Ο Tom Sykes, το H2R τώρα και το ’74, κι ένα αεροσκάφος της Ολυμπιακής, όλα μαζί!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/10/2015

Ο Tom Sykes είναι ίσως ο μόνος, πέρα από την ίδια την Kawasaki, που έχει στην κατοχή του ένα H2R του 1974 κι ένα τωρινό. Καθώς είναι λίγοι αυτοί που γνωρίζουν το δίχρονο H2R των σαράντα ενός ετών, έπραξε σωστά να φτιάξει ένα video, οδηγώντας και τα δύο. Με εξαίρεση ότι μπήκε ένα μουσικό χαλί από κάτω και δεν ακούς το μαρσάρισμα του δίχρονου.. Όμως μόλις ξεκινά το video, το πρώτο πράγμα που βλέπεις, είναι ένα παλιό αεροπλάνο της Ολυμπιακής! Λες και το video είναι γυρισμένο στο Ελληνικό!

 

Αν εξαιρέσουμε ότι το μοναδικό H2R που έχει έρθει στην Αθήνα, το είχε το MOTO και το τρέξαμε μονάχα στο Τατόι, και ότι το μόνο που υπάρχει τώρα στη χώρα, είναι κάπου στη Θεσσαλονίκη, (που το έχουμε δοκιμάσει στις Σέρρες) τότε η θέα του αεροπλάνου της Ολυμπιακής, ήταν ένα μικρό ξάφνιασμα… Μόλις ανοίγει όμως το πλάνο και αντικρύζεις καλύτερα τον περίγυρο του παλιού αεροσκάφους, αμέσως καταλαβαίνεις ότι το περιποιημένο γκαζόν και ο διάδρομος χωρίς τρύπες με φυτρωμένα ξερόχορτα, δεν ανήκει σίγουρα στην ελληνική πραγματικότητα… Τελικώς πρόκειται για το ιδιωτικό αεροδρόμιο Bruntingthorpe, βορειο-ανατολικά της Οξφόρδης, που λειτουργεί και ως χώρος δοκιμής αυτοκινήτων, από το 1973 όταν το αγόρασε η Chrysler, κάνοντας τις απαραίτητες προσθήκες. Παράλληλα λειτουργεί μουσείο της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας, αλλά και νεκροταφείο αεροσκαφών. Η ιστορική σύνδεση του αεροδρομίου με τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες είναι μεγάλη, ενώ στους Βρετανούς είναι γνωστότερο από την εκπομπή "Fifth Gear" που το χρησιμοποιεί για τα γυρίσματά της.

 

 

 

Λίγες μέρες μετά από τα γυρίσματα του video του Tom Sykes, άρχισε και η αποσυναρμολόγηση του αεροσκάφους της Ολυμπιακής… Αυτές είναι μερικές από τις φωτογραφίες που υπάρχουν από το αρχικό στάδιο της αποσυναρμολόγησης

 

 

 

Ετικέτες

Royal Enfield Hunter 350 2025: Αναβάθμιση σε αναρτήσεις και συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση

Αναβάθμιση και στον εξοπλισμό – Σε 3 νέους χρωματικούς συνδυασμούς, με LED προβολέα
Royal Enfield HNTR 350 2025
Από το

motomag

29/4/2025

Η Royal Enfield προχώρησε στο φρεσκάρισμα του Hunter 350 για το 2025 με αλλαγές ουσίας που βελτιώνουν τη συμπεριφορά, τη χρηστικότητά του αλλά και την ασφάλεια.

Συγκεκριμένα η ρετρό σχεδίασης μοτοσυκλέτα της ινδικής εταιρείας διατηρεί τον μονοκύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα J-series 349 κ.εκ. των 20,4 ίππων με τις υποτετράγωνες διαστάσεις του κυλίνδρου και το χαρακτηριστικά ευχάριστο, αργόστροφο δούλεμά που ταιριάζει γάντι στην αισθητική και τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. 

Ωστόσο, το μικρό commuter έχει υποστεί μια σειρά από αλλαγές που στοχεύουν στη συνολική βελτίωσή του με τους Ινδούς να “απαντούν” στις κινήσεις του ανταγωνισμού  (βλ. Honda GB350) ώστε να διατηρήσουν ή ακόμη και να αυξήσουν το μερίδιο που έχουν -αρχικά- στην τεράστια ινδική αγορά.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Συγκεκριμένα η θέση οδήγησης έχει αναθεωρηθεί με το εργονομικό τρίγωνο του αναβάτη να επηρεάζεται από το νέο τιμόνι αλλά και από τη σέλα που φέρει νέο αφρώδες και επένδυση. Στο παραπάνω έρχονται να προστεθούν οι αλλαγές στην πίσω ανάρτηση με νέα προοδευτικά ελατήρια και set up για τις αποσβέσεις των αμορτισέρ, ενώ έχει αυξηθεί και η απόσταση από το έδαφος.

 

Royal Enfield HNTR 350 2025

Παράλληλα, ο συμβατικός συμπλέκτης άλλαξε και έδωσε τη θέση του σε έναν περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση στη μανέτα, για πρώτη φορά σε 350άρι της Royal Enfield. Το τελευταίο το HNTR δεν το χρειαζόταν αφού η μανέτα του συμπλέκτη είναι ήδη ελαφριά στο τράβηγμα, αλλά όχι δεν λέμε σε τέτοιες αλλαγές με τη μοτοσυκλέτα να γίνεται ακόμη πιο φιλική στην καθημερινότητα, ειδικά για τις γυναίκες.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Νέος είναι επίσης ο LED προβολέας, ο οποίος λογικά θα αναβαθμίσει αρκετά την ορατότητα τη νύχτα, ενώ στον εξοπλισμό έρχονται να προστεθούν το κομψό όργανο πλοήγησης tripper pod -όχι στη στάνταρ έκδοση "Factory Black"- που συνδέεται με smartphone και η “απαραίτητη” πλέον θύρα φόρτισης USB Type-C.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Η πρώτη παρουσίαση έγινε σε φεστιβάλ της Royal Enfield στην Ινδία και συνολικά τα χρώματα που θα προσφέρονται είναι τα: Factory Black, Rio White και Dapper Grey, Tokyo Black, London Red και Rebel Blue ενώ είμαστε σε αναμονή για ανακοινώσεις από την ελληνική αντιπροσωπεία σχετικά με την εισαγωγή και την τιμή του στην Ελλάδα. Στην Ινδία πάντως η στάνταρ έκδοση παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο με την απερχόμενη μοτοσυκλέτα.

 

Ετικέτες