Νέο Triumph Tiger 900 Bond Edition: 250 αριθμημένα κομμάτια!

Υπόθεση καθαρά Βρετανική!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

21/9/2021

Η Triumph είχε επενδύσει επικοινωνιακά στην νέα ταινία του James Bond συνδυάζοντας το λανσάρισμα του νέου Tiger με την προώθηση της ταινίας σε ένα εξαιρετικό «timing» το οποίο ήταν κι αυτό ένα θύμα της πανδημίας. Δύο καθαρά Βρετανικά σύμβολα, ο James Bond και η Triumph, θα συνεργαζόντουσαν για ακόμη μία φορά σε μία χρονική συγκυρία ιδανική για την ιστορική εταιρεία μοτοσυκλετών καθώς θα τόνιζε τον Βρετανικό της χαρακτήρα παράλληλα με την μετακόμιση του συνόλου της παραγωγής και μάλιστα με ένα νέο μοντέλο, πολλά υποσχόμενο.

Βέβαια η ταινία No Time To Die δεν βγήκε ποτέ στην ώρα της ξεκινώντας ένα ντόμινο συνεπειών, με την Triumph να είναι εκείνη με το μικρότερο πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση, βάζοντας την ειδική αυτή έκδοση στον πάγο και λανσάροντας το Tiger χωρίς την σύνδεση με τον James Bond. Τώρα που η ταινία βγαίνει στους κινηματογράφους όμως, ήρθε η ώρα να την δούμε να αποκαλύπτεται πλήρως, με στόχο να συνδεθούν δύο απόλυτα Βρετανικά σύμβολα.

Παράλληλα με το Tiger 900 στην ταινία χρησιμοποιείται και Scrambler 1200, όμως εξ αρχής η Triumph ήθελε να τονίσει την συγκεκριμένη σύνδεση με το πιο δημοφιλές Tiger.

Ο Lee Morrison, συντονιστής stunt της ταινίας δήλωσε για το Tiger 900: «Είναι μοτοσυκλέτα που σου εμπνέει εμπιστοσύνη και σου επιτρέπει να το πιέσεις χωρίς να βάζει εκείνο τα όρια, δίνοντας σου εξαιρετική ελευθερία. Όρθιο στην ευθεία, πλαγιασμένο να ντριφτάρει με τρίτη στο κιβώτιο, σούζες ισορροπίας με χαμηλή ταχύτητα, με το πλάι σαν Supermoto, κάνεις ότι θέλεις! Ειλικρινά πιστεύω πως είναι μία από τις καλύτερες μοτοσυκλέτες που έχω καβαλήσει ποτέ, είναι φανταστική.»

Το Tiger 900 θα περιοριστεί αυστηρά σε 250 κομμάτια τονίζοντας την συνεργασία ανάμεσα σε James Bond και Triumph, εμβληματικοί και οι δύο για τους Βρετανούς. Πέρα από την αρίθμηση οι μοτοσυκλέτες θα συνοδεύονται και από υπογεγραμμένο πιστοποιητικό αυθεντικότητας.

Το πρώτο πράγμα με το οποίο ξεχωρίζει η έκδοση αυτή, είναι η Matt Sapphire Black βαφή και τα γραφικά 007TM στο φαίρινγκ. Η τιμονόπλακα από ενιαίο κομμάτι μετάλλου (billet) εκτός από το να τονίζει ακόμη περισσότερο την εμφάνιση, φέρει και την αρίθμηση του μοντέλου και συμπληρώνεται από μοναδικές λεπτομέρειες που δεν υπάρχουν σε άλλα Tiger. Βασικό θέμα της εμφάνισης είναι το μαύρο, κι αυτό σημαίνει πως πολλά από τα κανονικά εξαρτήματα έχουν ντυθεί σε μαύρο πέπλο πέρα από το ίδιο το πλαίσιο, οι προβολείς εξωτερικά, τα πλαστικά καλύμματα, η σχάρα, οι βάσεις των μαρσπιέ συνεπιβάτη, και κάθε άλλη λεπτομέρεια που στην κανονική έκδοση έχει διαφορετικό χρώμα από το μαύρο.

Βάζοντας μπροστά την μοτοσυκλέτα σε χαιρετούν ειδικά για αυτή την έκδοση γραφικά, στην καλύτερη κατασκευαστικά οθόνη που υπάρχει αυτή την στιγμή. Το καλύτερο το λέει το ΜΟΤΟ και το τεκμειριώνει με σοβαρά επιχειρήματα ταξιδεύοντας στον ήλιο μέχρι τα βουνά της Βοσνίας και πίσω στο πιο σκληρό συγκριτικό των Adventure που έχει γίνει ποτέ, το Mega Test. Αντί για Bridgestone Battlax η έκδοση αυτή έρχεται με Michelin Anakee Wild και τελικό της Arrow με carbon λεπτομέρειες.

Ετικέτες

Αττική: Δύο σοβαρά τροχαία με μοτοσυκλέτες μέσα σε λίγες ώρες

Το ένα μάλιστα ήταν και θανατηφόρο
ekav
Από τον

Παύλο Καρατζά

19/6/2026

Δύο τροχαία συνέβησαν χτες στην Αττική μέσα σε λίγες ώρες. Το ένα συνέβη σε παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 46χρονου αναβάτη, ενώ το δεύτερο συνέβη στο Ίλιον και δύο νεαροί είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε χτες το βράδυ σε παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού, στο ύψος του Αιγάλεω, όταν 46χρονος αναβάτης, έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε πρώτα σε κολώνα σήμανσης και έπειτα σε μεταλλικά κιγκλιδώματα.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου οι διασώστες διαπίστωσαν τον θάνατο του άτυχου αναβάτη. Διενεργείται προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος.

Ένα δεύτερο τροχαίο συνέβη χτες το απόγευμα στο Ίλιον, όταν μια 48χρονη οδηγός αυτοκινήτου επιχείρησε προσπέραση, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο διερχόμενο όχημα, το οποίο όμως εξετράπη της πορείας του και έπεσε πάνω σε μοτοσυκλέτα που επέβαιναν δύο νεαροί, ηλικίας 22 και 24 ετών.

Οι δύο νεαροί τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αττικόν, όπου νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, δίνοντας μάχη για τη ζωή τους.