Supercross 2024 Daytona - O Jett Lawrence αυξάνει την απόστασή από τους διώκτες του στην κορυφή - [VIDEO]

Πρώτη νίκη στην καριέρα του για τον Tom Vialle με KTM στα 250SX
motomagSupercross 2024 Daytona – O Jett Lawrence αυξάνει την απόστασή του στην κορυφή
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

5/3/2024

Στον όγδοο γύρο του φετινού Monster Energy AMA Supercross, ο rookie της μεγάλης κατηγορίας Jett Lawrence πήρε την τρίτη του νίκη για φέτος στα 450, με τον Tom Vialle να σημειώνει την πρώτη νίκη της καριέρας του στα 250SX East, στην ιστορική πίστα Daytona International Speedway, στον 4ο συνεχόμενο γύρο που καταγράφει ρεκόρ προσέλευσης το 2024.

Η Daytona International Speedway είναι η μοναδική πίστα που φιλοξενεί κάθε χρόνο αγώνα SX, γιορτάζοντας φέτος τα 50 χρόνια ιστορίας του Πρωταθλήματος. Η βροχή που έπεσε κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε συνδυασμό με το μαλακό χώμα της πίστας, που βρίσκεται μέσα στη μεγάλη κυκλική διαδρομή της Daytona, δημιούργησαν λούκια που έμοιαζαν με... φαράγγια (!), ενώ αποτέλεσε έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες ever στη συγκεκριμένη πίστα.

Supercross 2024 Daytona – O Jett Lawrence αυξάνει την απόστασή του στην κορυφή

Παρ’ όλ’ αυτά, ο Jett Lawrence της Team Honda HRC δεν πτοήθηκε, καταφέρνοντας να πάρει την νίκη, μπροστά από τον Eli Tomac της Monster Energy Yamaha Star Racing, ο οποίος στο δεύτερο μισό του αγώνα έτρεχε με καπνούς να βγαίνουν από τη μοτοσυκλέτα του! Ο Αυστραλός αναβάτης έσπασε έτσι, το σερί του Αμερικανού, ο οποίος για πέντε συνεχόμενες χρονιές βρισκόταν στο πρώτο σκαλί του βάθρου στην Daytona, ενώ ταυτόχρονα ο Lawrence αύξησε την διαφορά του στην γενική βαθμολογία.

Supercross 2024 Daytona – O Jett Lawrence αυξάνει την απόστασή του στην κορυφή

Τρίτος ήρθε ο τραυματίας Chase Sexton της Red Bull KTM Factory Racing, ο οποίος στον κυρίως αγώνα πήρε το Holeshot, μένοντας για ένα διάστημα μπροστά. O Webb, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση γενικής, δεν κατάφερε κάτι περισσότερο από την τέταρτη θέση, βλέποντας τον Lawrence να ξεφεύγει στο κυνήγι του τίτλου. Μετά τον όγδοο γύρο στην Daytona, ο οποίος είναι ο τέταρτος στην σειρά που σπάει ρεκόρ προσέλευσης, η γενική βαθμολογία βρίσκει τον Αυστραλό στην πρώτη θέση με 160 βαθμούς, τον Cooper Web στην δεύτερη με 150, ενώ μόλις τρεις βαθμούς πίσω ακολουθεί ο Chase Sexton έχοντας μέχρι στιγμής 147 πόντους.

Όπως δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Lawrence, νιώθει πολύ χαρούμενος που κατάφερε να κερδίσει στην πρώτη του επαφή με την πίστα της Daytona με μοτοσυκλέτα 450 κυβικών. Έκλεισε τις δηλώσεις του ευχαριστώντας τον κόσμο, ο οποίος δημιούργησε μία εορταστική ατμόσφαιρα.

Supercross 2024 Daytona – O Jett Lawrence αυξάνει την απόστασή του στην κορυφή

Από την άλλη ο Tomac, όταν ρωτήθηκε για το αν είχε καταλάβει ότι στο δεύτερο μισό του αγώνα η μοτοσυκλέτα του έβγαζε καπνούς, είπε ότι δεν κοίταξε ποτέ τον πίνακα της ομάδας του, οπότε δεν είχε συνειδητοποιήσει τι γινόταν. Όπως εξήγησε, χρησιμοποίησε πολύ τον συμπλέκτη στον αγώνα, με τις συνθήκες που επικρατούσαν να έχουν δημιουργήσει βαθιά λούκια, αναγκάζοντάς τον να πατινάρει αρκετά. Συνέχισε λέγοντας ότι η λάθος γραμμή που επέλεξε αρχικά στο μεγάλο άλμα του στέρησε πολύτιμο χρόνο, αφήνοντάς τον στη δεύτερη θέση.

Τέλος, ο Chase Sexton, φάνηκε αρκετά ικανοποιημένος λέγοντας ότι κάνουν βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Το τραυματισμένο του χέρι έπαιξε τον ρόλο του, καθώς ο Sexton στην αρχή έκανε κάποια άλματα, που στην συνέχεια απέφευγε λόγω του πόνου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πηγαίνει πιο αργά από τους προπορευόμενους, μένοντας στην τρίτη θέση.

Supercross 2024 Daytona – O Jett Lawrence αυξάνει την απόστασή του στην κορυφή

Στην Daytona διεξήχθη και ο τρίτος γύρων των 250SX της Ανατολικής Ακτής, με το θέαμα να μην απουσιάζει ούτε στην μικρή κατηγορία. Αν και ο Cameron McAdoo της Monster Energy Pro Circuit Kawasaki βρέθηκε από νωρίς μπροστά, ένα λάθος τον οδήγησε στο να βγει εκτός πίστας. Αυτό, έδωσε την ευκαιρία στον Tom Vialle που ακολουθούσε να περάσει πρώτος, παίρνοντας την πρώτη νίκη της καριέρας του στο Monster Energy AMA Supercross, αφήνοντας τον McAdoo στη δεύτερη θέση.

Supercross 2024 Daytona – O Jett Lawrence αυξάνει την απόστασή του στην κορυφή

Το βάθρο έκλεισε ο ομόσταυλός του, Seth Hammaker, ο οποίος βοήθησε την Kawasaki να κάνει το 2-3 στην Daytona. Με τη δεύτερη θέση του, ο McAdοο πέρασε στην δεύτερη θέση της γενικής βαθμολογίας με 51 βαθμούς, μόλις έναν πίσω από τον Max Anstie, ο οποίος τερμάτισε 8ος στην Daytona, μένοντας στους 52 βαθμούς. Ο Pierce Brown, έπεσε στην τρίτη θέση γενικής, έχοντας τους ίδιους βαθμούς με τον McAdoo.

Supercross 2024 Daytona – O Jett Lawrence αυξάνει την απόστασή του στην κορυφή

Ο Tom Vialle, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα δήλωσε ότι η πίστα ήταν δύσκολη, όμως η μοτοσυκλέτα του τον βοήθησε. Αν και η εκκίνησή του δεν ήταν η καλύτερη, κατάφερε να περάσει τους προπορευόμενους αναβάτες, παίρνοντας την πρώτη του νίκη, η οποία έρχεται μετά το πρώτο του βάθρο, στον έβδομο γύρο.

Supercross 2024 Daytona – O Jett Lawrence αυξάνει την απόστασή του στην κορυφή

Κατά τη διάρκεια του γύρου στην Daytona, ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες και οι τοποθεσίες για τα Playoff και τον Τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος SuperMotocross 2024. Με το πέρας των 28 γύρων του Monster Energy AMA Supercross και AMA Pro Motocross, οι πρώτοι 20 αναβάτες που θα έχουν συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους αθροιστικά από τα δύο Πρωταθλήματα θα συνεχίσουν για τα Playoff. Οι αναβάτες που τερμάτισαν μεταξύ των θέσεων 21-30 σε κάθε αγώνα θα αγωνίζονται σε έναν προκριματικό αγώνα (LCQ), προκειμένου να συμπληρώνεται το ρόστερ των 22 αναβατών στη σχάρα εκκίνησης. Πριν την έναρξη των αγώνων, που θα ξεκινήσουν μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, ο πίνακας της βαθμολογίας θα μηδενίσει, με κάθε αναβάτη να διατηρεί τους βαθμούς ενός γύρου, ανάλογα με την θέση που έχει στην γενική βαθμολογία. Δύο αγώνες Playoff και ένας Τελικός, με κάθε έναν με περισσότερους βαθμούς από τον προηγούμενο, θα αναδείξουν τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή SuperMotocross τόσο στην κατηγορία των 450 κυβικών, όσο και σε εκείνη των 250 κυβικών.

Το επόμενο Σάββατο, το Supercross 2024 πηγαίνει, στο Protective Stadium στο Birmingham της Alabama, μία νέα προσθήκη για την φετινή σεζόν για τον 9ο από τους 17 συνολικά γύρους του Monster Energy AMA Supercross Championship.

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες