Husqvarna Norden 901 Expedition 2023 - Διαρροή φωτογραφιών και πληροφοριών

Ταξιδιωτική ωριμότητα με μοναδική εμφάνιση, αξεσουάρ αλλά και XPLOR αναρτήσεις
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/7/2022
Στο συνέδριο dealer της KTM AG, παρουσιάστηκε μια νέα έκδοση Husqvarna Norden 901 που ακούει στο όνομα Expedition. Κι όπως ήταν αναμενόμενο με τους dealer, κάποιοι διέρρευσαν μερικές εξαιρετικά ενδιαφέρουσες φωτογραφίες.
 
Όπως λέει και το όνομα του (Expedition ήτοι αποστολή), το Husqvarna Norden Expedition είναι μια έκδοση εξοπλισμένη για ταξίδι διπλής χρήσης με έμφαση στο χώμα, με διαφορετική, ψηλότερη και πλατύτερη διάφανη ζελατίνα, soft πλαϊνές μπαγκαζιέρες με νέα μάλιστα προστασία από την εξάτμιση σε σχέση με εκείνη των επίσημων αξεσουάρ, διαφορετική, αλουμινένια, τρυπητή και πιο στιβαρή ποδιά κινητήρα, διπλό σταντ, νέο μπλε χρώμα, λευκά γραφικά και κίτρινες λεπτομέρειες και… εδώ είναι το ζουμί, αναβαθμισμένες αναρτήσεις που πιθανώς προέρχονται από το KTM 890 Adventure R. 
Γιατί ο αναβάτης ενός Norden 901 μπορεί εύκολα (φωτό άνω) να προσθέσει κάποια από τα ταξιδιωτικά αξεσουάρ τα οποία βλέπουμε -ή δεν βλέπουμε- στο Expedition (τσάντες, ζελατίνα, ergo σέλα, θερμαινόμενα γκριπ, κ.α.), οι αναρτήσεις όμως είναι άλλο θέμα.
Η λέξη Expedition είχε χρησιμοποιηθεί από τη Husqvarna σε ένα προωθητικό project για το Norden 901 το καλοκαίρι του 2021 (όταν η μοτοσυκλέτα βρισκόταν σε πρωτότυπη μορφή), όπου ο εξερευνητής Mike Horn μαζί με τον θρύλο της Offroad οδήγησης Cyril Despres, οδήγησαν δυο Norden 901 στην Ισλανδία για μια σειρά χωμάτινων ταξιδιωτικών βίντεο που στόχο είχαν να αναδείξουν τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. Είναι τυχαίο που τώρα η Husqvarna ονομάζει τη νέα της ταξιδιωτική έκδοση Expedition; Δε νομίζουμε.
 
Επιστρέφοντας στη μεγάλη διαφορά της Expedition, δηλαδή στις αναρτήσεις, η βασική -και μοναδική μέχρι την εμφάνιση του Expedition- έκδοση Norden διαθέτει ανάποδο πιρούνι WP APEX 43 και πίσω αμορτισέρ WP APEX, με διαδρομές 220 mm μπροστά και 215 mm πίσω. 
 
Το πιρούνι του Norden Expedition προέρχεται από την κορυφαία σειρά WP XPLOR που χρησιμοποιεί το 890 Adventure R της ΚΤΜ, που πέρα από την ανώτερη λειτουργία του διαθέτει και μεγαλύτερη διαδρομή στα 240 mm (KTM 890 Adventure βασική έκδοση 200 mm).
Δεν πιστεύουμε πως η Husqvarna θα χρησιμοποιούσε τις ακόμα καλύτερες -αλλά και πολύ ακριβότερες- αναρτήσεις WP XPLOR PRO του 890 Adventure R Rally, καθώς κάτι τέτοιο θα εκτίνασσε το κόστος αλλά και θα ήταν overkill για τον Off-road ταξιδιωτικό χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. Άλλο πράγμα το εκτός δρόμου ταξίδι με αξιώσεις και άλλο οι αγώνες Rally.
 
Φυσικά αναμένουμε το Expedition να είναι ακριβότερο από τη βασική έκδοση του Norden 901, που αυτή τη στιγμή τιμάται στα 16.390 ευρώ στην Ελλάδα.
Επίσης, φανταζόμαστε πως με τις ψηλότερες αναρτήσεις XPLOR θα έχει αλλάξει τόσο το ύψος σέλας των 854 mm του Norden, όσο και η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος που βρισκόταν στα 252 mm στη βασική έκδοση, όμως αυτό θα το διαπιστώσουμε μόλις η
Husqvarna παρουσιάσει επίσημα τη μοτοσυκλέτα. Κι όσο για τους κοντύτερους αναβάτες, μην ξεχνάμε πως η εταιρεία διαθέτει και χαμηλότερη σέλα (lowering kit) για τα χαμηλότερα αναστήματα.
Κι από ότι γνωρίζουμε, η επίσημη παρουσίαση της Husqvarna Norden 901 Expedition θα γίνει στο KTM Adventure Rally που θα γίνει στο Κολοράντο των Η.Π.Α. τον Σεπτέμβριο του 2022.
Τέλος, στη διαρροή των φωτογραφιών που είχαμε από το συνέδριο των dealer βλέπουμε και τη νέα διάφανη και ψηλότερη ζελατίνα για ταξίδι στα επίσημα αξεσουάρ της Husqvarna.

Ducati Scrambler x Van Orton - Κιτ πλαστικών που εξατομικεύει το μοντέλο Icon

Σε 50 μόλις κομμάτια και έρχεται σύντομα και συλλογή ρουχισμού
motomag Ducati Scrambler x Van Orton – Κιτ πλαστικών που εξατομικεύει το μοντέλο Icon
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

10/5/2024

Είναι πλέον της μόδας οι κατασκευαστές να συνεργάζονται με διάσημους σχεδιαστές ώστε να κάνουν τα μοντέλα τους ακόμη πιο ξεχωριστά δίνοντας τους ταυτόχρονα μια πιο φρέσκια εικόνα. Κάτι τέτοιο θέλησε να κάνει η Ducati με το Scrambler Icon και για τον λόγο αυτό ζήτησε από την Van Orton Design να σχεδιάσει ένα κιτ από πλαστικά και αυτοκόλλητα τα οποία θα πουληθούν σε μόλις 50 κομμάτια.

Πίσω από την Van Orton Design βρίσκονται τα δύο αδέρφια Stefano και Marco από το Τορίνο της Ιταλίας οι οποίοι δανείζονται το ψευδώνυμο "Van Orton", από τον Nicholas Van Orton, τον πρωταγωνιστή της διάσημης ταινίας του David Fincher "The Game" του 1997. Η Ducati θέλοντας φυσικά να στηρίξει τον Made in Italy χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας θέλησε να απευθυνθεί στους δύο Ιταλούς σχεδιαστές οι οποίοι συνδυάζουν την καινοτομία με την ποπ κουλτούρα.

Ducati Scrambler x Van Orton – Κιτ πλαστικών που εξατομικεύει το μοντέλο Icon

Τώρα όσον αφορά το κιτ που ανέλαβαν να σχεδιάσουν για την Ducati αυτό περιλαμβάνει τα πλαστικά που τοποθετούνται πέριξ του ρεζερβουάρ, στα φτερά, στην ουρά της μοτοσυκλέτας, και στα πλαϊνά μέρη της μοτοσυκλέτας. Στα πλαστικά βρίσκουμε γεωμετρικά σχέδια με τα έντονα χρώματα να κυριαρχούν παντού. 

To κιτ πλαστικών θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 50 κομματιών στην τιμή των 690 ευρώ συν φ.π.α. με την τιμή να αλλάζει από χώρα σε χώρα με τους αγοραστές να το παραλαμβάνουν σε ειδικό κουτί μαζί με κάποια αυτοκόλλητα καθώς και πιστοποίηση γνησιότητας. Εκτός όμως από το κιτ πλαστικών η Ducati σε συνεργασία με την Van Orton Design θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο και μία σειρά ρουχισμού με την ονομασία Capsule την οποία θα μπορεί κάποιος να την προπαραγγείλει μέσα από το e-shop της Ducati.

Ducati
Ετικέτες