Honda Africa Twin Rally – Video

Ειδική έκδοση για την Ιταλία
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

6/7/2017

Από την περσινή EICMA, ίσως θυμάστε, το πανέμορφο Africa Twin Enduro, μία πρωτότυπη μοτοσυκλέτα που είχε η Honda σε ειδική προθήκη στο περίπτερό της. Κάνοντας ένα σχετικό θόρυβο, η επίδραση της έκδοσης Enduro στα σχόλια που άκουγε η Honda, έκανε λίγο καιρό να καταλαγιάσει, καθώς υπήρχε κόσμος που προσπαθούσε να την πείσει να βγει στην παραγωγή! Αρκετούς μήνες αργότερα και με βάση τον αντίκτυπο που είχε η «Enduro» στην EICMA, έκανε την εμφάνισή της στην Ιταλία η Africa Twin Rally. Μία έκδοση ενός βελτιωτή σε συνεννόηση με την αντιπροσωπεία της Ιταλίας και μόνο για την Ιταλική αγορά.

Την θυμόμαστε ξανά, τώρα που μία από αυτές βρέθηκε να ταξιδεύει εκτός Ιταλίας, στον συνεργάτη της Honda στις ΗΠΑ, την εταιρία SPIDI που την ζήτησε για τις ανάγκες ενός διαφημιστικού. Αυτό λοιπόν είναι το πρώτο video της ειδικής αυτής έκδοσης, που στην Ιταλία κοστίζει €21,490 και €22,640 για την DCT έκδοση, μία τιμή σημαντικά αυξημένη από την αρχική, που δικαιολογείται ως ένα βαθμό από τον ακριβό εξοπλισμό που διαθέτει. Η Rally έκδοση είναι 7 κιλά ελαφρύτερη, και 5 ίππους δυνατότερη περιλαμβάνοντας:

Rally φαίρινγ
Αλουμινένια βάση οργάνων
Νέα χαρτογράφηση με ECU που συνδέεται με έξυπνο κινητό
Ολόκληρη εξάτμιση τιτανίου Termignoni
«Σκαφτή» σέλα
Αλουμινιένες ζάντες
Νέες αναρτήσεις
LED φώτα
Σωληνάκια υψηλής πίεσης
Αναβαθμισμένο κύκλωμα ψύξης
Carbon ποδιά και καπάκια
Προστασία ψυγείου
Μαρσπιέ
 

 

 

Θυμηθείτε την έκδοση Enduro στο περίπτερο της Honda στην τελευταία EICMA:

Ετικέτες

Honda: Προσθέτει κι άλλη γραμμή παραγωγής δικύκλων στην Ινδία – Δυνατότητα επιπλέον 670.000 μονάδων ετησίως

Στοχεύουν στην παραγωγή 8 εκατομμύριων μονάδων ετησίως το 2028
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/3/2026

Η Honda Motorcycle and Scooter India Private Limited (HMSI) ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει και τρίτη γραμμή παραγωγής στο δεύτερο εργοστάσιο της στην Ινδία, που θα παράγει 670.000 δίκυκλα ετησίως.

Σας είχαμε ενημερώσει πέρυσι, πως η ιαπωνική εταιρεία ετοιμαζόταν για την προσθήκη τέταρτης γραμμής παραγωγής στο πρώτο εργοστάσιο της στο Vithalapur και σήμερα η θυγατρική εταιρεία της Honda στην Ινδία ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει και τρίτη γραμμή παραγωγής στο δεύτερο της εργοστάσιο στην Tapukara.

Η νέα γραμμή παραγωγής υπολογίζεται πως θα αρχίσει να λειτουργεί το 2028, με ετήσια παραγωγική δυνατότητα 670,000 μονάδων, κάτι που θα αυξήσει την συνολική ετήσια παραγωγή του εργοστασίου στα 2,01 εκατομμύρια μονάδες. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο άρχισε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2011 με ετήσια παραγωγική ικανότητα 600.000 μονάδων, η οποία αυξήθηκε σε 1,2 εκατομμύρια μονάδες τον Μάρτιο του 2012.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στη ζήτηση για δίκυκλα στην Ινδία, η οποία αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται, η HMSI θα επενδύσει 140 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει ένα οικόπεδο έκτασης 74.000 στρεμμάτων δίπλα στο εργοστάσιο, ώστε να μπορέσει να επεκταθεί. Η νέα γραμμή παραγωγής θα είναι ικανή να παράξει 670.000 σκούτερ και μοτοσυκλέτες 125-160 κυβικών ετησίως, κάτι που θα δημιουργήσει παράλληλα 2.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η HMSI σχεδιάζει την γενικότερη ανάπτυξή της παραγωγικής της ικανότητας και σκοπεύει να την αυξήσει από τα 6,25 εκατομμύρια μονάδες που είναι σήμερα σε περίπου 8 εκατομμύρια μονάδες ετησίως έως το 2028.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Tsutsumu Otani, δήλωσε: “Η αγορά δικύκλων στην Ινδία συνεχίζει να επεκτείνεται σταθερά παράλληλα με την οικονομική ανάπτυξη. Η Honda θα συνεχίσει να ενισχύει συνεχώς το σύστημα εφοδιασμού της, προκειμένου να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη των πελατών της, τόσο στην Ινδία όσο και σε όλο τον κόσμο. Μέσω της πρόσθετης επένδυσης στο δεύτερο εργοστάσιο, θα προσφέρουμε ελκυστικά προϊόντα και υπηρεσίες με στόχο την περαιτέρω αύξηση της ικανοποίησης των πελατών μας.”