Sym HD 300 2019 στην EICMA

Πλήρως ανανεωμένο
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

8/11/2018

Το νέο μοντέλο ήρθε για να επαναφέρει το όνομα HD στην γκάμα της Sym που γνωρίζαμε παλιότερα ως HD200i. Η εταιρεία αποφάσισε να το ανεβάσει στην κατηγορία των 300, κάνοντας παράλληλα τις απαραίτητες αναβαθμίσεις. Το νέο μοντέλο έχει καινούργιο πλαίσιο που προσφέρει περισσότερη σταθερότητα και ακαμψία, ενώ ο κινητήρας των 278,3 κυβικών προέρχεται από τα Cruisym 300i F4 ABS και Citycom S 300i ABS με 27 ίππους στις 8.000 στροφές και 2,6 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές. Με αυτές τις αλλαγές η SYM ισχυρίζεται πως το νέο HD 300 είναι ελαφρύτερο, χάνοντας 15 κιλά. Ο σχεδιασμός του είναι ανανεωμένος και έχει περισσότερες καμπύλες στο πίσω μέρος και μπροστά ξεχωρίζει χάρη στον προβολέα που βρίσκεται πάνω στο τιμόνι. Η τεχνολογία LED χρησιμοποιείται σε όλα τα φωτιστικά σώματα.

Ο χώρος κάτω από το κάθισμα έχει μεγαλώσει και μπορεί να φιλοξενήσει ένα full face κράνος και άλλα προσωπικά αντικείμενα, ενώ μπροστά έχει δύο ντουλαπάκια με το δεξί να είναι αρκετά ευρύχωρο –όπως δηλώνει η Sym- , καθιστώντας δυνατή τη φόρτιση του smartphone μέσω της θύρας USB που έχει.

Οι ζάντες είναι 16 ιντσών, με το εμπρός φρένο να είναι ένας δίσκος 287 χιλιοστών  με δαγκάνα δύο εμβόλων, ενώ πίσω έχουμε έναν δίσκο 260 χιλιοστών με δαγκάνα ενός εμβόλου. Το ABS είναι στον στάνταρ εξοπλισμό, όπως ορίζουν πλέον οι προδιαγραφές Euro 4 kai τα όργανα είναι υβριδικά, συνδυάζοντας τις αναλογικές ενδείξεις της στάθμης καυσίμου, των στροφών του κινητήρα και την ταχύτητα, με τις ψηφιακές ενδείξεις της θερμοκρασίας, του ρολογιού και των χιλιομετρητών.

Δείτε το αναλυτικό gallery που ακολουθεί

Παράλληλα φέρουν ενδεικτικές λυχνίες για ABS, φλάς,  φώτα πορείας, έλεγχο κινητήρα, ρεζέρβας και έλεγχο λαδιού. Τέλος η Sym αναφέρει πως έχει φροντίσει ώστε να μην χρειάζεται ειδική βάση στήριξης της κεντρικής βαλίτσας για όσους επιλέξουν αυτές της Givi ή της SHAD.

Ετικέτες

VOGE SR250GT PLAY - Στην παραγωγή η ασιατική έκδοση του επερχόμενου στην Ευρώπη SR3 [VIDEO]

GT Scooter με κορυφαίο εξοπλισμό που περιλαμβάνει ακόμα και… AI αναγνώριση φωνής!
VOGE SR250GT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/11/2023

Το SR250GT αποτελεί την ασιατική έκδοση του SR3 που είδαμε στην EICMA 2023, και πέρα από τον αυξημένο κυβισμό του ευρωπαϊκού μοντέλου, μοιράζεται εμφάνιση και εξοπλισμό μαζί του. Αν τώρα το SR1 της VOGE έχει κάνει πάταγο στη χώρα μας, με τον κορυφαίο συνδυασμό τιμής / εξοπλισμού του, αναμένουμε ανάλογη εμπορική πορεία και από το SR3.

Πρόκειται για ένα GT Scooter με τροχούς 14 και 13 ιντσών, και με έναν υγρόψυκτο, τετραβάλβιδο και ψεκαστό (Bosch) κινητήρα 244 κ.εκ. στην ασιατική έκδοση, με απόδοση 25,47 hp / 8.250 rpm και ροπή 2,34 kgm / 6.500 rpm. Η VOGE κάνει λόγο για τελική ταχύτητα 125+ χλμ/ώρα, επιτάχυνση 0-60 χλμ/ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα και ρεζερβουάρ 14 λίτρων που χαρίζει στο scooter αυτονομία… 400+ χιλιομέτρων!

To βάρος του SR250GT ανακοινώνεται στα μόλις 165 κιλά, με την VOGE να έχει κάνει εκτενείς προσπάθειες για συγκράτηση του βάρους χαμηλά σε όλους τους τομείς του scooter.

Το ύψος σέλας βρίσκεται στα 770 mm, ενώ στον πλούσιο -όπως μας έχει συνηθίσει η εταιρεία- εξοπλισμό του scooter περιλαμβάνονται δικάναλο ABS και Traction Control, full-LED φώτα, DRL LED φωτιστικά σώματα, φωτιζόμενο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα με χώρο για 2 κράνη, keyless σύστημα, τεράστια TFT οθόνη οργάνων με T-Box (συνδεσιμότητα με τηλεφωνία, μουσική και πλοήγηση), ρυθμιζόμενη ψηλή ζελατίνα, υποστήριξη μέσης αναβάτη, μεγάλο μεταξόνιο 1.525 mm που δημιουργεί μεγάλους χώρους για άνετη διαβίωση δυο μεγαλόσωμων ατόμων πάνω στο scooter, USB θύρα φόρτισης μικροσυσκευών, κάμερα μπροστά για βίντεο και φωτογραφίες, ακόμα και… AI σύστημα φωνητικής επικοινωνίας του αναβάτη με το scooter, με ακρίβεια 99,9% -όπως υποστηρίζει η VOGE.

Αναμένουμε τώρα περισσότερες πληροφορίες για το SR3, χρόνος άφιξης και τιμή του στην Ελλάδα.

Ετικέτες