EICMA 2022: MBP C1002V - Κινέζικο χιλιάρι V2 Adventure

Ντεμπούτο στην Ευρώπη μέσω MBP / Keeway
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/11/2022

H MBP (Moto Bologna Passione) είναι μια εταιρεία του Keeway group, που κάνει το ντεμπούτο της στο Μιλάνο με τρία δίκυκλα: ένα scooter, ένα cruiser, και μια μεγάλη Adventure μοτοσυκλέτα, την C1002V.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, οι μητρικές, θυγατρικές και rebadged εταιρείες με κινέζικο πρόσημα είναι μια χαοτική κατάσταση. Έτσι στην EICMA 2022 εμφανίστηκε άξαφνα η MBP.

Καθώς το cruiser μοντέλο είναι εμφανώς το Gaokin GK 1000, υπάρχει πιθανότητα η MBP να έχει συνεργασία με την Chongqing, το βάζουμε αυτό στην άκρη.

Εν πάση περιπτώσει, η MBP ιδρύθηκε το 2022 από την Keeway με στόχο να φέρει μεγάλες μοτοσυκλέτες και scooter στην αγορά μας, αφού η Keeway είναι γνωστή για τα μικρά κυβισμού δίκυκλα της.

Η πιο ενδιαφέρουσα για εμάς πρόταση της είναι η μεγάλη Adventure μοτοσυκλέτα C1002V που φορά τον ίδιο V2 κινητήρα με την Gaokin GK 1000.

Ο συγκεκριμένος V2 80 μοιρών κινητήρας των 997 κ.εκ. έχει επίσημη απόδοση 94 hp / 7.600 rpm και 10.4 κgm / 6.500 rpm.

Στις αναρτήσεις υπεύθυνη είναι η ΚΥΒ με ανεστραμμένο πιρούνι και μονό πίσω αμορτισέρ με μοχλικό.

Στα φρένα μπροστά βρίσκουμε δυο δίσκους μαργαρίτες 320 mm με ακτινικές δαγκάνες J.Juan και έναν ακόμα δίσκο 260 mm πίσω, με δικάναλο ABS της Bosch.

Oi τροχοί είναι ακτινωτοί (19 και 17 ιντσών), με το μεταξόνιο να βρίσκεται στα 1.582 mm, την ελάχιστη απόσταση από το έδαφος στα 190 mm, το ύψος σέλας στα 820 mm και το βάρος της μοτοσυκλέτας στα 235 στεγνά κιλά.

Στον εξοπλισμό της C1002V περιλαμβάνεται TFT έγχρωμη οθόνη οργάνων 7 ιντσών με συνδεσιμότητα, full-LED φώτα και τέσσερα εντυπωσιακά οριζόντια DRL LED φωτιστικά σώματα, ελαστικά Pirelli, συσκευή που συνδέει τη μοτοσυκλέτα στο διαδίκτυο, φωτιζόμενοι διακόπτες, ρεζερβουάρ 21 λίτρων, Riding Modes, Cruise Control, χούφτες, σχάρα, προστατευτικά κάγκελα, GPS Tracker, κουμπί πανικού που στέλνει σήμα σε προεπιλεγμένο τηλέφωνο ότι κινδυνεύετε, κ.α.

Οι χρωματισμοί της μοτοσυκλέτας είναι 4, η τιμή θα ανακοινωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2023, ενώ χρόνος άφιξης δίνεται το 2023, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες