Honda Africa Twin Rally – Video

Ειδική έκδοση για την Ιταλία
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

6/7/2017

Από την περσινή EICMA, ίσως θυμάστε, το πανέμορφο Africa Twin Enduro, μία πρωτότυπη μοτοσυκλέτα που είχε η Honda σε ειδική προθήκη στο περίπτερό της. Κάνοντας ένα σχετικό θόρυβο, η επίδραση της έκδοσης Enduro στα σχόλια που άκουγε η Honda, έκανε λίγο καιρό να καταλαγιάσει, καθώς υπήρχε κόσμος που προσπαθούσε να την πείσει να βγει στην παραγωγή! Αρκετούς μήνες αργότερα και με βάση τον αντίκτυπο που είχε η «Enduro» στην EICMA, έκανε την εμφάνισή της στην Ιταλία η Africa Twin Rally. Μία έκδοση ενός βελτιωτή σε συνεννόηση με την αντιπροσωπεία της Ιταλίας και μόνο για την Ιταλική αγορά.

Την θυμόμαστε ξανά, τώρα που μία από αυτές βρέθηκε να ταξιδεύει εκτός Ιταλίας, στον συνεργάτη της Honda στις ΗΠΑ, την εταιρία SPIDI που την ζήτησε για τις ανάγκες ενός διαφημιστικού. Αυτό λοιπόν είναι το πρώτο video της ειδικής αυτής έκδοσης, που στην Ιταλία κοστίζει €21,490 και €22,640 για την DCT έκδοση, μία τιμή σημαντικά αυξημένη από την αρχική, που δικαιολογείται ως ένα βαθμό από τον ακριβό εξοπλισμό που διαθέτει. Η Rally έκδοση είναι 7 κιλά ελαφρύτερη, και 5 ίππους δυνατότερη περιλαμβάνοντας:

Rally φαίρινγ
Αλουμινένια βάση οργάνων
Νέα χαρτογράφηση με ECU που συνδέεται με έξυπνο κινητό
Ολόκληρη εξάτμιση τιτανίου Termignoni
«Σκαφτή» σέλα
Αλουμινιένες ζάντες
Νέες αναρτήσεις
LED φώτα
Σωληνάκια υψηλής πίεσης
Αναβαθμισμένο κύκλωμα ψύξης
Carbon ποδιά και καπάκια
Προστασία ψυγείου
Μαρσπιέ
 

 

 

Θυμηθείτε την έκδοση Enduro στο περίπτερο της Honda στην τελευταία EICMA:

Ετικέτες

CFMOTO: 1η τον Απρίλιο, μπροστά από Honda, Yamaha στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών

Παραμένει 1η η Honda στο 4μηνο αλλά και στο σύνολο των δικύκλων
CFMOTO ταξινομήσεις Απρίλιος 2026 1η στην Ελλάδα μοτοσυκλέτες
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

18/7/2026

H CFMOTO κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή των ταξινομήσεων στις μοτοσυκλέτες τον Απρίλιο μπροστά από Honda και Yamaha.

Το πρώτο τετράμηνο του 2026 ανήκει πλέον στην ιστορία και γράφτηκε με σημαντικές "υποσημειώσεις" για την ελληνική αγορά μοτοσυκλέτας, αφού η CFMOTO κατάφερε να βρεθεί ξανά στην πρώτη θέση στις ταξινομήσεις των μοτοσυκλετών.

Με 289 ταξινομήσεις τον Απρίλιο η CFMOTO κατέκτησε ως εταιρεία την πρώτη θέση στην κατηγορία των μοτοσυκλετών εκθρονίζοντας τη Honda που έπεσε στην 3η θέση με 247 ταξινομήσεις -είχε τα πρωτεία τους τρεις προηγούμενους μήνες - έχοντας μπροστά της στη 2η θέση τη Yamaha με 280 μονάδες. Στην 4η θέση ακολουθεί η Voge με 167 μοτοσυκλέτες και 5η είναι η BMW με  116 μονάδες.

Honda και CFMOTO βρίσκονται σχετικά κοντά στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών στο 1ο τετράμηνο του 2026 με τους Ιάπωνες να διατηρούνται στην κορυφή καθώς έχουν ταξινομήσει 933 μοτοσυκλέτες και τους Κινέζους να ακολουθούν με 839 μονάδες από την αρχή της χρονιάς. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Yamaha με 761 ταξινομήσεις, 4η η Voge με 530 μονάδες και η BMW βάζει την Ευρώπη στην πρώτη πεντάδα με 343 ταξινομημένες μοτοσυκλέτες.

Αιχμή του δόρατος για τη CFMOTO ήταν για μία ακόμη φορά το περσινό best seller της ελληνικής αγοράς, 450MT, το οποίο βρέθηκε στην πρώτη θέση με 94 ταξινομήσεις και το Yamaha Tracer 9, σε όλες τις εκδόσεις του, να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 85 μοτοσυκλέτες. Τρίτο ήταν το Honda X-ADV με 74 μονάδες και τέταρτο το Voge DS525X με 49 ταξινομήσεις, ενώ στην πέμπτη θέση βρέθηκε το "αδελφό" DS625X με 47 μοτοσυκλέτες. 

Έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί η χρονιά στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών με τις Honda, CFMOTO και Yamaha να κονταροχτυπιούνται για την πρώτη θέση της ελληνικής αγοράς. Τα δεδομένα δείχνουν πάντως ότι και με την είσοδο του εξαιρετικά προσιτού 250 Dual, η κινέζικη εταιρεία έχει έναν ακόμη άσο στο μανίκι της για να ανατρέψει την κατάσταση στην κορυφή και να φτάσει σε ένα ακόμη ορόσημο για τη χώρα μας, να βγει πρώτη στο 12μηνο του 2026 στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών και να γράψει ιστορία.

Να σημειωθεί πως στο σύνολο των ταξινομήσεων όλων των κατηγοριών η Honda βρίσκεται μακράν στην πρώτη θέση στο 4μηνο με 4.351 ταξινομήσεις και τη SYM να ακολουθεί με 3.797 μονάδες. Στην τρίτη θέση έχουμε τη Yamaha με 2.677 ταξινομήσεις και τέταρτη είναι η Piaggio με 2.138 ταξινομημένα μοντέλα. Την πεντάδα κλείνει η Daytona με 1.512 ταξινομήσεις. Η CFMOTO είναι έβδομη με 1.267 ταξινομήσεις, πίσω από την 6η Voge με τις 1.352 μοτοσυκλέτες στους πρώτους τέσσερεις μήνες του έτους.