD200i. Η εταιρεία αποφάσισε να το ανεβάσει στην κατηγορία των 300, κάνοντας παράλληλα τις απαραίτητες αναβαθμίσεις. Το νέο μοντέλο έχει καινούργιο πλαίσιο που προσφέρει περισσότερη σταθερότητα και ακαμψία, ενώ ο κινητήρας των 278,3 κυβικών προέρχεται από τα Cruisym 300i F4 ABS και Citycom S 300i ABS με 27 ίππους στις 8.000 στροφές και 2,6 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές. Με αυτές τις αλλαγές η SYM ισχυρίζεται πως το νέο HD 300 είναι ελαφρύτερο, χάνοντας 15 κιλά. Ο σχεδιασμός του είναι ανανεωμένος και έχει περισσότερες καμπύλες στο πίσω μέρος και μπροστά ξεχωρίζει χάρη στον προβολέα που βρίσκεται πάνω στο τιμόνι. Η τεχνολογία LED χρησιμοποιείται σε όλα τα φωτιστικά σώματα.

Ο χώρος κάτω από το κάθισμα έχει μεγαλώσει και μπορεί να φιλοξενήσει ένα full face κράνος και άλλα προσωπικά αντικείμενα, ενώ μπροστά έχει δύο ντουλαπάκια με το δεξί να είναι αρκετά ευρύχωρο –όπως δηλώνει η Sym- , καθιστώντας δυνατή τη φόρτιση του smartphone μέσω της θύρας USB που έχει.

Οι ζάντες είναι 16 ιντσών, με το εμπρός φρένο να είναι ένας δίσκος 287 χιλιοστών  με δαγκάνα δύο εμβόλων, ενώ πίσω έχουμε έναν δίσκο 260 χιλιοστών με δαγκάνα ενός εμβόλου. Το ABS είναι στον στάνταρ εξοπλισμό, όπως ορίζουν πλέον οι προδιαγραφές Euro 4 kai τα όργανα είναι υβριδικά, συνδυάζοντας τις αναλογικές ενδείξεις της στάθμης καυσίμου, των στροφών του κινητήρα και την ταχύτητα, με τις ψηφιακές ενδείξεις της θερμοκρασίας, του ρολογιού και των χιλιομετρητών.

Δείτε το αναλυτικό gallery που ακολουθεί

Παράλληλα φέρουν ενδεικτικές λυχνίες για ABS, φλάς,  φώτα πορείας, έλεγχο κινητήρα, ρεζέρβας και έλεγχο λαδιού. Τέλος η Sym αναφέρει πως έχει φροντίσει ώστε να μην χρειάζεται ειδική βάση στήριξης της κεντρικής βαλίτσας για όσους επιλέξουν αυτές της Givi ή της SHAD.

Ετικέτες

CFMOTO 700MT - Πρώτη επίσημη εμφάνιση

Ο αντικαταστάτης του 650MT σε έκθεση μοτοσυκλέτας στην… Αργεντινή
CFMOTO 700MT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/5/2023

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση έκανε στο σαλόνι του Buenos Aires στην Αργεντινή, το επερχόμενο CFMOTO 700MT που έρχεται να αντικαταστήσει το δημοφιλές και στη χώρα μας 650MT.

Εμφανισιακά το 700MT πατάει πάνω στα πρότυπα του 650ΜΤ, με ελαφρώς διαφορετικό προβολέα, νέο πίσω φωτιστικό σώμα, ανανεωμένο κοστούμι, συμβατικούς δίσκους αντί για “μαργαρίτες” στα φρένα μπροστά, μαύρο αντί χρυσό χρώμα στο πιρούνι, νέα σέλα, νέες χειρολαβές συνεπιβάτη και νέα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης.

Νέος είναι και ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας που ανεβαίνει στα 693 κ.εκ. (από 649 κ.εκ.), διαθέτοντας 2 εκκεντροφόρους επικεφαλής, 4 βαλβίδες στον κύλινδρο, υγρόψυξη και ηλεκτρονικό ψεκασμό Bosch.

CFMOTO 700MT

Το πιθανότερο είναι ο κινητήρας αυτός να είναι ίδιος με εκείνον που κινεί την οικογένεια 700 CL-X, και αν αυτό όντως συμβαίνει τότε θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο και για παρόμοια απόδοση 74 hp / 8.750 rpm και 6,2 kgm / 6.500 rpm, που θα ήταν μια σημαντική άνοδος επιδόσεων σε σχέση με τους 60,3 hp / 8.750 rpm και τα 5,7 kgm / 7.000 rpm.

Τα φώτα είναι full-LED, υπάρχει δικάναλο ABS στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ στα φρένα υπεύθυνη είναι η J.Juan.

CFMOTO 700MT

Ελαφρώς διαφορετική είναι όσον αφορά στην απεικόνιση των ενδείξεων η νέα έγχρωμη TFT οθόνη οργάνων (TFT ήταν και στο τελευταίο 650MT).

CFMOTO 700MT

Και τέλος νέοι και πιο εργονομικοί είναι οι διακόπτες της μοτοσυκλέτας.

CFMOTO 700MT

Σημειώστε πως ενώ η CFMOTO έχει επίσημες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης του 700MT στο global site της, ακόμα δεν έχει ανεβάσει κανένα επίσημο τεχνικό χαρακτηριστικό της μοτοσυκλέτας.

Ετικέτες