Ο δοκιμαστής της Yamaha, Augusto Fernandez, αποκάλυψε ότι έχει δύο κινητήρες διαθέσιμους για το MotoGP της Αραγονίας – Αλλά όχι τον υπό ανάπτυξη V4 κινητήρα της Yamaha.
Το Grand Prix της Αραγονίας αποτελεί την πρώτη του εμφάνιση ως επίσημος δοκιμαστής της ομάδας της Yamaha, στο πλαίσιο μιας wildcard συμμετοχής σε αγώνα, από τότε που υπέγραψε με την ιαπωνική εταιρεία τον Νοέμβριο του 2024.
Ο Fernandez είχε αντικαταστήσει τον Miguel Oliveira στους αγώνες του Austin, του Lusail και της Jerez, όμως αυτός ο αγώνας είναι ο πρώτος του με καθήκοντα δοκιμαστή.
“Έχουμε δύο κινητήρες. Δεν ξέρω ποιος θα είναι καλύτερος, αλλά αυτό είναι το σχέδιο, να δοκιμάσουμε και τους δύο και να δούμε αν υπάρχουν οφέλη.”
Ο Fernandez ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν θα συμμετάσχει στη δοκιμή της Δευτέρας μετά τον αγώνα, αλλά θα οδηγήσει σε ιδιωτική δοκιμή της Yamaha στη Βαρκελώνη.

“Είναι ο πρώτος μου αγώνας ως πραγματικός δοκιμαστής, οπότε θα δοκιμάζω κατά τη διάρκεια ενός αγωνιστικού τριημέρου.
Αυτό θα είναι δύσκολο, γιατί θα είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε τους χρόνους και τη συνολική απόδοση.
Ξέρω ότι υστερώ σε ρυθμό, το γνωρίζω. Είναι ένα Σαββατοκύριακο για να χτίσω ξανά ρυθμό και να προετοιμαστώ για τη συνέχεια.”
Όσον αφορά τον πολυαναμενόμενο κινητήρα V4 της Yamaha, ο Fernandez διευκρίνισε,
“O V4 κινητήρας δεν θα είναι παρών ούτε τη Δευτέρα.
Η ανάπτυξή του γίνεται ξεχωριστά από το πρόγραμμα του εν σειρά κινητήρα.
Αυτό το Σαββατοκύριακο επικεντρωνόμαστε αποκλειστικά στον εν σειρά κινητήρα.”
Ο Fernandez είπε επίσης ότι υπάρχουν περισσότερες δοκιμές προγραμματισμένες, συμπεριλαμβανομένης μιας δοκιμής στο Brno πριν το Grand Prix της Τσεχίας.
“Νομίζω ότι η Αραγονία θα είναι ο πιο δύσκολος αγώνας της σεζόν για μένα, γιατί έρχομαι μετά από ένα μήνα χωρίς αγωνιστική δράση.
Μετά από αυτό, έχουμε μερικές δοκιμές στο πλάνο, και μια στο Brno πριν τον αγώνα, ώστε να προετοιμαστώ καλύτερα.
Πρέπει να είμαι υπομονετικός, να δουλέψω πάνω στο πλάνο δοκιμών και να ξαναβρώ τον ρυθμό μου.”