Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Νέο Triumph Tiger 900 Bond Edition: 250 αριθμημένα κομμάτια!

Υπόθεση καθαρά Βρετανική!

Η Triumph είχε επενδύσει επικοινωνιακά στην νέα ταινία του James Bond συνδυάζοντας το λανσάρισμα του νέου Tiger με την προώθηση της ταινίας σε ένα εξαιρετικό «timing» το οποίο ήταν κι αυτό ένα θύμα της πανδημίας. Δύο καθαρά Βρετανικά σύμβολα, ο James Bond και η Triumph, θα συνεργαζόντουσαν για ακόμη μία φορά σε μία χρονική συγκυρία ιδανική για την ιστορική εταιρεία μοτοσυκλετών καθώς θα τόνιζε τον Βρετανικό της χαρακτήρα παράλληλα με την μετακόμιση του συνόλου της παραγωγής και μάλιστα με ένα νέο μοντέλο, πολλά υποσχόμενο.

Βέβαια η ταινία No Time To Die δεν βγήκε ποτέ στην ώρα της ξεκινώντας ένα ντόμινο συνεπειών, με την Triumph να είναι εκείνη με το μικρότερο πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση, βάζοντας την ειδική αυτή έκδοση στον πάγο και λανσάροντας το Tiger χωρίς την σύνδεση με τον James Bond. Τώρα που η ταινία βγαίνει στους κινηματογράφους όμως, ήρθε η ώρα να την δούμε να αποκαλύπτεται πλήρως, με στόχο να συνδεθούν δύο απόλυτα Βρετανικά σύμβολα.

Παράλληλα με το Tiger 900 στην ταινία χρησιμοποιείται και Scrambler 1200, όμως εξ αρχής η Triumph ήθελε να τονίσει την συγκεκριμένη σύνδεση με το πιο δημοφιλές Tiger.

Ο Lee Morrison, συντονιστής stunt της ταινίας δήλωσε για το Tiger 900: «Είναι μοτοσυκλέτα που σου εμπνέει εμπιστοσύνη και σου επιτρέπει να το πιέσεις χωρίς να βάζει εκείνο τα όρια, δίνοντας σου εξαιρετική ελευθερία. Όρθιο στην ευθεία, πλαγιασμένο να ντριφτάρει με τρίτη στο κιβώτιο, σούζες ισορροπίας με χαμηλή ταχύτητα, με το πλάι σαν Supermoto, κάνεις ότι θέλεις! Ειλικρινά πιστεύω πως είναι μία από τις καλύτερες μοτοσυκλέτες που έχω καβαλήσει ποτέ, είναι φανταστική.»

Το Tiger 900 θα περιοριστεί αυστηρά σε 250 κομμάτια τονίζοντας την συνεργασία ανάμεσα σε James Bond και Triumph, εμβληματικοί και οι δύο για τους Βρετανούς. Πέρα από την αρίθμηση οι μοτοσυκλέτες θα συνοδεύονται και από υπογεγραμμένο πιστοποιητικό αυθεντικότητας.

Το πρώτο πράγμα με το οποίο ξεχωρίζει η έκδοση αυτή, είναι η Matt Sapphire Black βαφή και τα γραφικά 007TM στο φαίρινγκ. Η τιμονόπλακα από ενιαίο κομμάτι μετάλλου (billet) εκτός από το να τονίζει ακόμη περισσότερο την εμφάνιση, φέρει και την αρίθμηση του μοντέλου και συμπληρώνεται από μοναδικές λεπτομέρειες που δεν υπάρχουν σε άλλα Tiger. Βασικό θέμα της εμφάνισης είναι το μαύρο, κι αυτό σημαίνει πως πολλά από τα κανονικά εξαρτήματα έχουν ντυθεί σε μαύρο πέπλο πέρα από το ίδιο το πλαίσιο, οι προβολείς εξωτερικά, τα πλαστικά καλύμματα, η σχάρα, οι βάσεις των μαρσπιέ συνεπιβάτη, και κάθε άλλη λεπτομέρεια που στην κανονική έκδοση έχει διαφορετικό χρώμα από το μαύρο.

Βάζοντας μπροστά την μοτοσυκλέτα σε χαιρετούν ειδικά για αυτή την έκδοση γραφικά, στην καλύτερη κατασκευαστικά οθόνη που υπάρχει αυτή την στιγμή. Το καλύτερο το λέει το ΜΟΤΟ και το τεκμειριώνει με σοβαρά επιχειρήματα ταξιδεύοντας στον ήλιο μέχρι τα βουνά της Βοσνίας και πίσω στο πιο σκληρό συγκριτικό των Adventure που έχει γίνει ποτέ, το Mega Test. Αντί για Bridgestone Battlax η έκδοση αυτή έρχεται με Michelin Anakee Wild και τελικό της Arrow με carbon λεπτομέρειες.