Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 5ΟΣ Μέγαρα: Πρωταθλητής 2021 ο Παπαγγέλου! Αναλυτικά Αποτελέσματα κατηγοριών

Όλα όσα έγιναν στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/10/2021

Παρά τις λιγοστές συμμετοχές, όπως λέγαμε και εχθές για την κατάταξη, δεν έλειψε το θέαμα σε όλες τις κατηγορίες με τους συμμετέχοντες να κρατούν ψηλά τον πήχη ακόμη και εκεί που το πρωτάθλημα είχε κριθεί.

Πολύ ωραίες μάχες στην Superbike που ο Δημήτρης Παπαγγέλου κράτησε τον άσο στην μοτοσυκλέτα κατακτώντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο, αλλά μάχες είχαμε και στην Supersport και στην OPEN, και φυσικά την δική της αίγλη είχε η Racing.

Με τον φετινό τίτλο και ανίκητος μέσα στα Μέγαρα, ο Δημήτρης Παπαγγέλου δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την υπεροχή του, έχοντας κερδίσει το πρωτάθλημα σε μία δύσκολη περσινή χρονιά. Φέτος όμως πέρα από την απουσία του Συνιώρη δεν υπήρχαν πτώσεις, κυρίως του βασικού διεκδικητή του Σωτήρη Μπεγνή, με τον Παπαγγέλου να πραγματοποιεί ένα σερί νικών εξασφαλίζοντας με εντυπωσιακό τρόπο τον τίτλο σήμερα.

Με μία φοβερή εκκίνηση ο Παπαγγέλου βρέθηκε μπροστά αλλά γρήγορα ο Μπεγνής έδειξε πως δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος και μπαίνοντας επικεφαλής έφτιαξε μία μικρή διαφορά, τόση όση χρειάζεται για να μην υπάρχει απειλή σε κάθε στροφή και οδήγησε έτσι το πρώτο μισό του αγώνα. Φαίνεται πως ο Παπαγγέλου απλά περίμενε όμως γιατί όχι απλά πέρασε εμπρός αλλά όταν το έκανε εξασφάλισε επίσης μία διαφορά που ενώ δεν ήταν τέτοια που θα μπορούσε να επαναπαυθεί, ταυτόχρονα επίσης δεν υπήρχε άμεση απειλή από τον Μπεγνή, μέχρι που στους τελευταίους γύρους ο Μπεγνής έκοψε τον ρυθμό του και ο Παπαγγέλου πήρε το πρωτάθλημα με μία μεγάλη εντυπωσιακή νίκη. Μέχρι να περάσει όμως και να οδηγήσει τον αγώνα, είχε κάποια στιγμή πίσω του τον Τριντή που ως γνήσιος αγωνιζόμενος δεν πρόκειται να αφήσει ευκαιρία να πάει χαμένη.

Ο Πίππος με τον Τριντή μας χάρισαν ένα εξαιρετικό θέαμα με δυνατή μάχη σε όλο τον αγώνα που κατέληξε με επικράτηση του Πίππου στο τέλος του αγώνα περνώντας στην Κ6. Την πεντάδα και ταυτόχρονα και τις συμμετοχές, συμπλήρωσε ο Θεοδωρόπουλος σε έναν αγώνα που για μεγάλο του μέρος δεν μπορούσες με σιγουριά να πεις ποιον θα αναδείξει πρωταθλητή.

Στην Supersport ο Μενέλαος Κοντογιάννης εξασφάλισε πως ο Παπαγεωργίου δεν θα είχε εύκολη δουλειά με την αποχή του Καρακώστα. Όχι απλά μας χάρισαν θέαμα, αλλά ο Κοντογιάννης θύμισε στον Παπαγεωργίου πώς ήταν οι προηγούμενοι αγώνες όταν άλλαξαν θέσεις για λίγο. Εξαιρετική οδήγηση και από τους δύο και δυνατό θέαμα. Πίσω τους ο Γεωργόπουλος Νικόλαος έκανε μοναχικό αγώνα στην τρίτη θέση από ένα σημείο και μετά με τέταρτο τον Τζωρτζόπουλο Γιάννη και τον Χάλαρη Γεώργιο να ολοκληρώνει την πεντάδα.

Στην Racing κατηγορία ο Παντελεάκης Βασίλης έκανε το αναμενόμενο, έφυγε μπροστά και γυρνούσε τρία δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από τον δεύτερο και τουλάχιστον έντεκα από την τελευταία θέση της γενικής. Δεύτερος ο Αρναουτάκης, τρίτος ο Λεφέβρ, τέταρτος ο Σακελλαρίου και πέμπτος ο Εϊπόγλου με τον Κίτσο να εγκαταλείπει από μηχανική βλάβη. Στην έκτη θέση της γενικής η μοναδική γυναίκα που αγωνίστηκε σήμερα, η Δήμητρα Λαδά που ταυτόχρονα ήταν και μόνη της στην SSP300 σηκώνοντας έτσι και την καρό σημαία.

Στην OPEN την κατηγορία με τις περισσότερες συμμετοχές, υπήρχε πρόβλημα με τα φώτα της εκκίνησης πράγμα που οδήγησε σε τέσσερις συνολικά εκκινήσεις, ενώ άργησαν οι οδηγοί να ενημερωθούν την πρώτη φορά με αποτέλεσμα να τρέχουν την μισή πίστα σε ρυθμό αγώνα και να σημειώνεται και πτώση που την αποτυπώνουμε φωτογραφικά. Τελικά η τέταρτη κατά σειρά εκκίνηση δόθηκε με σημαία αλλά η ενημέρωση προς τους οδηγούς έγινε με τους κινητήρες αναμμένους και κάποιοι δεν κατάλαβαν ακριβώς που έπρεπε να κοιτάξουν. Ο αγώνας μετά από αυτό συνεχίστηκε κανονικά και εξελίχθηκε σε αγώνα γοήτρου για τον Νώντα Καρυώτη και τον Μπούρο Ιωάννη. Ο πρώτος υπερασπιζόμενος τον τίτλο που έχει κερδίσει από τον προηγούμενο αγώνα και ο δεύτερος θέλοντας μία νίκη μετά από πολλές εγκαταλείψεις. Αυτό οδήγησε σε έντονη μάχη με μπόλικο θέαμα. Ο Μπούρος πήρε την εκκίνηση αλλά ο Καρυώτης τον έφτασε και τον πέρασε χτίζοντας και μία μικρή διαφορά. Ο Μπούρος δεν παράτησε τα όπλα εκεί και ξανά πέρασε μπροστά και μάλιστα στην Κ5 σε στυλ Παπαγγέλου, ένα σημείο που δεν συνηθίζονται οι προσπεράσεις. Ο Καρυώτης επέδειξε εντυπωσιακότατη οδήγηση με πολύ δυνατά φρένα και η αμφίρροπη μάχη έμελλε να τελειώσει με εξωτερική παρέμβαση. Ντουπλάροντας πιο αργούς αναβάτες, οι μπλε σημαίες που κατά γενική ομολογία έβγαιναν σωστά με λίγα μόνο παράπονα να υπάρχουν, ενημέρωσαν και αυτή την φορά πως έρχονται γρηγορότεροι αναβάτες. Περνάει άνετα ο Μπούρος και φαίνεται πως ο πιο αργός αναβάτης φαντάστηκε πως ένας ήταν και τέλος, μπαίνοντας στην γραμμή για τα φρένα της Κ1. Κολλητά όμως με τον Μπούρο ερχόταν ο Νώντας που κυνηγιόταν μαζί του σε όλο τον αγώνα χωρίς να έχει περιθώρια αντίδρασης σε εκείνο το σημείο με την πτώση να είναι αναπόφευκτη και να αποτυπώνεται φωτογραφικά στο τέλος του άρθρου, ευτυχώς χωρίς σοβαρές συνέπειες για τους αναβάτες.

Με τον 5ο αγώνα στα Μέγαρα ολοκληρώνεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2021 και μένει να ελπίζουμε σε μία επόμενη σεζόν χωρίς τα τεράστια προβλήματα της περιόδου της πανδημίας με καλύτερες ημέρες για όλα τα αγωνίσματα.

Περισσότερες φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου ενώ θα ακολουθήσει και φωτογραφικό αφιέρωμα.

Αναλυτικά Αποτελέσματα:

 

Ντίνος Μαυρόπουλος - Διπλός Πρωταθλητής SSP300 2023, σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας και BMU

Με νέο, επίσημο ρεκόρ πίστας, στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών
Ντίνος Μαυρόπουλος
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/10/2023

Ο Ντίνος Μαυρόπουλος πήρε όχι έναν, αλλά δύο τίτλους στην κατηγορία SSP300 για το 2023, τον πρώτο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας που διεξήχθη αποκλειστικά στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, και τον δεύτερο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας. Παράλληλα, “έγραψε” και νέο ρεκόρ πίστας στις Σέρρες, με 1:23.832, έναν εντυπωσιακό χρόνο αν λάβεις υπόψη σου την έλλειψη κυβισμού, και το πόσο χάνει μια SSP300 μοτοσυκλέτα στη μεγάλη ευθεία. Σημειώστε πως ο νεαρός Έλληνας αναβάτης είχε πετύχει τον ίδιο άθλο (διπλός Πρωταθλητής) και πέρυσι!

Το τελευταίο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος και του Πανελλήνιου έκλεισε για τον Μαυρόπουλο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: δυο νίκες , Pole position και ένα Ρεκόρ πίστας! Έτσι έκλεισε το φετινό πρωτάθλημα με πολύ δυνατούς αγώνες και με αποκόμιση μεγάλης και πολύτιμης εμπειρίας.

Ντίνος Μαυρόπουλος

Σε δηλώσεις του μετά την κατάκτηση των δύο τίτλων, ο Ντίνος Μαυρόπουλος (δεξιά στην άνω φωτό) ευχαρίστησε την ομάδα του, ARP Racing Academy, και όλους όσους πίστεψαν σε εκείνον για άλλη μια αγωνιστική χρονιά.

@arp_academy @yamahamotorgreece @yamaha_racing_hellas @sambacoffeeroasters @motoholicsgr @motodynamicsgr @motod1rect @alpinestars @nolangroup @pirelli @dnafilters @extraproducts.tasoulis @yamaha_spiliotis1_official @mouratisgp @lyopayofficial @greekmadness_ @nikos9295 @solid.lift @vgrteamgeorgakopoulos

Ετικέτες