Siberia – Road of bones

Μια νέα περιπέτεια ξεκινά
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

24/7/2019

Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης επιστρέφει στις μοτοσυκλετιστικές του ρίζες με ένα καινούργιο project που ξεκινά. Ο Έλληνας ταξιδευτής έχει βρεθεί στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου με τις πιο απίθανες μοτοσυκλέτες. Τώρα, θα βρεθεί για άλλη μια φορά πάνω στη σέλα της μοτοσυκλέταw με την οποία έγραψε τα περισσότερα χιλιόμετρα και άρχισε να γίνεται συνώνυμο της έννοιας Globetrotter! Το θρυλικό του BMW F650 Funduro μπήκε στη διαδικασία ενός… extreme makeover και μαζί θα πορευτούν σε ένα από τα πιο αφιλόξενα μέρη της υφηλίου: την Σιβηρία. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί αναλύονται οι λεπτομέρειες της ανακατασκευής και το πλάνο του ταξιδιού για το οποίο, όπως πάντα, θα ενημερώνεστε μέσω των τακτικών ανταποκρίσεών του μέσα από το site μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Siberia – Road of bones”

Η διάσχιση του μακρύτερου χωματόδρομου στον κόσμο (3.100 χλμ.) με μια μοτοσυκλέτα είναι αναμφισβήτητα μια συναρπαστική εμπειρία, που ονομάζεται "Road of bones". Με "εργαλείο" περιπέτειας την προσωπική του BMW F650 (μοντέλο 1999) και πεδίο ταξιδιωτικής δράσης την αχανή και αραιοκατοικημένη βορειοανατολική Σιβηρία, ο γνωστός φωτογράφος – ταξιδιωτικός αρθρογράφος Κωνσταντίνος Μητσάκης θα επιδιώξει να ανταποκριθεί επάξια στις αντίξοες απαιτήσεις της χωμάτινης περιπέτειας δρόμου "ADV 2 Road of bones" και να πανηγυρίσει στην πόλη Magadan την επιτυχή έκβαση ενός ακόμα δίτροχου τολμήματος.


Βασικός χορηγός του ταξιδιού "ADV 2 Road of bones" είναι η "ΒΜW Πναγιωτόπουλος Α.Ε" (μέλος του Δικτύου Επίσημων Εμπόρων BMW HELLAS AE.), που ανέλαβε αποκλειστικά την τεχνική υποστήριξη και προετοιμασία της BMW F650 του Κων/νου Μητσάκη.
Για τους ανθρώπους της “ΒΜW Παναγιωτόπουλος Α.Ε”, η υπέρβαση του σιβηρικού χωματόδρομου "Road of bones" με μια BMW F650 η οποία μετρά ακριβώς 20 χρόνια "κατασκευαστικής ζωής", αντιπροσωπεύει μια δυνατή πρόκληση. Γιατί μέσα από το ταξιδιωτικό εγχείρημα του Έλληνα αναβάτη θα προβληθεί –με τον πλέον άμεσο τρόπο– η διαχρονική αξιοπιστία και αντοχή των μοτοσικλετών BMW, ενώ ταυτόχρονα θα επιβεβαιωθεί το ταξιδιωτικό προφίλ της BMW Motorrad.


Η διαδρομή του "ADV 2 Road of bones" ξεκινά την 1/8/2019 από την πόλη – λιμάνι Vladivostok της Ανατολικής Σιβηρίας, διατρέχει τις πόλεις Khabarovsk, Tynda, Yakutsk, Susuman και ολοκληρώνεται στις 27/8/2019 στην παραθαλάσσια πόλη Magadan της Βορειοανατολικής Σιβηρίας.


ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ


Το ταξίδι "ADV 2 Road of bones" τυγχάνει της ευγενικής χορηγίας:
ΒΜW Παναγιωτόπουλος Α.Ε - Μέλος του Δικτύου Επίσημων Εμπόρων BMW HELLAS AE.
Ipone – Λιπαντικά μοτοσυκλετών
Motofashion – Κατάστημα αξεσουάρ μοτοσυκλέτας & αναβάτη
Michelin
Tyre Shop – Κατάστημα ελαστικών μοτοσυκλέτας
Dainese / AGV
Photoagora.gr – Κατάστημα φωτογραφικών ειδών
Pimenidis Travel – Τουριστικό γραφείο
Rider's Shop – Ελαστικά / αξεσουάρ μοτοσυκλέτας
Bike It – Καθημερινό περιοδικό μοτοσυκλέτας
ΜΟΤΟ / Motomag – Μηνιαίο περιοδικό μοτοσυκλέτας

MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας

Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώνουν τέλη μόνο για όσους μήνες κινούν το όχημα, και κατόπιν θα το θέτουν σε ακινησία
motomag MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/5/2024

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν πλέον μέσω της πλατφόρμας MyCar της ΑΑΔΕ, να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, με την πλατφόρμα να τους δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουν ταυτόχρονα σε άρση ακινησίας.

Το ποσό το οποίο θα πληρώσουν εξαρτάται από τους μήνες που θα επιλέξουν να κυκλοφορούν το όχημα τους. Για έναν μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12, για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής.

Το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους, ενώ όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, το όχημα θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ψηφιακή ακινησία, αλλιώς θα κληθεί αυτός που έκανε την παρανομία να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα MyCar, κάνοντας χρήση των κωδικών TaxisNet, στην οποία θα συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος.

Αφού προηγηθεί αυτόματος έλεγχος, εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο, υποβάλλεται το αίτημα και στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες θα καταβάλλουν όσα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης ακινησίας. Έτσι θα μπορούν να επανατοποθετήσουν τις πινακίδες στα οχήματά τους και να τα κυκλοφορήσουν.

Στην περίπτωση που για παράδειγμα ένας ιδιοκτήτης πληρώσει για δύο μήνες τέλη κυκλοφορίας, θα πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε χρονικό διάστημα επιθυμεί, για να κάνει άρση ακινησίας ενώ μόλις η λήξει η διάρκεια αυτή θα πρέπει να προχωρήσει σε ψηφιακή ακινησία.

MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας