Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 5ΟΣ Μέγαρα: Πρωταθλητής 2021 ο Παπαγγέλου! Αναλυτικά Αποτελέσματα κατηγοριών

Όλα όσα έγιναν στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/10/2021

Παρά τις λιγοστές συμμετοχές, όπως λέγαμε και εχθές για την κατάταξη, δεν έλειψε το θέαμα σε όλες τις κατηγορίες με τους συμμετέχοντες να κρατούν ψηλά τον πήχη ακόμη και εκεί που το πρωτάθλημα είχε κριθεί.

Πολύ ωραίες μάχες στην Superbike που ο Δημήτρης Παπαγγέλου κράτησε τον άσο στην μοτοσυκλέτα κατακτώντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο, αλλά μάχες είχαμε και στην Supersport και στην OPEN, και φυσικά την δική της αίγλη είχε η Racing.

Με τον φετινό τίτλο και ανίκητος μέσα στα Μέγαρα, ο Δημήτρης Παπαγγέλου δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την υπεροχή του, έχοντας κερδίσει το πρωτάθλημα σε μία δύσκολη περσινή χρονιά. Φέτος όμως πέρα από την απουσία του Συνιώρη δεν υπήρχαν πτώσεις, κυρίως του βασικού διεκδικητή του Σωτήρη Μπεγνή, με τον Παπαγγέλου να πραγματοποιεί ένα σερί νικών εξασφαλίζοντας με εντυπωσιακό τρόπο τον τίτλο σήμερα.

Με μία φοβερή εκκίνηση ο Παπαγγέλου βρέθηκε μπροστά αλλά γρήγορα ο Μπεγνής έδειξε πως δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος και μπαίνοντας επικεφαλής έφτιαξε μία μικρή διαφορά, τόση όση χρειάζεται για να μην υπάρχει απειλή σε κάθε στροφή και οδήγησε έτσι το πρώτο μισό του αγώνα. Φαίνεται πως ο Παπαγγέλου απλά περίμενε όμως γιατί όχι απλά πέρασε εμπρός αλλά όταν το έκανε εξασφάλισε επίσης μία διαφορά που ενώ δεν ήταν τέτοια που θα μπορούσε να επαναπαυθεί, ταυτόχρονα επίσης δεν υπήρχε άμεση απειλή από τον Μπεγνή, μέχρι που στους τελευταίους γύρους ο Μπεγνής έκοψε τον ρυθμό του και ο Παπαγγέλου πήρε το πρωτάθλημα με μία μεγάλη εντυπωσιακή νίκη. Μέχρι να περάσει όμως και να οδηγήσει τον αγώνα, είχε κάποια στιγμή πίσω του τον Τριντή που ως γνήσιος αγωνιζόμενος δεν πρόκειται να αφήσει ευκαιρία να πάει χαμένη.

Ο Πίππος με τον Τριντή μας χάρισαν ένα εξαιρετικό θέαμα με δυνατή μάχη σε όλο τον αγώνα που κατέληξε με επικράτηση του Πίππου στο τέλος του αγώνα περνώντας στην Κ6. Την πεντάδα και ταυτόχρονα και τις συμμετοχές, συμπλήρωσε ο Θεοδωρόπουλος σε έναν αγώνα που για μεγάλο του μέρος δεν μπορούσες με σιγουριά να πεις ποιον θα αναδείξει πρωταθλητή.

Στην Supersport ο Μενέλαος Κοντογιάννης εξασφάλισε πως ο Παπαγεωργίου δεν θα είχε εύκολη δουλειά με την αποχή του Καρακώστα. Όχι απλά μας χάρισαν θέαμα, αλλά ο Κοντογιάννης θύμισε στον Παπαγεωργίου πώς ήταν οι προηγούμενοι αγώνες όταν άλλαξαν θέσεις για λίγο. Εξαιρετική οδήγηση και από τους δύο και δυνατό θέαμα. Πίσω τους ο Γεωργόπουλος Νικόλαος έκανε μοναχικό αγώνα στην τρίτη θέση από ένα σημείο και μετά με τέταρτο τον Τζωρτζόπουλο Γιάννη και τον Χάλαρη Γεώργιο να ολοκληρώνει την πεντάδα.

Στην Racing κατηγορία ο Παντελεάκης Βασίλης έκανε το αναμενόμενο, έφυγε μπροστά και γυρνούσε τρία δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από τον δεύτερο και τουλάχιστον έντεκα από την τελευταία θέση της γενικής. Δεύτερος ο Αρναουτάκης, τρίτος ο Λεφέβρ, τέταρτος ο Σακελλαρίου και πέμπτος ο Εϊπόγλου με τον Κίτσο να εγκαταλείπει από μηχανική βλάβη. Στην έκτη θέση της γενικής η μοναδική γυναίκα που αγωνίστηκε σήμερα, η Δήμητρα Λαδά που ταυτόχρονα ήταν και μόνη της στην SSP300 σηκώνοντας έτσι και την καρό σημαία.

Στην OPEN την κατηγορία με τις περισσότερες συμμετοχές, υπήρχε πρόβλημα με τα φώτα της εκκίνησης πράγμα που οδήγησε σε τέσσερις συνολικά εκκινήσεις, ενώ άργησαν οι οδηγοί να ενημερωθούν την πρώτη φορά με αποτέλεσμα να τρέχουν την μισή πίστα σε ρυθμό αγώνα και να σημειώνεται και πτώση που την αποτυπώνουμε φωτογραφικά. Τελικά η τέταρτη κατά σειρά εκκίνηση δόθηκε με σημαία αλλά η ενημέρωση προς τους οδηγούς έγινε με τους κινητήρες αναμμένους και κάποιοι δεν κατάλαβαν ακριβώς που έπρεπε να κοιτάξουν. Ο αγώνας μετά από αυτό συνεχίστηκε κανονικά και εξελίχθηκε σε αγώνα γοήτρου για τον Νώντα Καρυώτη και τον Μπούρο Ιωάννη. Ο πρώτος υπερασπιζόμενος τον τίτλο που έχει κερδίσει από τον προηγούμενο αγώνα και ο δεύτερος θέλοντας μία νίκη μετά από πολλές εγκαταλείψεις. Αυτό οδήγησε σε έντονη μάχη με μπόλικο θέαμα. Ο Μπούρος πήρε την εκκίνηση αλλά ο Καρυώτης τον έφτασε και τον πέρασε χτίζοντας και μία μικρή διαφορά. Ο Μπούρος δεν παράτησε τα όπλα εκεί και ξανά πέρασε μπροστά και μάλιστα στην Κ5 σε στυλ Παπαγγέλου, ένα σημείο που δεν συνηθίζονται οι προσπεράσεις. Ο Καρυώτης επέδειξε εντυπωσιακότατη οδήγηση με πολύ δυνατά φρένα και η αμφίρροπη μάχη έμελλε να τελειώσει με εξωτερική παρέμβαση. Ντουπλάροντας πιο αργούς αναβάτες, οι μπλε σημαίες που κατά γενική ομολογία έβγαιναν σωστά με λίγα μόνο παράπονα να υπάρχουν, ενημέρωσαν και αυτή την φορά πως έρχονται γρηγορότεροι αναβάτες. Περνάει άνετα ο Μπούρος και φαίνεται πως ο πιο αργός αναβάτης φαντάστηκε πως ένας ήταν και τέλος, μπαίνοντας στην γραμμή για τα φρένα της Κ1. Κολλητά όμως με τον Μπούρο ερχόταν ο Νώντας που κυνηγιόταν μαζί του σε όλο τον αγώνα χωρίς να έχει περιθώρια αντίδρασης σε εκείνο το σημείο με την πτώση να είναι αναπόφευκτη και να αποτυπώνεται φωτογραφικά στο τέλος του άρθρου, ευτυχώς χωρίς σοβαρές συνέπειες για τους αναβάτες.

Με τον 5ο αγώνα στα Μέγαρα ολοκληρώνεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2021 και μένει να ελπίζουμε σε μία επόμενη σεζόν χωρίς τα τεράστια προβλήματα της περιόδου της πανδημίας με καλύτερες ημέρες για όλα τα αγωνίσματα.

Περισσότερες φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου ενώ θα ακολουθήσει και φωτογραφικό αφιέρωμα.

Αναλυτικά Αποτελέσματα:

 

Αντώνης Βεντούρας: Ξεκίνημα με νίκη και βάθρο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα

Πολύ δυναμική αρχή σε νέα κατηγορία SSP300 για τον νεαρό αναβάτη
αντώνης βεντούρας
Από τον

Παύλο Καρατζά

21/4/2026

Ο Αντώνης Βεντούρας ήταν εξαιρετικός στον διπλό αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που διεξήχθη στην πίστα των Σερρών μαζί με το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας μία νίκη και μία δεύτερη θέση στην κατηγορία SSP300.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ομάδας:

Ο πρωταθλητής Βαλκανίων 2025 στην κατηγορία CFMOTO 300 ξεκίνησε δυναμικά τη χρονιά στην νέα κατηγορία όπου αγωνίζεται πλέον, SSP 300, με Yamaha R3, δείχνοντας από τις κατατακτήριες δοκιμές τις διαθέσεις του, κατακτώντας την pole position.

Στον αγώνα του Σαββάτου, η μάχη για τις πρώτες θέσεις ήταν ιδιαίτερα έντονη, με πολλούς αναβάτες να διεκδικούν τη νίκη. Ο Βεντούρας (#22) βρέθηκε στο γκρουπ των πρωτοπόρων, με συνεχείς εναλλαγές θέσεων και υψηλό ρυθμό. Παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν από ένα στιγμιαίο πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων, κατάφερε να τερματίσει στη 2η θέση, σε απόσταση μόλις 0,069 δευτερολέπτων από τον 30χρονο Τούρκο νικητή Oguz Tashan (Kawasaki 400).

αντώνης βεντούρας

Η εικόνα της Κυριακής επιβεβαίωσε την αγωνιστική του εξέλιξη. Με σταθερή παρουσία στην πρώτη τριάδα και εξαιρετική διαχείριση του αγώνα, ο Βεντούρας πραγματοποίησε την καθοριστική του επίθεση στο τέλος, περνώντας στην πρώτη θέση και κατακτώντας τη νίκη με διαφορά 0,177 δευτερολέπτων.

Η διπλή αυτή επιτυχία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος αναδεικνύει τη δυναμική του νεαρού αθλητή και ενισχύει τις προσδοκίες για μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική συνέχεια στη σεζόν 2026.

αντώνης βεντούρας

Με εμφανή ικανοποίηση και συγκίνηση, ο Αντώνης Βεντούρας μίλησε μετά την ολοκλήρωση των αγώνων στις Σέρρες, τονίζοντας πως η προσπάθεια και οι θυσίες όλης της ομάδας δικαιώνονται. "Δουλέψαμε ασταμάτητα για να φτάσουμε εδώ," ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τη νέα του ομάδα Pascota Racing Team, την ARP Racing Academy και τον προπονητή του, Δημοσθένη Μαυρόπουλο, για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους, επισημαίνοντας ότι η πίστη τους αποτελεί σημαντικό κίνητρο για τη συνέχεια.

Επιπλέον, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους τους χορηγούς που στέκονται δίπλα του, ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στον πατέρα του, τον οποίο χαρακτήρισε ως "βράχο" στην πορεία του, τονίζοντας ότι χωρίς εκείνον τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο.

ventouras

Ο Αντώνης Βεντούρας είναι ενεργός στo Instagram ενημερώνοντας για την κάθε εξέλιξη της αγωνιστικής χρονιάς του.