Ο Tom Sykes, το H2R τώρα και το ’74, κι ένα αεροσκάφος της Ολυμπιακής, όλα μαζί!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/10/2015

Ο Tom Sykes είναι ίσως ο μόνος, πέρα από την ίδια την Kawasaki, που έχει στην κατοχή του ένα H2R του 1974 κι ένα τωρινό. Καθώς είναι λίγοι αυτοί που γνωρίζουν το δίχρονο H2R των σαράντα ενός ετών, έπραξε σωστά να φτιάξει ένα video, οδηγώντας και τα δύο. Με εξαίρεση ότι μπήκε ένα μουσικό χαλί από κάτω και δεν ακούς το μαρσάρισμα του δίχρονου.. Όμως μόλις ξεκινά το video, το πρώτο πράγμα που βλέπεις, είναι ένα παλιό αεροπλάνο της Ολυμπιακής! Λες και το video είναι γυρισμένο στο Ελληνικό!

 

Αν εξαιρέσουμε ότι το μοναδικό H2R που έχει έρθει στην Αθήνα, το είχε το MOTO και το τρέξαμε μονάχα στο Τατόι, και ότι το μόνο που υπάρχει τώρα στη χώρα, είναι κάπου στη Θεσσαλονίκη, (που το έχουμε δοκιμάσει στις Σέρρες) τότε η θέα του αεροπλάνου της Ολυμπιακής, ήταν ένα μικρό ξάφνιασμα… Μόλις ανοίγει όμως το πλάνο και αντικρύζεις καλύτερα τον περίγυρο του παλιού αεροσκάφους, αμέσως καταλαβαίνεις ότι το περιποιημένο γκαζόν και ο διάδρομος χωρίς τρύπες με φυτρωμένα ξερόχορτα, δεν ανήκει σίγουρα στην ελληνική πραγματικότητα… Τελικώς πρόκειται για το ιδιωτικό αεροδρόμιο Bruntingthorpe, βορειο-ανατολικά της Οξφόρδης, που λειτουργεί και ως χώρος δοκιμής αυτοκινήτων, από το 1973 όταν το αγόρασε η Chrysler, κάνοντας τις απαραίτητες προσθήκες. Παράλληλα λειτουργεί μουσείο της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας, αλλά και νεκροταφείο αεροσκαφών. Η ιστορική σύνδεση του αεροδρομίου με τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες είναι μεγάλη, ενώ στους Βρετανούς είναι γνωστότερο από την εκπομπή "Fifth Gear" που το χρησιμοποιεί για τα γυρίσματά της.

 

 

 

Λίγες μέρες μετά από τα γυρίσματα του video του Tom Sykes, άρχισε και η αποσυναρμολόγηση του αεροσκάφους της Ολυμπιακής… Αυτές είναι μερικές από τις φωτογραφίες που υπάρχουν από το αρχικό στάδιο της αποσυναρμολόγησης

 

 

 

Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ: 17.848 έλεγχοι και 1.325 παραβάσεις για κράνος σε μία εβδομάδα

Πάνω από τις μισές κλήσεις στην Αττική - Στη 2η θέση τα νησιά του Ιονίου!
kranoscover
Από τον

Παύλο Καρατζά

29/10/2025

Συνεχίστηκαν για 17η εβδομάδα οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο της εκστρατείας “Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους”, με σκοπό την συμμόρφωση των αναβατών και συνεπιβατών δίκυκλων, καθώς και των χρηστών Ε.Π.Η.Ο. (Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων).

Ειδικότερα, κατά τη δέκατη έβδομη εβδομάδα εφαρμογής της δράσης (20/10/2025 – 26/10/2025) πραγματοποιήθηκαν 17.848 έλεγχοι, στο πλαίσιο των οποίων βεβαιώθηκαν 1.170 παραβάσεις σε αναβάτες (από τις οποίες 50 σε εργαζόμενους σε υπηρεσίες διανομής), καθώς και 155 παραβάσεις σε συνεπιβάτες.

Ενδεικτικά, μεταξύ των παραβάσεων, οι 885 αφορούσαν αναβάτες δίκυκλων (από τους οποίους 47 διανομείς), 149 συνεπιβάτες δίκυκλων, 282 οδηγούς Ε.Π.Η.Ο. και 3 οδηγούς οχήματος ATV.

Πιο αναλυτικά, ανά περιφέρεια, βεβαιώθηκε ο παρακάτω αριθμός παραβάσεων:

-522 στην Αττική

-146 στα Ιόνια Νησιά

-110 στη Δυτική Ελλάδα

-110 στη Θεσσαλία

-101 στο Νότιο Αιγαίο

-79 στη Θεσσαλονίκη

-70 στην Πελοπόννησο

-48 στη Στερεά Ελλάδα

-42 στην Κεντρική Μακεδονία

-32 στην Ήπειρο

-32 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

-23 στο Βόρειο Αιγαίο

-7 στη Δυτική Μακεδονία

-3 στην Κρήτη

Επισημαίνεται ότι, με τη θέσπιση του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Ν. 5209/2025), η Πολιτεία δίνει σαφές μήνυμα μηδενικής ανοχής απέναντι στη μη χρήση κράνους, μέσω της αυστηροποίησης των ποινών, ως εξής:

-350 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για 30 ημέρες για τον αναβάτη δικύκλων (Οι ίδιες κυρώσεις ισχύουν και για τον αναβάτη που δεν μεριμνά για την ασφάλεια του συνεπιβάτη)

-350 ευρώ πρόστιμο για τον συνεπιβάτη δικύκλων

-30 ευρώ πρόστιμο για τον οδηγό Ε.Π.Η.Ο