Ducati “We Ride As One” 2023 - 15.000 Ducatisti σε μια παγκόσμια βόλτα την ίδια ημέρα

Με συμμετοχή 50 χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας
Ducati - We Ride As One 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/5/2023

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ducati, πραγματοποίησε με επιτυχία τη παγκόσμια συνάντηση “We Ride As One”, μέσω της οποία οι Ducatisti συμμετείχαν την ίδια ημέρα σε βόλτες που οργάνωσαν οι κατά τόπου αντιπροσωπείες.

Η δεύτερη έκδοση του παγκόσμιου event “We Ride As One”, της Ducati πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 6 Μαΐου, με 15.000 λάτρεις της Ιταλικής εταιρείας να ζουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία σε πάνω από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το Παρίσι, η Νέα Υόρκη, η Κολωνία, η Βομβάη, οι Βρυξέλλες, η Αθήνα και πολλές άλλες πόλεις σε παγκόσμια κλίμακα αποτέλεσαν το σκηνικό της παγκόσμιας βόλτας της ιταλικής εταιρείας.

Ducati Athens

Στην Αθήνα, με αφετηρία το Ducati Athens, κομβόι με 70 μοτοσυκλέτες και περισσότερους από 100 ενθουσιώδεις φίλους της μάρκας και τη συμμετοχή του επίσημου Ducati Official Club Hellas, πέρασε από τις Στήλες Ολυμπίου Διός και το Ζάππειο για να κατευθυνθεί στην παραλιακή, διασχίζοντας την Αθηναϊκή Ριβιέρα, με τελικό προορισμό την Ολυμπιακή Μαρίνα, στο Λαύριο. Με αφετηρία την Fan Motorcycles, άλλο ένα group 20 μοτοσυκλετών κατευθύνθηκε προς την Βορειανατολική Αττική, επιλέγοντας πιο ορεινές διαδρομές για να καταλήξουν στο Πόρτο Ράφτη.

Ducati - We Ride as One 2023

Στην Παγκόσμια βόλτα του Borgo Panigale συμμετείχαν 334 αντιπρόσωποι Ducati, μαζί με 159 διεθνείς επίσημες λέσχες της Ιταλικής εταιρείας που βρίσκονται και στις πέντε ηπείρους του πλανήτη.

Ducati - We Ride as One 2023

Στο επίσημο κανάλι της στο Instagram, η Ducati αναφέρθηκε στο “We Ride As One” σε όλο τον κόσμο σε πραγματικό χρόνο, αναρτώντας βίντεο και εικόνες της συγκεκριμένης ημέρας στις ιστορίες της στο Ίνσταγκραμ (Instagram Stories). Όλο το περιεχόμενο παραμένει ορατό στο κανάλι της Ducati στα highlights #WeRideAsOne.

Ducati - We Ride as One 2023

Ο Francesco Milicia, Αντιπρόεδρος Παγκόσμιων Πωλήσεων & After Sales της Ducati δήλωσε: "Το We Ride As One είναι ένα γεγονός που αντιπροσωπεύει τη Ducati και την αποστολή της να δημιουργεί αξέχαστες εμπειρίες για όλους τους λάτρεις της. Σε τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχει μια απίστευτη ατμόσφαιρα που μεταδίδει την αίσθηση ότι ανήκουμε σε μια μεγάλη οικογένεια που περιλαμβάνει όλους τους Ducatisti, τα επίσημα κλαμπ, τους αντιπροσώπους και τους υπαλλήλους της εταιρείας. Το να βλέπουμε χιλιάδες μοτοσυκλέτες Ducati να παρελαύνουν μαζί σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο την ίδια μέρα, είναι ένα μοναδικό συναίσθημα που μας γεμίζει υπερηφάνεια. Είχα τη χαρά να διασχίσω τους όμορφους δρόμους της Ρώμης παρέα με τον αναβάτη του MotoGP Fabio Di Giannantonio, μαζί με τους συναδέλφους της Ducati Roma, που γιόρτασε τα 10 χρόνια λειτουργίας της, και πολλούς ενθουσιώδεις φίλους".

Ετικέτες

Faster Than Life – Nτοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

O Dave Madsen-Mygdal συνεχίζει να αγωνίζεται στα 60 του, μετρώντας 149 εκκινήσεις
motomagFaster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

19/4/2024

Το ντοκιμαντέρ “Faster Than Life” αναμένεται να βγει στις οθόνες τον Μάιο του 2024, εξιστορώντας μία από τις πιο όμορφες και ρομαντικές ανέκδοτες ιστορίες του TT, αυτή του ιδιώτη αγωνιζόμενου Dave Madsen-Mygdal, ο οποίος στα 60 του χρόνια μετρά... 149 εκκινήσεις (!), ενώ αναμένεται να δώσει το παρών και στο TT του 2024.

Γεννημένος στο Douglas, την πρωτεύουσα του θρυλικού Νησιού, ο Dave Madsen-Mygdal ξεκίνησε να τρέχει στους δρόμους του Isle of Man το 1979. Από το 1985 συμμετέχει αδιάκοπα στο θεσμό του TT, όχι όμως με κάποια εργοστασιακή ομάδα, αλλά ως ιδιώτης. Το γεγονός αυτό από μόνο του μεγαλώνει ακόμη περισσότερο τη σπουδαιότητα του κατορθώματός του, καθώς καλείται να καλύψει μόνος του τα έξοδα της συμμετοχής του.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Το πάθος του όμως για τους αγώνες δρόμου φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερο από το κόστος, κάτι που φάινεται και από τις 149 εκκινήσεις του στον εμβληματικό Road-Racing αγώνα! Το 2024, στα 60 του πλέον χρόνια πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, ο Dave αναμένεται να βρεθεί για ακόμα μία φορά μεταξύ των αγωνιζομένων. Μόλις τρεις ακόμα αναβάτες έχουν ξεπεράσει το τριψήφιο φράγμα, με πιο πρόσφατο τον 8 χρόνια νεότερό του John McGuinness, ο οποίος πριν λίγες μέρες έκλεισε τα 52, έχοντας 104 εκκινήσεις στο IOMTT. Την εξαιρετικά μικρή λίστα ολοκληρώνουν ο δέκα φορές νικητής Ian Lougher, ο οποίος σταμάτησε στις 136 και ο Jim Hodson με 114, που το 2002 τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία Lightweight 400. Στην ίδια κατηγορία ο Mygdal σημείωσε το 2003 το καλύτερό του αποτέλεσμα, φτάνοντας μέχρι την τέταρτη θέση.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Δεν είναι όλα ρόδινα όμως. Ο Dave έχει καταθέσει τον δικό του φόρο αίματος στους αγώνες δρόμου, μέσω του 23χρονου γιού του Mark, ο οποίος έχασε την ζωή του σε ατύχημα που συνέβη στον αγώνα Southern 100, το 2013. Παρ’ όλα αυτά, ούτε αυτό στάθηκε ικανό να τον τρομάξει ή να του αλλάξει την γνώμη για τους αγώνες σε δημόσιο δρόμο, όπως το TT. Όπως βλέπουμε και στο τρέιλερ του “Faster Than Life”, στα pits έχει μαζί του και τα εγγόνια του.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Το ντοκιμαντέρ δεν επικεντρώνεται μόνο στην αγωνιστική πλευρά, αλλά και την ανθρώπινη που κρύβεται πίσω από το IOMTT. Επιδιώκει να μας δώσει μία κλεφτή ματιά από τους δεσμούς που αναπτύσσονται μέσα στην κλειστή ομάδα των αγωνιζομένων, τα συναισθήματα των οικογενειών, τα καλά και τα άσχημα, αλλά και μία γενικότερη εικόνα του τι κρύβεται πίσω από αυτά που βλέπουμε. Ο θεατής βλέπει εκ των έσω τι θυσίες χρειάζεται να κάνει ένας ιδιώτης για να βρεθεί στην σχάρα εκκίνησης του ιστορικού αγώνα. Τα πλάνα περιλαμβάνουν και μερικά θεαματικά onboard και εξωτερικά πλάνα του Dave να περνά μέσα από τις πόλεις και τα βουνά, ανάμεσα σε δέντρα και φράχτες με 240 χ.α.ω, στον αγώνα Supertwin.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Δημιουργοί του ντοκιμαντέρ είναι οι Felipe Costa και Chip Gulland, ιδρυτές της εταιρείας Pitbox 6. Η αυτοβιογραφική ταινία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται να γίνει διαθέσιμη συνδρομητικά, τον Μάιο του 2024. Τα έσοδα θα βοηθήσουν στην τελειοποίηση της παραγωγής (χρώμα και ήχος), προκειμένου να συμμετάσχει στα φεστιβάλ κινηματογράφου. Όσοι θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει η πρώτη έκδοση, μπορείτε να ακολουθήσετε τη σελίδα Faster Than Life σε Facebook και Instagram.

Ετικέτες