Mia Rusthen - Σε κώμα μεν, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο δε

Είναι όμως ακόμα νωρίς για εκτίμηση της σοβαρότητας του τραυματισμού της αγωνιζόμενης του WorldWCR
Mia Rusthen
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/6/2024

Ελπιδοφόρα τα νέα για την αγωνιζόμενη στο νέο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών WorldWCR, Mia Rusthen, η οποία είχε τραυματιστεί στο κεφάλι στον αγώνα του Misano.

Θυμίζουμε πως οι γιατροί είχαν βάλει την Rusthen σε τεχνητό κώμα, ενώ την είχαν εγχειρήσει για να αφαιρέσουν ένα αιμάτωμα από τον εγκέφαλο και να μειώσουν την ενδοκρανιακή πίεση.

Την Τρίτη 18/6 ο οργανωτής του Πρωταθλήματος ανακοίνωσε πως "Η κατάσταση της Rusthen συνεχίζει να είναι σταθερή. Πιθανώς η Mia θα μεταφερθεί από την Ιταλία σε νοσοκομείο της Νορβηγίας τις επόμενες μέρες, εφόσον συμφωνήσουν και οι γιατροί."

Ενημέρωση όμως για την κατάσταση της αγωνιζόμενης του WorldWCR έδωσε και η οικογένεια της Rusthen, τη Δευτέρα το βράδυ: "Πρώτα απ' όλα θέλουμενα ευχαριστήσουμε όλους για την υποστήριξη και την αγάπη που στέλνετε στη Mia και σε εμάς μετά το ατύχημα κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα του Πρωταθλήματος, όπου η Mia χτύπησε στο κεφάλι.

Η Mia είναι ακόμα στο νοσοκομείο Maurizio Bufalini στην Ιταλία, και έχει την οικογένειά της μαζί της. Βρίσκεται ακόμα σε κώμα, όμως οι γιατροί αναφέρουν ευτυχώς πως έχει διαφύγει τον κίνδυνο κα είναι σε σταθερή κατάσταση. Τώρα εξετάζουμε το σχέδιο να τη μεταφέρουμε σε νοσοκομείο της Νορβηγίας, μόλις η κατάστασή της το επιτρέψει. Όσον αφορά στην έκταση του τραύματος, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να έχουμε εικόνα, όμως ελπίζουμε πως η καλή φυσική της κατάσταση και το πείσμα που έχει δείξει μέχρι σήμερα θα την βοηθήσουν να ξεπεράσει τον τραυματισμό της."

Ετικέτες

MOTUL WSBK: Ανανέωσε ο Lecuona με Ducati για δύο ακόμη χρόνια

Στο WSBK και στα κόκκινα θα παραμείνει ο Ισπανός ως το 2028
aruba
Από τον

Παύλο Καρατζά

23/7/2026

Η ομάδα Aruba.it Racing – Ducati ανακοίνωσε την ανανέωση της συμφωνίας της με τον Iker Lecuona, ο οποίος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα χρώματα της ιταλικής ομάδας για τις επόμενες δύο σεζόν του WSBK, οδηγώντας την εργοστασιακή Ducati Panigale V4 R.

Η επιβεβαίωση της παραμονής του Ισπανού αναβάτη αποτελεί ένδειξη συνέχειας σε μια κοινή πορεία που, από την αρχή της σεζόν του 2026, έχει αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα, με 20 βάθρα και την πρώτη του νίκη στα Superbikes που κατακτήθηκε στον πρώτο αγώνα του Donington Park.

Stefano Cecconi (Διευθυντής της ομάδας Aruba.it Racing – Ducati)

“Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που συνεχίζουμε αυτή την πορεία με τον Iker. Από την πρώτη στιγμή πιστέψαμε στο ταλέντο του, αλλά αυτό που μας κέρδισε πραγματικά ήταν ο τρόπος με τον οποίο εντάχθηκε στην ομάδα: προσαρμόστηκε στη μοτοσυκλέτα και στην ομάδα με εκπληκτική φυσικότητα, επιδεικνύοντας πάντα το ίδιο πάθος, την ίδια αφοσίωση και το ίδιο ομαδικό πνεύμα που χαρακτηρίζουν το γκαράζ μας. Το γεγονός ότι έχουμε μπροστά μας άλλες δύο σεζόν μαζί είναι μια φανταστική προοπτική. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας και έχουμε κάθε πρόθεση να τον διανύσουμε μέχρι το τέλος, με τη φιλοδοξία να αγωνιστούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.”

Luigi Dall'Igna (Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse)

“Η επιβεβαίωση της παραμονής του Iker για τις επόμενες δύο σεζόν αποτελεί σημαντικό μήνυμα για ολόκληρο το πρόγραμμα της Ducati στο WorldSBK. Μέσα σε λίγους μόνο μήνες, έχει αποδείξει ότι μπορεί να αξιοποιήσει στο έπακρο τη Panigale V4R, μετατρέποντας γρήγορα το δυναμικό του σε συγκεκριμένα αποτελέσματα και παρουσιάζοντας σταθερή πρόοδο τόσο από τεχνικής όσο και από αγωνιστικής άποψης. Τα τρέχοντα θεμέλια είναι πολύ σταθερά και το περιθώριο ανάπτυξης είναι ενδιαφέρον. Ο Iker έχει φέρει ταχύτητα, ευαισθησία στην οδήγηση και εμπειρία, όλα θεμελιώδη στοιχεία σε ένα πρωτάθλημα που γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό. Τώρα ο στόχος είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μεθοδικά, προσπαθώντας να ανεβάσουμε ακόμη περισσότερο το επίπεδο σε όλους τους τομείς. Είμαστε πεπεισμένοι ότι, με αυτή τη φιλοδοξία και τη συνέχεια, μπορεί να αποτελέσει έναν από τους πρωταγωνιστές στις σημαντικότερες προκλήσεις που μας περιμένουν στο εγγύς μέλλον.”

Iker Lecuona (Aruba.it Racing – Ducati #7)

“Είμαι πραγματικά χαρούμενος. Έχω ήδη πει πολλές φορές πως η ζωή μου έχει αλλάξει εντελώς από τότε που εντάχθηκα σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια. Για αυτόν τον λόγο η ανανέωση του συμβολαίου μου με την Aruba.it Racing – Ducati με ικανοποιεί βαθιά. Θέλω να ευχαριστήσω την Aruba και τη Ducati που μου δίνουν αυτή τη νέα ευκαιρία. Είναι υπέροχο να σκέφτομαι ένα κοινό μέλλον, αλλά το πιο σημαντικό τώρα είναι να ολοκληρώσουμε αυτή τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προσπαθώντας να διασκεδάσουμε, να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις επιδόσεις μας και, πάνω απ’ όλα, να πετυχαίνουμε όλο και πιο σημαντικά αποτελέσματα.”