Honda Africa Twin: Επικό άλμα Κουζή! [video]

Ο Κουζής είναι ο... Πετρετζίκης...
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

11/7/2018

Ο Παναγιώτης Κουζής συνεργάστηκε με τον Πετρετζίκη κι αποκαλύπτει -επίσημα πλέον- τι έκανε εκείνες τις ημέρες στην πίστα motocross του Άργους: Επιχείρησε να καθαρίσει τα "τραπέζια" και έφτασε να whipάρει(!) με μία Africa Twin, κάνοντας το να φαίνεται εύκολο!

Ο Κουζής ξεκίνησε από την πρώτη προσπάθεια να χαρίζει εντυπωσιακά πλάνα, χωρίς να δυσκολευτεί και δίχως να σημειώσει κάποια πτώση, προσαρμόζοντας με ευκολία την θεωρία του motocross στην πράξη μίας μεγάλης on-off, απογειώνοντάς την με ευκολία.

Η σειρά video του πρωταθλητή με τον σεφ ολοκληρώνεται με ακόμη ένα επεισόδιο, ενώ στην αρχή και κυρίως στο πρώτο επεισόδιο, ήταν εκεί που ξεπήδησαν προσδοκίες, καθώς από τα ελάχιστα και μακρινά πλάνα οι δυο τους κατάφεραν να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση πως ο αναβάτης ήταν ένας! Στο δεύτερο επεισόδιο ωστόσο τα πράγματα, δηλαδή το θέαμα, ξέφυγαν και ήταν πλέον παραπάνω από σίγουρο πως τα άλματα δεν γινόντουσαν από τον ίδιο που λίγο πριν έψηνε λουκάνικα..

Ο Παναγιώτης Κουζής μόλις κατέκτησε τον 16ο πανελλήνιο τίτλο της καριέρας του καθώς στέφθηκε και το 2018 πρωταθλητής στην MX1, με σχετική ευκολία σε μία αγωνιστική σεζόν που υπήρχαν αρκετές δυσκολίες με πρώτη και καλύτερη την δοκιμασία του καιρού..

Ο Κουζής έχει τεράστια εμπειρία στο Motocross και αξιόλογη αγωνιστική πορεία στο εξωτερικό, δοκιμάζοντας τις αντοχές του σε σημαντικούς και δύσκολους αγώνες από τους οποίους έχει αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία, στοχεύοντας να την εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο στο μέλλον!

Συγχαρητήρια στον Έλληνα πολύ-πρωταθλητή κι ανυπομονούμε για το τελικό επεισόδιο της συνεργασίας του με τον τηλεοπτικό Σεφ, «μαγειρεύοντας» πλάνα με την Africa Twin!

 

Ισχύει πάντως η ανοικτή πρόσκληση στον Πετρετζίκη για συμμετοχή στο επόμενο Mega Test, όπου κάθε βράδυ μαγειρεύουμε τεράστιες ποσότητες, αφού έχουμε οδηγήσει μπόλικα χιλιόμετρα νηστικοί… θα τον βοηθάμε στην αρχή της ημέρας να ξεπερνά τα εμπόδια για να κυνηγήσει τον Κουζή και στο μεγάλο άλμα την επόμενη φορά, με αντάλλαγμα μια πιο υγιεινή διατροφή! Αν και φέτος το Mega Test ανέβασε επίπεδο στις συνταγές, όπως θα μάθετε στο τεύχος Αυγούστου που φιλοξενεί «το Story»...

Μαγειρεύουμε και μετά "αλματάρουμε" κι εμείς το Africa λοιπόν, ως κομμάτια του φετινού Mega Test:

Ετικέτες

Thrust Motor DSR 125 & 150 - Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Τρεις εκδόσεις, τρεις χρωματικές παλέτες και προσιτές τιμές
motomag Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Η νέα οικογένεια urban scooter DSR της Thrust Motor, σε δύο κυβισμούς 125 και 150 κ.εκ. η οποία περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις εξοπλισμού και τρία μοντέρνα χρώματα είναι πλέον ετοιμοπαράδοτη, ενώ έχουν ανακοινωθεί και οι τιμές των τριών αυτών μοντέλων.

Ο μοντέρνος σχεδιασμός των DSR και οι μικρές διαστάσεις τους τα καθιστούν ιδανικά για τις αστικές μετακινήσεις. Τα DSR διαθέτουν χαμηλή ζελατίνα η οποία προφυλάσσει τον κορμό του αναβάτη, κρατώντας μακριά τον αέρα που μπορεί να τον ενοχλεί στην καθημερινή μετακίνηση. Η σέλα τους είναι γενναιόδωρη σε διαστάσεις τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη, ενώ ο τελευταίος έχει στη διάθεση του και πρακτικές χειρολαβές.

Τα τρία DSR μοιράζονται την ίδια βάση πλαισίου, κοστουμιού, αναρτήσεων (συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και δυο αμορτισέρ πίσω) και τροχών (14 ιντσών μπροστά και 13 ιντσών πίσω), έχοντας διαφορές σε κυβισμό, τρόπο ψύξης και εξοπλισμό. Και στα τρία όμοιο είναι το ύψος σέλας στα 770 χλστ., ενώ ίδιο είναι και το μεταξόνιο στα 1.375 χλστ.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Το DSR 125 AC το οποίο είναι το πιο οικονομικό από τις τρείς εκδόσεις, εφοδιάζεται με αερόψυκτο τετράχρονο κινητήρα 125 κυβικών, απόδοσης 9,5 hp / 7.500 rpm με ροπή 1 kgm / 6.000 rpm. Το βάρος του ανακοινώνεται στα 124 στεγνά και στα 135 γεμάτα κιλά. Το DSR 125 AC όσον αφορά την πέδηση εξοπλίζεται με δισκόφρενο 240 χλστ. μπροστά και δισκόφρενο 220 χλστ. πίσω, ενώ υπάρχει σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS. Ο αναβάτης επιπρόσθετα έχει στη διάθεση του ψηφιακή οθόνη οργάνων TFT, η οποία του παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες.

Οι κορυφαίες εκδόσεις είναι αμφότερες υγρόψυκτες, ενώ λόγω κυβισμού απευθύνονται η μέν DSR 125 LC στην Α1 κατηγορία διπλωμάτων, η δε DSR 150 LC στην Α2 κατηγορία. Το DSR 125 LC ανεβάζει τον πήχη όσον αφορά τον εξοπλισμό σε σχέση με την αερόψυκτη έκδοση, καθώς πέρα από τον δυνατότερο κινητήρα με τους 11,6 hp / 8.500 rpm και 1,14 kgm / 6.500 rpm, εξοπλίζεται με keyless σύστημα, σύστημα start-stop με ηλεκτροκινητήρα που παίζει τον ρόλο τόσο της γεννήτριας όσο και της μίζας, ABS, TCS και έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT. Το βάρος είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το αερόψυκτο μοντέλο, στα 127 στεγνά και 138 γεμάτα κιλά.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Το μεγαλύτερο και πιο δυνατό μοντέλο της νέας οικογένειας αστικών scooter της Thrust Motor είναι το DSR 150 LC, το οποίο αποδίδει 14,7 hp / 8.500 rpm και 1,4 kgm / 6.500 rpm. Όπως και στο 125 LC, έτσι και εδώ έχουμε τον ίδιο κορυφαίο εξοπλισμό, με ABS, TCS, TFT οθόνη οργάνων, keyless σύστημα και σύστημα Start-Stop.

Τα τρία DSR είναι πλέον ετοιμοπαράδοτα, με το DSR 125 AC ’14 να κοστίζει 2,090 ευρώ, με το DSR 125 LC ABS+TCS να κοστίζει 2,695 ευρώ και το DSR 150 LC ABS+TCS να κοστίζει 2,890 ευρώ.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα
Ετικέτες