Honda Africa Twin: Επικό άλμα Κουζή! [video]

Ο Κουζής είναι ο... Πετρετζίκης...
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

11/7/2018

Ο Παναγιώτης Κουζής συνεργάστηκε με τον Πετρετζίκη κι αποκαλύπτει -επίσημα πλέον- τι έκανε εκείνες τις ημέρες στην πίστα motocross του Άργους: Επιχείρησε να καθαρίσει τα "τραπέζια" και έφτασε να whipάρει(!) με μία Africa Twin, κάνοντας το να φαίνεται εύκολο!

Ο Κουζής ξεκίνησε από την πρώτη προσπάθεια να χαρίζει εντυπωσιακά πλάνα, χωρίς να δυσκολευτεί και δίχως να σημειώσει κάποια πτώση, προσαρμόζοντας με ευκολία την θεωρία του motocross στην πράξη μίας μεγάλης on-off, απογειώνοντάς την με ευκολία.

Η σειρά video του πρωταθλητή με τον σεφ ολοκληρώνεται με ακόμη ένα επεισόδιο, ενώ στην αρχή και κυρίως στο πρώτο επεισόδιο, ήταν εκεί που ξεπήδησαν προσδοκίες, καθώς από τα ελάχιστα και μακρινά πλάνα οι δυο τους κατάφεραν να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση πως ο αναβάτης ήταν ένας! Στο δεύτερο επεισόδιο ωστόσο τα πράγματα, δηλαδή το θέαμα, ξέφυγαν και ήταν πλέον παραπάνω από σίγουρο πως τα άλματα δεν γινόντουσαν από τον ίδιο που λίγο πριν έψηνε λουκάνικα..

Ο Παναγιώτης Κουζής μόλις κατέκτησε τον 16ο πανελλήνιο τίτλο της καριέρας του καθώς στέφθηκε και το 2018 πρωταθλητής στην MX1, με σχετική ευκολία σε μία αγωνιστική σεζόν που υπήρχαν αρκετές δυσκολίες με πρώτη και καλύτερη την δοκιμασία του καιρού..

Ο Κουζής έχει τεράστια εμπειρία στο Motocross και αξιόλογη αγωνιστική πορεία στο εξωτερικό, δοκιμάζοντας τις αντοχές του σε σημαντικούς και δύσκολους αγώνες από τους οποίους έχει αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία, στοχεύοντας να την εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο στο μέλλον!

Συγχαρητήρια στον Έλληνα πολύ-πρωταθλητή κι ανυπομονούμε για το τελικό επεισόδιο της συνεργασίας του με τον τηλεοπτικό Σεφ, «μαγειρεύοντας» πλάνα με την Africa Twin!

 

Ισχύει πάντως η ανοικτή πρόσκληση στον Πετρετζίκη για συμμετοχή στο επόμενο Mega Test, όπου κάθε βράδυ μαγειρεύουμε τεράστιες ποσότητες, αφού έχουμε οδηγήσει μπόλικα χιλιόμετρα νηστικοί… θα τον βοηθάμε στην αρχή της ημέρας να ξεπερνά τα εμπόδια για να κυνηγήσει τον Κουζή και στο μεγάλο άλμα την επόμενη φορά, με αντάλλαγμα μια πιο υγιεινή διατροφή! Αν και φέτος το Mega Test ανέβασε επίπεδο στις συνταγές, όπως θα μάθετε στο τεύχος Αυγούστου που φιλοξενεί «το Story»...

Μαγειρεύουμε και μετά "αλματάρουμε" κι εμείς το Africa λοιπόν, ως κομμάτια του φετινού Mega Test:

Ετικέτες

Honda CB1000F – Επιτέλους έρχεται στην Ελλάδα, ανακοινώθηκε η τιμή της

Το CB1000F είναι το κλασικής σχεδίασης έτερον ήμισυ του CB1000 Hornet
honda cb1000f
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

2/7/2026

Στον νέο τιμοκατάλογο που ανακοινώνει ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, αποκλειστικός αντιπρόσωπος Honda στην Ελλάδα, ενσωματώνεται και η λιανική τιμή της CB1000F, μιας μοτοσυκλέτας που επίσης περιμένουμε εδώ και καιρό στη χώρα μας.

Η τιμή της ορίζεται στα 13.990 ευρώ και διατηρεί μια αρκετά μεγάλη απόσταση από τα 11.850 του CB1000 Hornet, όντας πιο πάνω ακόμη και από το CB1000 Hornet SP (€13.850) με τις δαγκάνες Brembo Stylema μπροστά και το αμορτισέρ Ohlins TTX36 πίσω.

Η CB1000F βασίζεται στον ίδιο τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα με τη μεγάλη Hornet, ωστόσο είναι ρυθμισμένος σε διαφορετική λογική απόδοσης με πιο γεμάτες μεσαίες και λιγότερες ψηλές στροφές και μέγιστη ισχύ 124 ίππων, ενώ από πλευράς περιφερειακών και εξοπλισμού είναι πολύ κοντά στο Hornet.

Η κοστολόγηση της Honda πάντως φροντίζει να κρατά τη CB1000F κάτω από μια βασική αντίπαλό της στη κλασικό τμήμα της naked αγοράς, την Kawasaki Z900RS των 14.795 ευρώ, έχοντας ωστόσο απέναντί της και την αρκετά πιο οικονομική Yamaha XSR900 των 11.890 ευρώ.

Ετικέτες